2 Temmuz 2022 Cumartesi

Luyindama'yı hiçbirimiz hesap etmiyorduk


O gider, bu kalır, stoper rotasyonumuz şöyle diye konuşurken, Luyindama'yı hiçbirimiz hesap etmiyorduk. Opsiyondan bahsediliyordu, o opsiyonunun ne kadar olduğu da açıklanmamıştı. Al-Taawon ile kendisi adına iyi bir dönem geçirdi, sürekli sahadaydı ama kendisine teşekkür edilerek, yollar ayrıldı. Opsiyon varsa kullanılmadı, ya da teklif yapılmak istendi. Haliyle de +1 yabancı daha diyoruz ve mevcut stoper rotasyonu biraz daha kabarıyor.

Marcao'nun ayrılığını bekliyoruz. O gidince de, Denayer hayalleri vardı. Elde Luyindama varken, bu hayali kurmak zor. Luyindama kalırsa, rotasyon içinde yer alacaktır. Okan Hoca da mutlaka durumuna bakar. Luyindama'nın geldiği konum da üzücü aslında. Transfer olduğu dönem yaşadığımız heyecan, sakatlanana kadar geçen süreçteki yükselişi unutulmayacak. Sakatlık sonrası ise düşebileceği en düşük seviyeye geldi.

Atletizm ve hız gitti. Bu cüsseye, o hızı belki de en önemli özelliğiydi. Açık alanda Mbappe yakalayan stoperden bahsediyoruz. Bugün ise kimseyi yakalayamayacak halde. En azından Galatasaray'dan ayrılırken böyleydi. Gittiği lig Suudi Arabistan'dı. Orada yükselmek zor. Sürekli oynadı, oynama alışkanlığını kazanmıştır da, o eski haline dönmesi zor. Kaça aldığına bakmayacaksın artık. 2-3 ne kazanabiliyorsan, yolları ayırmak en sağlıklısı.

Takımda kalır, rotasyona dahil olur gibi beklentim yok. Daha önce de söyledim. Emin Bayram, Metehan Baltacı ya da Işık Kaan Arslan gibi altyapı çıkışlı isimlerle alternatifler oluşacak. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı da ana 2'li olur. Yine de 1 stoper transferinden daha söz ediliyor. O da Luyindama gitmeden, yeni bir yabancı olamaz. Yerli işi ne olur derseniz de, yine maliyet. Saydığım isimlerle stoper rotasyonu oluşmalı.

6 yorum:

  1. Maaşı çok yüksek değildi sanırım. Yine kiralanabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralarsın ayrı da, nereye kadar gidecek böyle.

      Sil
  2. Şanssız bir sakatlık yaşadı, yoksa kendi adıma çok beğendiğim bir stoperdi. Hatta geçiş futbolu ve ön alan baskısı için eski hızı olsa hala kullanılabilir, ama artık çok geç, gençlerin sürelerinden çalmamak lazım. Kiralama, gerekirse sözleşme feshi vs. bir şekilde göndermek gerekiyor. Futbol değişken, dinamik bir oyun. Dünün yıldızı, bugünün istenmeyen adamı olabiliyor. Luyindama için üzgünüm, değerli bir oyuncuydu ama sakatlık bütün planları bozdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. O sakatlık olmasa önü açıktı. Atletizmi, gücü, hızı, öyle bir fizik için müthiş düzeydeydi.

      Sil
  3. Pas oyununda çok sırıtıyor ve hata yapıyordu.Okan Hoca pas oyunu oynatmaz ise alternatif olarak kalabilir.Marcao gidip Denayer gelecek gibi duruyor. Emin ve Luyindama alternatif olarak kalabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmezse zaten alternatif olarak kalması mecburi :) Ben yine de gidecek diye bakıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir