21 Temmuz 2022 Perşembe

Oliveira için de aynısını dedim, oynamak için geliyorlar


1 milyon avro kiralama bedeli, 2.5 milyon avro satın alma opsiyonu, 2.3 milyon avro da yıllık ücret. Sergio Oliveira için yazdığımı tekrarlayayım, bu adamlar oynamak için geliyor. İsteseler, mevcut takımlarında devam ederlerdi, çünkü garanti kontratları vardı. Orada kazandıklarından çok daha fazlasını kazanmaya gelmiyorlar, şartlar aynı. Alternatif konumuna düştüler, sürekli oynamak istiyorlar. Bu açıdan doğru transferler.

Seferovic'in opsiyonunun zorunlu olmaması da güzel. Öyle bir muhabbet vardı çünkü. Tutarsa, 2.5 milyon avro seni çok sarsmaz. Tutmazsa da devam etmezsin zaten. Ben tutacağını düşünüyorum. Hep söylediğim gibi, bu ligin ve Okan Hoca'nın forveti. Okan Hoca'nın geçmişte çalıştırdığı takımlara ve yükselttiği forvetlere bakınca tarz ortada. Ön alanda çalışkan, pivot özelliği gösterecek ve rakip stoperleri dövecek forvetleri seviyor.

Seferovic'in gol etkisi dalgalı gibi dursa da, oyun içi katkısından asla ödün vermiyor. Arkadaşlarına duvar olacak, rakip ceza sahası içinde hava hakimiyeti sana geçecek, rakip stoperlere karşı üstün olacak. Son dönemdeki gol etkisi de büyüyordu. Benfica'daki gol sayısı oldukça iyi. Türkiye Ligi de genel olarak bu tarz forvetleri daha da büyütüyor. Seferovic, her açıdan iyi transfer. Karakterli, aidiyet gösterecek isim.

Şu sakatlık muhabbetini de bırakalım. Portekiz'de 3, Türkiye'de de 1 kez sağlık kontrolüne soktuk. Sakatlığı olmamasına rağmen yaptık bunu. Tedbir iyidir, niye yaptık demiyorum. Yine de Seferovic kariyerinde başka isim olsa, bu ne kardeşim der ve bu işe girmezdi. Seferovic'in Galatasaray'ı ne kadar istediğinin altını çiziyorum. Bunu yazınca da, "Galatasaray'a geliyor, x'e gitmiyor ya" diyenler var da, futbolcunun kariyeri ortada. 

6 yorum:

  1. yalnız oliveira'nın burada 4 yıllık kontratı oldu. yani gelmesi kendisi için daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira'nın orada da 4 yıllık kontratı vardı, 1 önceki sezon yenilemişti :)

      Sil
  2. Bu kariyerler için ideal paralar bunlar. Hatta bonservis olarak baktığımızda bir tık ucuza bile geliyorlar. Sağlam bir antrenman, güzel taktik organizasyonla daha iyi olacak işler umarım

    YanıtlaSil
  3. Uygun şartlarda geldiler.Umarım takıma katkıları üst düzey olur. Transfer edilen oyuncular takdaki kalite eksikliğini üste çekecektir. Bu takıma çok iyi bir 6 ve 10 numara gelirse Kerem,Yunus gibi oyuncular seviye atlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım o transferler de bir an önce gerçekleşir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir