7 Temmuz 2022 Perşembe

Marcao Sevilla'da


Scout başarısı. Buna başka bir tanım bulamam. Doğru modeldi. Portekiz'de lig sonuncusunun stoperini 4 milyon avro'ya mı alıyorsunuz eleştirilerini unutmadık. Buna aldırmadan, Marcao için yatırım yapıldı ve başarılı oldunuz. "Scout" kaynaklı belki de en iyi transferimizdi. 4 milyon avro'ya aldığın futbolcuyu, 12 + 3 milyon avro'ya satıyorsun. Daha fazlası olur muydu denilirse de, bugünün şartlarında olmayacağını düşünüyorum. Nedenlerini kendimce yazayım.

Bundan 4-5 yıl önce sattığınız futbolcularla, bugün satabildiğiniz futbolcular bir değil. Maalesef ki, Türkiye Ligi her geçen gün değer kaybediyor. Marcao özelinde ise, futbolcunun etiketi yoktu. Brezilya Milli Takım'ı göremedi, Avrupa'da kendini gösterebilmesi ancak bu dönem oldu ve vitrine çıktı. Vitrine çıktığı gibi de, Sevilla'ya transferi gerçekleşti. Kerem Aktürkoğlu'yla yaşadıkları o olay dahi değer kaybıdır. En azından sicilinde yazacak.

Ülkemizdeki döviz kuru da yükseliyor. TL'e vurunca elde edilen rakam yüksek. Avrupalı bunu görüyor ve rakamların düşmesinin diğer nedenlerinden biri bu. Biraz etiketsiz kaldık diyelim. Tüm bu etmenler birleşince, Marcao için daha fazlasını elde edemiyorsunuz. Yarın Nelsson satılır, çok daha fazla bir rakam gelir. Nedeni de, Nelsson'un Milli Takım ve Dünya Kupası etiketi olur. Marcao'nun 26 yaşına geldiğini de atlamamak gerekiyor. 1 yıl daha bizde kalsa, rakam daha da düşecekti.

Bir anlamda burada doğdu, gelişim gösterdi. Geldiği fiyatın çok üzerinde bir rakamla takımdan ayrılıyor. Umarım daha iyisine dönüşür ve hayallerine kavuşur. O hayal de, Brezilya Milli Takım'ı olacak. Sevilla'dan sonraki transferi de mutlaka çok daha büyük rakamlara gerçekleşir. Galatasaray formasına büyük bir aidiyet duydu ve mücadeleden bir an olsun ödün vermedi. Bu da bana yetiyor. Bundan sonrası adına başarılar.

10 yorum:

  1. Aidiyeti yüksek ve kendini takımına adayan bir oyuncu.Herzaman iyi anılacak. Yolu açık olsun.Umarım başarılı olur. İleride daha büyük transfer yapacağını düşünüyorum. Sözleşmesinde sonraki satıştan pay maddesi olması çok iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel de para getirdi. Satıştan pay sanmıyorum olsun.

      Sil
  2. Hayırlı.olsun. günahı sevabıyla aldığı paraynin hakkını verdi. Bonservis kazancida getirdi. Sevilla onun için iyi bir adım. Potansiyelli gençler bulup, Avrupa'da olmazsak zaten transferden para kazanmamız zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibi bu konuda müthiş iş başardı. Devamını diliyorum.

      Sil
    2. İyi bir bonservis getirdi. Yönetimi tebrik etmek lazım. Uzun süre görüşmeler oldu geri adım atmamalari çok güzeldi. Aynı zamanda Sevilla'yi da kaçırmadılar.

      Sil
    3. İstediğini alabilmek önemli bir başarı.

      Sil
  3. 13+2 olsa daha iyi olurdu. 3 milyon bonus çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum artık. Tam rakam açıklansın bakarız.

      Sil
  4. Sizce yerine scout transferi genç bir oyuncu alınabilirmi Abdülkerim Bardakçı ile rekabete girebilecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin Bayram gibi gençlerin var zaten. Tecrübeli ya da daha garanti bir alternatif alınır alınacaksa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir