2 Temmuz 2022 Cumartesi

Özellikle yerli transferinde, ödenen rakamlar noktasında algı oluşturulması yanlış


Galatasaray'ın, futbolcu transferinde ödenen rakamları açıklaması doğru. Şeffaflık bunu gerektiriyor. Özellikle yerli transferinde, ödenen rakamlar noktasında "algı" oluşturulması ise yanlış. Abdülkerim Bardakcı transferinde de yazdım. Türk Lirası maalesef her geçen gün değer kaybediyor. Türk Lirası üzerinden, 1 yıl önce yaptığın sözleşme ile, bugün yaptığın sözleşme doğal olarak bir olmuyor. Rakamlar ister istemez artacak. Bu açıdan da, takım içi huzursuzluk oluştu yorumları boş.

Bonservisli alınan futbolcuya imza ücreti mi ödenir mevzusuna gelirsek. Abdülkerim Bardakcı'da böyle bir şey yoktu. Kazımcan Karataş'ta ise ufak da olsa böyle bir rakam var. Onu da avans gibi düşünün. İstanbul'a gelecek, yerleşecek, belki ailesini de taşıyacak. Yıllık ücretine de o rakam yedirilebilirdi ama belirtme gereği duymuşlar. İlk yıl alacağı ücrete dahildir o rakam. Bunun üstünden de algı oluşturacaklar var. Nedenini yazıyorum.

Saha içine gelirsek. Alabileceğin yerli sol bek alternatifleri kısıtlı. Keşke elindeki Emir Tintiş'i kaçırmasaydın da, bugün başka şeyler konuşuyor olsaydık. Eren Elmalı, bence alınabilecek en iyi yerli sol bekti. Trabzonspor'a gitti ve maliyeti de ciddiydi. Geç kaldın o konuda. Geriye de Kazımcan Karataş kaldı. O da iyi bir potansiyel, geleceği var. İş onda artık. Ne denli gelişim göstereceğini, çalışması tayin edecek.

van Aanholt'un arkasında 1. alternatif olacak. Ömer Bayram'la da yollar ayrılacaktır ve olması gereken bu. Kazımcan Karataş, önce forvetti, devamında kanat, bu sezon ise sol bek. Sol bekte belki uçup kaçmadı ama, yeni oynamaya başladığı bu pozisyonda potansiyeli olduğunu gösterdi. Yaşı henüz 19. Özellikle savunma tarafında gelişim sağlamalı. Hücum günlerinden kalma, iyi bir fiziği var. Hücum algısı zaten yüksek. Hızlı, tempolu. Oynadıkça gelişecektir. Ciddi süreler alacağına inanıyorum.

6 yorum:

  1. Fenerbahçe orta sahada aynı mevkiye beşinci oyuncusunu transfer ediyor. Transfer övüle övüle bitirilemiyor. Ki maddi açıdan da o kadar kârlı transferler değil bunlar. Galatasaray'ın Türk lirası ile yaptığı transferlerde eleştirilecek bir şeyler bulmak için sözleşmeler didik didik edilip araştırılıyor. Böyle birkac tane gazeteci var alttan alta gizliden Galatasaray düşmanlığı yapıyor habercilik maskesi adı altında. İtibar etmemek lazım bu söylentilere. Ben özellikle Erden Timur'a bu konularda çok güveniyorum. Galatasaray'in zararına iş yapmaz.

    YanıtlaSil
  2. Çarpma işlemi ve enflasyon muhasebesini bilmeyen ama çok konuşan düşük taraftar profillerinde sıklıkla görülen hadise. Sayıları çok olduğu için manipüle edebiliyorlar. Okuyan profili de benzer olunca sonuç bu.

    YanıtlaSil
  3. Ödenen rakamlar makul, iki isim için ezeli rakiplerle yaristigimizi unutmamak gerek. Yerli ve potansiyeli yüksek bir ismi takıma kazandırmak çok önemliydi yerli sayısının artması gündemdeyken. Verecekleri fayda bir yana, Beşiktaş'ın elinden kalmamız ayrı keyiflendirdi beni. Yerli eksikliği çok zorlayacak onları şu saatten sonra da direkt oynayacak yerli almaları iyice zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arıyorlar işte. Hatta başkanları 9+2 dahi dedi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir