21 Temmuz 2022 Perşembe

O an işte, para harcamaktan geri durmaman gereken zamandasın


Grillitsch transferi konusunda medyaya yüklenmeyin. Medyanın işi bu, elbette haberleştirecek. Gazeteci, aldığı bilgiyi "haber" yapmazsa mesleğine ihanet etmiş olur. Bu meslekteki öncelik kulüp taraftarlığı değil, gazetecilik. Bu yüzden de bilgi, haber yapılır. Öncelik kulüp taraftarlığı derseniz, neye dönüşeceğini biliyoruz. Yeni dönem medyası, bu tarz isimlerle dolu. Burada medyaya değil, bu haberi sızdıran yönetici, idareci ya da kimse ona kızın.

Karar aldık diyorsunuz, transfer görüşmelerinin gizliliğinin altını çiziyorsunuz. Sonra da iş tam anlamıyla bitmeden haberi medyaya servis ediyorsunuz. Grillitsch konusu zaten sancılı bir süreç. Adamın Fiorentina transferi, babasının son dakika talepleri yüzünden gerçekleşmedi. Kariyeri de yine babası yüzünden istediği gibi şekillenmedi. Bonservisiyle transfer olamayacak bir isim değildi. Sözleşmesi bitti ve serbest kaldı.

Gerçi senin gündemine alabilmen de, babasının x takımlara çıkardığı zorluklar kaynaklı. Ortada bir fırsat var ve bunu değerlendirmek zorundasın. 1.5 milyon avro yıllık ücret ve 1.5 milyon avro imza parasına anlaşıldığı yazılıyordu. Sonra da o imza ücreti isteği 2.5 milyon avro oldu. Bu adamın yaşı ve piyasa değeri ortada. 2.5 milyon avro'luk imza ücreti talebi de oldukça uygun. 1.5 milyon avro'luk yıllık ücret beklentisi ise bedava.

Bu futbolcuyu bonservisiyle almaya kalksan, kasandan en az 8 - 10 milyon avro çıkacak. Bu yüzden de, 2.5 milyon avro'luk imza ücretini dert etmemelisin. Ya da bu futbolcuyu almadın diyeyim. Yerine alacağın ismi daha ucuza mı bağlayacaksın ve bu kalitede mi olacak? Erden Timur, gerektiği anda, x futbolcu için para harcamaktan geri durmayacağız demedi mi? O an işte, para harcamaktan geri durmaman gereken zamandasın.

10 yorum:

  1. Trabzonspor'un da araya girdiği söyleniyor. İşi çok uzatmadan bitirmek lazım yoksa daha fazla takım araya girer. Bu oyuncunun bonservisi elindeyken 20 temmuza kadar boş kalması bile büyük sürpriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor'u reddedeli çok oldu ama. Babası sıkıntı bu işte.

      Sil
  2. Maalesef amatörce bir iş.Medyaya sızdırmamak gerek.Haberci işi yapıyor. Bir an önce alıp işi bitirmek gerek.PVA ya dahi 2 milyon imza parası verdik.Beklememek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sessiz sedasız şu işleri çözebilmek lazım. Şimdi uğraşıyorsun. Yine de rakamlar makul.

      Sil
  3. Islak imza olmadan sırf taraftara şov yapmak için basına sızdırırsan böyle olur işte. Daha geçen hafta Joao Pedro olayını yaşamışsın. Umarım akıbeti farklı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders oldu umarım diyeceğim de, öyle olmamış gibi görünüyor.

      Sil
  4. Kesinlikle katılıyorum bu adam 5-6 sene boyunca sende kalabilir yada başka kulüp babasını ikna edebilirse ki çok zor transfer bile yapabilir.

    YanıtlaSil
  5. cüzdan sallamak kolay. esas bu işleri çözeceksin.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir