18 Temmuz 2022 Pazartesi

Kasper Dolberg & Galatasaray, Baros'un geldiği dönemi hatırladım


Nice, Lemina ve Dolberg gibi isimlerle yolları ayıracak gibi görünüyor. Galatasaray da 6 numara ve forvet ararken, bu ihtimaller doğar mı diye konuşuyoruz. Dolberg, Nice adına büyük bir yatırımdı. 20.5 milyon avro bonservis bedeli vermişlerdi ama istediklerini tam anlamıyla alabildiler diyemeyiz. Tabelası beklenen düzeyde olmadı diyebiliriz. Geçtiğimiz sezon toplamda 30 maçta 7 gol 2 asisti var. Favre de takımın başına gelmişken, değişim kaçınılmaz oluyor.

Dolberg ile alakalı ihtimal ancak kiralama üstünden doğar. Dolberg için de birinin gelip, şu aşamada çok büyük bir bonservis vereceğini düşünmüyorum. Oynayabileceği ve yükselebileceği bir takıma kiralık verip, futbolcu yeniden toparladıktan sonra satmayı düşünebilirler. Geçmişte Galatasaray'ın bu yönde iyi sınavları olmuştu. Dolberg adına da böyle bir ihtimal oluşturulabilir mi diye düşünüyorum. Forvet ararken, Dolberg iyi bir isim olur.

Ülkemizin de, düşüş içinde olan iddialı forvetleri yeniden ayaklandırması meşhur. Dolberg için gol etkisi düşük kaldı diyoruz da, Türkiye Ligi'nde kendini yeniden bulur. Hızlı sayılacak, teknik özelliği yüksek, iyi bir bitiriciydi. Çok çalışkan değil tabii ön alanda. Oyun içi katkısı düşük kalıp, gol de gelmeyince gözden düşüyorsunuz. Dolberg'i gole odaklayıp, onu bu yönde kullanmak gerekiyor. Kanatlara sıklıkla deplase olur, ön alanda hareketlidir, gol fırsatını oluşturur.

Baros'u hatırlayın. Onun da Fransa Ligi'nde gol etkisi çok düşüktü, Galatasaray'da gol kralı oldu. Dolberg de biraz ona benzer. Mutlaka toparlanır ve ayağa kalkar. Henüz 24 yaşında. Her şey için erken. Ajax günlerindeki potansiyelini bir daha yakalar mı bilinmez de, Galatasaray adına fırsat olabilir. Bazı takımlar bu tarz isimlerini kamp kadrolarına almazken, bunu takip edebiliyor olmak lazım. 1 isme odaklanıp, diğer fırsatlara sırt çevrilmemeli.

6 yorum:

  1. Seferovic de gelecekse lüks kaçabilir. Gomis Seferovic Dollberg üçlüsü tek bir mevki için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski yazdığım yazı, bugüne kısmet oldu :)

      Sil
  2. Son forvet yerli olmali bence Umut Bozok ve Eren Aydin yeterli olur Gomis ve Seferovic'in yanina ve halen skorer 10 numaramiz yok kalan bir bütce varsa Joao'dan daha iyisine verilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozok maliyetinde düşüşe geçse keşke. Bu durumda zor.

      Sil
  3. İlk çıktığından beri overrated bulurum güçsüz kalıyor çoğu zaman

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir