18 Temmuz 2022 Pazartesi

Léo Dubois & Galatasaray, çok başarılı bir transfer harekatı


Galatasaray'da, Eboue ve Mariano gibi 2 büyük sağ bek izledik. Mariano'yu oyun aklı ve teknik becerisi kaynaklı daha çok tutuyordum. Mariano'nun son dönemini eleştirsek de, o gittikten sonra yaşadığımız sıkıntı büyük. Omar'ın yaşadığı talihsiz hadise, Yedlin'in etkisizliği, Boey'in sakatlıkları derken, dolduramadığımız bir pozisyon. Bugüne dönünce, sağ bek ihtiyacı en az orta saha kadar büyüktü. Boey, zaten koptu gitti. Omar da yetmeyecek gibi görünüyor. Tüm iyi niyetine rağmen.

Sağ bek için ilk etapta Mert Müldür konuşuldu. Yerli olması avantajdı da, maliyeti çok büyüktü. Sonra Aurier ismini duyuyorduk. Tüfek gibi sağ bek olsa da, yaş haddi ve maliyet sorun olmuş olabilir. Onda da yer yer istikrarsızlıklar yaşanabiliyordu. Leo Dubois ise sürpriz, beklemediğim bir isim. Lyon'da formayı kaybettikten sonra, Milli Takım'daki yerini kaybetmemek ve Dünya Kupası şansını devam ettirebilmek adına takımdan ayrılmak istediği yazılıyordu.

Fransa Milli Takım formasını 13 kez giymiş bir sağ bek. Yaş 27 ve kariyerinin en iyi olması gereken dönemleri aslında. Malo Gusto, 19 yaşında, genç ve potansiyeli çok yüksek bir sağ bek. Dubois'in Lyon'un kaptanı olduğunu da ekleyelim. Lider karakterli bir futbolcu. 3 sezondur Lyon forması giyiyordu ve geçen sezon toplamda 28 maça çıktı. Özellik olarak bakarsak, teknik ve pas özelliği bek için üst düzey, geriden oyun kurabilen bir futbolcu.

Beklerin oyun kurabilmesi kıymetli. Bunu da en son Mariano'da yaşadık. van Aaanholt'ta buna yatkın ama onun hücum etkisi daha çok ön alanda katıldığı organizasyonlara dayanıyor. Dubois ise, net şekilde oyun kurucu bek gibi. Savunma tarafı da gayet iyi durumda ve oldukça çalışkan. Hızlı diyemesek de, oyun kurma özelliğiyle, savunmayı rahatlatacak isim. Aanholt, hücuma sık sık çıkıp, oraları zorlarken, Dubois ile savunmayı da 3'leyebilirsiniz.

İstikrarlı bir futbolcu. Yunus Akgün'le olan uyumunu da önemsiyorum. Yunus Akgün, arkasında böyle bir sağ bek ile çok daha fazlasını verir. Çünkü geriye bakmak zorunda kalmayacak. Onun savunmadaki boşluğunu dolduracağı kadar, hücumda da destekleyecek. Yunus Akgün, savunma arkasına sarkmayı da seviyor. Dubois, paslarıyla onu besleyecektir. Konuşulan maliyetler de oldukça uygun. Çok başarılı bir transfer harekatı.

6 yorum:

  1. İdeal bir sagbek bulduk ama alternatifi de lazım genç ve yerli altınordulu Furkan Metin gibi mesela

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru bir hamle daha geldi. Yönetim kağıt üstünde çok iyi transferler yapıyor. Yüksek maliyeti olmayan ve takıma seviye atlatabilecek başka bir oyuncu daha. Hücum organizasyonlari yavaş yavaş canlanıyor gözümde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek için alınabilecek en doğru isimlerden..

      Sil
  3. Transferler geç oluyor ama iyi transferler.İyi bir takım kurulacak gibi görünüyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir