16 Temmuz 2022 Cumartesi

Mario Lemina & Galatasaray, 6 numara hedeflerinden biri olabilir mi?


Lemina'yla alakalı sakatlık algısı, fazlasıyla geçmişiyle alakalı. Galatasaray dönemi ve öncesinde bu sorunu sıklıkla yaşadı. Doğal olarak da, kafalarda soru işareti oluşuyor. Galatasaray sonrası ise, sakatlık sorununu o kadar yüksekten yaşamıyor. Fulham'da 2 tane darbeye dayalı sakatlık kaynaklı kaçırdığı maçlar olmuş. Nice dönemi ise bu konuda istikrarlıydı. Sakatlıkla alakalı sorunu kaldığını düşünmüyorum.

Nice'ın, Lemina ile yolları ayıracağı yazılıyor. Nedenini bilmiyorum. Başarılı bir dönem geçirdi, en azından rotasyon içinde iyi bir yeri vardı. Favre geldi tabii oraya, transfer yapmayı sever. Takımı da büyük ölçüde değiştirmek isteyecektir. Lemina, oyun dışı kalacak gibi görünüyor. Yana yakıla orta saha arayan Galatasaray için, fırsatlardan biri diyebilir miyiz? Son 2 sezonunu istikrarlı şekilde geçmiş, geçen sezon da toplamda 36 maça çıkmış Lemina'ya hayır demem.

Tavanını biliyoruz çünkü. Galatasaray'da oynarken, sahada kaldığı dönemde en beğendiğimiz isimlerden biriydi. Kendisini sahaya adadı ve o dönem elinden geleni yaptı. 8 numara gibi geldiği Galatasaray'da, Fatih Hoca'nın onu 6 numaraya çevirdiğini izledik. Kendi de bu durumdan memnundu ve hocanın hakkını verir. Hatta yokluk anı, stoper olarak bile gördük. Bir sonraki sezon adına takımda tutmamak ise, sakatlıklarıyla alakalı yaşanan çelişkiydi. Etebo'larla uğraşacağımıza, Lemina ile devam etseydik tabii.

Lemina'yı 6 numara gibi yorumlayacağız. Çok hareketli, geriden topla çıkabilen, dikine iyi oynayan bir 6 numara. Pres oyununa çok uyuyor ve tempoyu yukarı çekecektir. Fizik olarak da güçlü. Nice onu 5.5 milyon avro'ya transfer etti. İstedikleri bonservis 4-5 milyon avro aralığında olacaktır. 6 numara için olmadık ücretler gözden çıkartılmıştı. Lemina adına 4-5 milyon avro'luk bonservisi gözden çıkartırsınız. Yaşı henüz 28. Önünde 4-5 sezonu olacak ve Galatasaray'ı bilen, seven bir futbolcu.

16 yorum:

  1. Bu yönetim malesef almaz, 6 numara olarak da sadece Lemina ile yola çıkmak sezon içinde Taylan'a bel bağlatır.

    YanıtlaSil
  2. bence haberler pek inandırıcı değil. sakatlık sorununu atlatmış bi Lemina'yı Nice takımı neden bıraksın ki ? yerine patrick viera'yı filan getirecekler heralde yoksa başka bi açıklaması olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü Favre değişim istiyor. Yani haber doğru :)

      Sil
  3. Çok beğendiğim bir isim. Sağlam kaldığı sürece bu lige 2 gömlek büyük bir futbolcu. Ben olsam riske girerdim

    YanıtlaSil
  4. Son çare olarak başvurulabilir belki. Sakatlık her zaman sıkıntı. Oyuncuların kimisi ligi ciddiye almadığı kimisi maaşı zamanında yatmadığı burda çok kasmıyor kendini. Lemina Nice'te iyi oynamıştır bilemem ama burada durum çok değişmez.

    YanıtlaSil
  5. Geldigimiz aşamada Lemina'yi isterim iyi de bir transfer olur cok begendigim.bir oyuncu ama yine de sorarim hani bu yönetimin A B ve C planlari vardi? Hani her sey hazirdi liste hazirdi, 1 milyona Antalya'dan Fernando'yu almayip 5 milyona Lemina son dakikada potaya giriyorsa söyledikleri yuksek.profilli oyuncularin hicbiri olmuyor demektir ve bunu anlamalari bile 1 ay sürdüyse bu sezonu da kaybediyoruz hepimize gecmis olsun, iyi sinyaller degil bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçıyor işte herkes elden. Haliyle de plan, yerini doğaçlamaya bıraktı.

      Sil
    2. Aynen demek istedigim tam da bu malumun ilani şu hamleler, kesinlikle planli hamleler degil kimse taraftarin akliyla alay etmesin, panik transferi yapmamiza 2 haftadan az var bu 10 gün piyasada kalan olabilecek son oyunculari aldik aldik yoksa yine ilk 5e bile girecek kadro kurulamaz para versen bile alamiyorsun o noktadan sonra.

      Sil
    3. Umarım en iyisini gerçekleştiririz ne diyeyim :)

      Sil
  6. anlaşma zemini gerçekten varsa bence hemen ilk uçağa atlasın gelsin. yoksa sezona Taylan ile başlayacağız. bu arada 40 maçın 25-30'nda bile oynasa büyük fark yaratır.

    YanıtlaSil
  7. Henüz 28 yaşında ve bizden sonra çok fazla sakatlık yaşamadı.Hemen almamız gerek.Müthiş bir oyuncu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir