20 Temmuz 2022 Çarşamba

Nadiem Amiri & Galatasaray, maksimumu ve alacağın katkı belli


Amiri'nin, Grillitsch'in alternatifi olmadığını biliyoruz. Bazen karıştırılıyor da, farklı futbolcular. Amiri mi Harit mi sorusu sorulacak. Mevkiler aynı olsa da, tarzlar farklı. Amiri, biraz daha takım oyuncusu diyelim. Teknik düzeyi ve pas yeteneği bir 10 numaraya oranla biraz daha törpülü, çalışkanlık düzeyi ise yüksek. Belhanda'yı da andırıyor aslında. 8 - 10 arası oynar, tam bir takım oyuncusudur. Maksimumu da belli, alacağın katkı da.

Bu tarz görev adamlarının da, katkısını garanti görüyorum. Galatasaray'ın mevcut yapısı içinde başarılı olur. Grillitsch / Oliveira hattının önüne Amiri yazıldığında da taş gibi bir orta saha çıkıyor. Tek sorun yine "tabela" olabilir de, iş oyun düzenine bakar. Biraz da düzen sana o tabelayı yaptırıyor. Oliveira'nın 20 gollü sezonu da var yoksa. Amiri de 5 gol 10 asist bandını zorlayıp, geçebilecek bir orta saha. Öncesinde bunu yaptığı sezon var.

Hoffenheim dönemi iyi bir tedrisatı vardı. Leverkusen onu 9 milyon avro'ya transfer etmişti ve yer ye güzel katkı da aldı. Geçen sezonu iyi gitmedi, 2. yarıda da Genoa'ya kiralanmıştı. Leverkusen'e geri dönse de, orada devam edeceğini düşünmüyorum. Yeni bir kiralanma süreci yaşanabilir. Galatasaray adı geçiyor ve bu durum bana mantıklı gelmekte. Galatasaray'ın oyun yapısı ve karakterine uyacağını düşünüyorum.

Yine iyi bir duran top kullanıcısı. Galatasaray'daki kaliteli ayaklar da bu anlamda artıyor diyebiliriz. Takımın tempo düzeyinin artmasını, pres gücünü önemsiyoruz. Okan Hoca'nın oyun yapısına bu anlamda uyuyor. Topla dripling özelliği olup, dikine zorlayacak futbolculardan. Harit daha farklı, kreatif yönü çok daha ön planda. Biraz daha kanat özellikli bir oyun kurucu. Birbirlerinin alternatifi de bu anlamda olmuyorlar. Farklı tarzlar çünkü. 

6 yorum:

  1. Bireysel yetenek önemli ama takım oyuncusu olmak dahada önemli gelirse iş yapar sistem oturursa berkan ve cicaldau dan bile maksimum verim almaya başlarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beğenirim kendisini. Adı geçiyor, gerçekleşsin isterim.

      Sil
  2. Harit'in yerine kesinlikle Amiri'yi tercih ederim. Daha komple bir oyuncu kesinlikle

    YanıtlaSil
  3. Gidişat bana Evanderi alacağımızı düşündürüyor, Amirinin transferi maddi açıdan zor olur diye düşünüyorum. Grillitsch için muhtemelen büyük bir yatırım yapılacak, Evander'i taksitli veya opsiyonlu kiralık almak tercih edilebilir. Morutan'ın kalmasına karar verilirse belki o da kendisini gösterebilir. Bir de Bamba Dieng gelirse lig bambaşka bir seviyeye çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evander de sakatlandı, 3 4 hafta yok. Amiri işi de kiralık olacağından, maddi anlamda zor olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir