25 Temmuz 2022 Pazartesi

Luyindama da denklemin içinde


Luyindama'yla alakalı süreci konuştuk. Suudi Arabistan Ligi, geç bittiği için, o da 3 haftalık izin hakkını kullandı. İzin dönemi, kendi ülkesinde o toprak sahada, gösteri maçı da olsa oynamış olması insanları kızdırdı. Fifa, 3 haftalık izin hakkı verse de, daha erken dönebilirdi. O kısım futbolcuya bakıyor, kulübün yapacağı bir şey yok. Yine de biraz hakkını yedik, görüntüsü iyi çünkü. Kasımpaşa karşısında kısa süre almış olsa da, fena görünmedi.

Galatasaray'da stoper transferi düşüncesinin yanlış olduğunu her fırsatta yazıyorum. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 2'lisi bence lig için ideal stoper tandemi. Abdülkerim Bardakcı'yı ilk 2 hazırlık maçında haksız yere eleştirenler, Kasımpaşa karşısındaki oyununun hakkını vermiş midir? Bazısı çok peşin hükümlü. Alternatif olarak bakınca, Emin Bayram'a oldukça güveniyorum. Metehan Baltacı da iyi görüntü vermişti. Alternatif bu isimler olur diyordum.

Luyindama da denklemin içinde. Silip, atmadık. Takımdan ayrılır diye düşündüm de, görüntüsü fena değil. Hoca da tutmuş gibi görünüyor. Stoper ile alakalı olası düşünceyi, Luyindama'yı biraz daha gördükten sonra değerlendireceğini söyledi. Sakatlık sonrası atletizmi ve hızı sarsılmıştı. Bunları da kaybedince, geriye pek bir şey kalmıyor. Fizik olarak kendini hazır tutması ve atletizmini en azından toparlaması lazım.

Şu aşamada alternatif olacak zaten. Güç ve hava hakimiyeti gereken anlarda sahne alabilir, ihtimal olarak değerlendirilir. Şu dakika satmak istesen, zarar edeceğin kesin. Kimse çıkıp da iyi rakamlar vermeyecek. Eski değerini de bir daha bulamayacak. Alternatif olarak bakıp, yeni stoper düşünceni rafa kaldıracaksın. Bu da bir mali kazançtır. O bonservisi de bambaşka bir pozisyon için kullanır ve elini güçlendirirsin.

11 yorum:

  1. Belki biraz ütopik gelebilir ama Luyindama iyi bir Luyindama Okan hoca ile yükselir ciddi anlamda eski günlerine döner çünkü Okan hoca Rize’de Akhisar’da Başakşehir de bu tarz adamlar ile büyük işler yaptı. Luyindama son bir şansı hakedecek yatırımdır. Belli ki Kasımpaşa maçındaki görüntüsü kendinin farkına varmış. Çok değil 2 sene evvel aynı adam için neler konuşuyorduk. Abdülkerimin çekingen oynaması onu çok geri itiyor umarım toparlar. Nelson ciddi anlamda kendini geliştirmiş. Geçen yıl hangi konuda eksik dediysem bu sene onları bana gösterdi belki de Marcao sonrası topu dikine kullanan stoper rolüne o girdi. Marcao severler kızmaz ise Nelson sanki Marcao nun 2 adım üstünde bir potansiyel. Marcao gölgesinde pek sivrilemedi ama o liderliği edinmiş. Ve ciddi ciddi bu takımın stopere ihtiyacı yok Emin ve Luyindama gayet yeterli bir rotasyon. Metehan için Emin Modeli baz alınmalı oynayacağı bir takıma kiralanmalı iyi oyuncu lakin stoper tecrübe ister. Umarım en iyisi olur onun için ama rotasyonda kaybolup gitmesi de muhtemel. Bunu önlemek adına kiralanmalı. Abdülkerim Nelson maşallah diyerek konuşayım pek maç kaçıran. Sakatlıklar yaşayan isimler değiller. Nelson her maç sahada olmak istiyor tek kulvar var. Rotasyonu çok dallandırmak birilerinin önünü kesecek engellenmeli bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yükselebilir diye düşünüyordum ama hemen vazgeçildi.

      Sil
    2. Kiralık gitmesi bazısına ders mi oluyor anlamıyorum. Ama kiralık gidip gelen oyuncularımız Maşallah Emre ve Luyindama. Gerçekten hırsları çok hoşuma gidiyor ikisininde. İdmanları da takip etmeye çalışıyorum orada da gayet iyi bir performansları var. Ömer, Aytaç gibi değiller en azından. Günün sonunda Luyindamaya yapılan yatırım hatrına tek bir kulvarda mücadele edecek olan bir takımda daha fazla büyük masrafa gerek olmadığı düşüncesindeyim. Luyindama gitse bile Metehan Emin ikilisine gereken özeni gösterelim inanın kazancımız çok daha büyük olur. Ama Luyindama kalacaksa Metehan kiralanmalıdır. Kaybolmaması gerilememesi gerek.

      Sil
  2. Bir futbolcu ederini bulunca satılmalı durumunun belhanda ile birlikte en büyük örneklerinden gs adına fatih hoca için en büyük 10 hata çalışması yapsak son döneminde bunlardan ikisi belhanda ve luyindama satışına izin vermemek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama satılacaktı, satılmayacak değildi. Tam gidecekti ki, sakatlık geldi.

      Sil
  3. Marcao'nun önünde bir oyuncuydu..Sakatlık çok etkiledi maalesef.Alternatif olarak kalmasında yarar var.Eski günlerine dönerse ligin en iyi stoperi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao'dan çok daha önce ve iyi rakama gidecekti..

      Sil
  4. Stoper rotasyonu muz gayet iyi. Lyundama denklemde tutulup olası devre arası Nelson satışı olursa sezon sonuna kadar kullanılabilir. Tabi takım ve şartlar uygun olursa.

    YanıtlaSil
  5. Yok pahasina başka yerlere kiraya göndermek yerine kullanmak çok daha mantıklı. Bu durumda satış yapmak zaten çok zor. Maaşının tamamını karşılayan bir kulüp de yoksa takimda kalır zaman zaman değerlendirilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımda kalacakmış. O kadar kısa zamanda haberler yalanlanıyor ki yetişemiyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir