13 Temmuz 2022 Çarşamba

Yorum ya da çıkarım yaparak haber yapılmaz


Aytaç Kara ve Ömer Bayram gibi vurdumduymaz isimlerin çalışmasını görmektense, Kerem Aktürkoğlu ve van Aanholt gibi futbolcuların hırs patlamasını görmek isterim. İdmanda sertlik de olacak, tartışma da, gerekirse kavga da. Yeter ki saha içinde kalalım ve "hırs" üzerinden olan olsun. Kazanabilmek buradan geçiyor. İkili arasındaki tartışma da, idmanların ne denli sert geçtiğini gösterir. Bazı isimler vurdumduymaz tavırlar sergilese de, bu takımla devam edecek olanlar, hırsını sahaya yansıtacak.

Kerem Aktürkoğlu ve van Aanholt arasında, her idmanda olan şeyler yaşanmış. Bütün takımlarda bu yaşanır. Sertlik olur, üzerine tartışma gelir. Sonra ayrılırlar, herkes oyuna odaklanmaya devam eder. İdman bitimi de öpüşür, barışırsın. Olan da bu zaten. Lakin bazı medya mensuplarımız manşet atmayı o kadar çok seviyorlar ki, "Galatasaray idmanında kavga", "Kerem Aktürkoğlu, van Aanholt'a saldırdı", "yumruklar konuştu" gibi haberler yaptı.

Görüntü de gördük. Ne fotoğraflarda, ne videoda bir şey var. Sertlik sonrası 2 futbolcu birbirine yürüyor, arkadaşları da onları ayırıyor. Sonra da herkes yoluna. Şunun üstüne, "skandal" diyerek başlıklar atmak, haberler yapmak inanılmaz. Kimse size gazetecilik yapmayın demiyor. Bu işi doğru dürüst yapın. İlgiyi böyle çekmeyin. Gördüğünüzü, bildiğinizi yazın. Abartmayın bir şeyleri. Gün sonunda rezil olduğunuzla kalırsınız.

Yorum ya da çıkarım yaparak haber yapılmaz. Yaşanan hadiseye kendi yorumunuzu katarak haber yapamazsınız. Galatasaraylı olmayanı da bunun üzerine hikayeler üretiyor. Sırf bu abartı haberler yüzünden. Neyse, biz işimize bakalım. İdmanlardaki bu sertlik düzeyinden ötürü mutluyum. İnanan futbolcuları görmek beni umutlandırıyor. van Aanholt, bu takımın lider futbolcularından biri. Kerem Aktürkoğlu da yıldızlarından.

4 yorum:

  1. Keşke Van Aanholtun alt yapıdan çıkan futbolcuların ingilizce bilmemesinden dolayı iletişim kuramaması daha çok konuşulsaydı. Türk futbolunun özeti aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. van Aanholt lider oyuncu. Takım içi önemi büyük..

      Sil
  2. Sonra Türkiye'de idmanlar basına açılmıyor diye şikayet ediliyor. Sebebi bu işte. Çok basit bir olay bile abartılıyor böyle.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir