13 Temmuz 2022 Çarşamba

Nelsson'un transferi ihtimal olduğunda, listenin ilk sırasında yer alacak


Süper Lig'den en yüksek rakamlara transfer edilen stoper listesi bu şekilde. Marcao'nun 15 milyon avro'luk satışı, listede 1. sırada. Düşük rakam diyenler var da, bunun nedenlerini söylemiştim. Bu nedenlerin ışığında, bence iyi bir rakama gitti. Ülkedeki döviz kuru, sezon öncesi yaşadığı kavga, Brezilya Milli Takım etiketinin olmaması gibi etmenler var. Galatasaray adına hayırlı bir satıştı ve listede 1. sırada yerini aldı. 

Ozan Kabak, daha fazlasına gidebilirdi mesela. Sözleşmesinin bitmesine 1.5 yıl kalmış ve 7.5 milyon avro'luk çıkış maddesi vardı. Hal böyle olunca da, elin kolun bağlanıyor. Buna rağmen, futbolcunun Galatasaraylılığı, 11 milyon avro'luk bonservis getirdi sana. Bu da büyük bir rakamdı. Çıkış maddesi olmasa ve sözleşme süresi biraz daha uzun olsa, çok daha büyük rakamları kazanmak mümkündü. Yüksek ihtimalle de bu listede 1. sırada o yer alırdı.

Nelsson'un transferi ihtimal olduğunda, listenin ilk sırasında yer alacak. Onun etiketi var çünkü. Hem yaşı daha ufak, hem Danimarka Milli Takım stoperi, hem de Dünya Kupası görecek. Kjaer, Sevilla'ya gitmişti de, onun yaşı vardı. 12 milyon avro'ya gitti gerçi, büyük rakam. Maaşı yüksekti tabii, geldiği bonservis de öyle. Haliyle de kazanılan bonservis o kadar büyük olmuyor. Nelsson'daki en büyük artı, futbolcunun maaşı.

Merih Demiral da müthiş bir hikaye. Alanyaspor onu ilk etapta kiraladı, sonrasında futbolcu büyüdü ve opsiyonu kullandılar. 6 ay içinde de 8 milyon avro'ya satıldı. Opsiyon 5 milyon avro'ydu ve kiraladıkları futbolcudan kısa zamanda 3 milyon avro kazandılar. Sonrasında Merih Demiral büyüdü ve büyük transferlere imza attı. O da müthiş bir hikaye. Fenerbahçe'nin elinden kaçırdığı bir değer. Galatasaray'dan kaçanlar daha fazla konuşuluyor da, Merih Demiral daha büyük bir hikayeydi.

7 yorum:

  1. Marcao 15 milyona satilmadi. Bonuslarla rakam öyle oluyor ama o bonuslar için öyle şartlar konmuş ki yoksaymak daha doğru olur. Sevilla şampiyon olacak artı Avrupa kupası kazanacak falan filan... yönetim tepki cekmemek için 15 diyor ama değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle biliyorum. Bu yönetim de ne almayı ne satmayı iyi beceren Galatasaray yönetimleri arasında yerini alacak gibi. Doğru alternatifler bulunmadan çok yüksek profil isimlerin peşinden kosuluyor (Gueye gibi), onlar olmayınca da sekteye uğruyor çalışmalar gibi. Gueye zorlayacaksan zorla ama olmazsa (hatta belki olsa bile) gider Fernando'yu 1 milyona çözersin ya. Düşük maliyetli ama kalite direkt yükseltecek 2-3 transfer daha yapmamız lazım, S. Oliveira çok önemli transfer ama o uğurda takımın diğer bölgeleri boş kalacak. Bu sene de orta sıralarda geziniriz gibi görüntü. Marcao da gidince bayağı Anadolu takımıyız 2-3 yüksek profil oyuncusu olan gerisi vasat, ADS falan seviyemiz fazlası değil

      Sil
    2. Bonusları görmeden kimse yorum yapamaz. Ben de derim ki, 14.9 a sattık, 100 bin avro bonus. Açıklansaydı keşke.

      Sil
  2. Ali Koç satıyor olsa direkt 17-18leri görürdü Marcao için. Bari Sensibile'ye dokunmasaydik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum görebileceğini. Görürdü de, altından kim bilir neler çıkardı.

      Sil
  3. Kim min Jae için de 18 milyon deniliyor ama bence Marcao kadar etkisi olan bir oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim Min Jae'nin hem etiketi var, hem de bu ligin en iyi stoperiydi. 18 milyon da çıkış bedeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir