10 Temmuz 2022 Pazar

Ozan Kabak & Galatasaray, vaktin geldiğine inanıyorum


Vaktin geldiğine inanıyorum. En son Nice diyorlardı da, oradan da bir şey çıkmadı. Schalke 04 adına yüksek bir maliyeti var ve onlar da bundan kurtulmak istiyor. Ozan Kabak, Harit gibi geçtiğimiz sezonu başka takımlarda kiralık olarak geçirip, takıma geri dönen isimlerle yolların ayrılması amaçlanıyor. Galatasaray için de bir stoper gündemi varken, Ozan Kabak neden olmasın diyorum. Denayer'in maliyeti ya da Kaan Ayhan için istenilen bonservis bedelini gördükten sonra özellikle.

Ozan Kabak için bitmiş bir şey yok. Yaşı 22, yine toparlanır, ayağa kalkar ve en üst seviyeye çıkmak adına şansını dener. Şu an gelişimi durdu, tehlikeli taraf da bu. Bunun nedeni de, kısa zamanda çok fazla takım değiştirmesi. Stuttgart'a gitti, oradan Schalke 04'ü gördü, devamında kiralık olarak oynadığı Liverpool ve Norwich. Premier Lig'de yaşadığı sezonları yok hükmüne alın zaten. Gün sonunda da, Schalke 04'e geri dönmüş oldu.

Bugün de onlar maliyet yüksek diyor. Bonservis beklentileri var da, Ozan Kabak şu an piyasa yapamadı. Mutlaka teklif alır, bir takıma gider ama, şu aşamada Avrupa'da devam etmesi bana çok sağlıklı görünmedi. Galatasaray onun evi, yeniden ayağa kalkabileceği takımların başında. İlla bir stoper alınacaksa, tercih Ozan Kabak olmalı. Bir de bu iş için belli bir bütçe ayrıldıysa. 4-5 milyon avro bonservisle bitebilecek bir iş.

17 - 18 yaşında Şampiyonlar Ligi oynuyordu, 22 yaşında ise takım arar halde. Müthiş bir fiziği var, ayaklar tertemiz, topla çıkabilir, stoper için oyun aklı yüksek. Savunma aksiyonu da güçlüydü. Gelişim durdu maalesef. Hatta yavaş yavaş gerilemeye de başladı. Milli Takım'daki yerini kaybetmeden, yeniden ayağa kalkması gerekiyor. Galatasaray da bir stoper hamlesi yapacaksa, Ozan Kabak'ı düşünmeden transfer etmeli.

8 yorum:

  1. Denayer, boateng ve hatta Kaan Ayhan'la uğraşmak yerine Ozan'ı ikna etsek çok güzel olurdu. Gelsin 1 sene kiralık oynasın hem piyasasını yükseltsin hem de bize faydası olur. Abdülkerim ve Nelson'la birlikte 3. iyi stoper kesin lazım. Ama oraya büyük para harcayarak umarım birini almayız. o bütçeleri artık orta saha ve forvet hattına gittiğini görmek istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. gelirse kim yedek kalacak ? nelsonn, abdulkerim, ozan ? hem zaten tek kulvarda oynuyoruz. ayrıca da emin bayram da var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi olan oynayacak. Bir de, illa stoper alınacaksa diyorum. Altını çizdim. Yoksa ben de farklı düşünüyorum.

      Sil
  3. İtalya'da orta sıra veya alt sıra takımlarına gitsin. Kendini en iyi orada geliştirir ve yeteneklerini sergiler. Yoksa profili sürekli düşüyor.

    YanıtlaSil
  4. Hastalığı varmış Ozan'in yine de uygun fiyata alinabilirse alınmalı. Kaan ve Muldur de alınmalı bence. Nelson 'a 12-15 veren olursa satılabilir. Ozan + 5m gibi Nelson'la takas olabilir avrupada yokuz zaten .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastalık olayını bilmiyorum. Hiç de duymadım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir