5 Temmuz 2022 Salı

Sérgio Oliveira & Galatasaray, 8 numara alternatiflerini de konuşalım


Fenerbahçe'nin de orta sahaya düşündüğü transfer adayları arasında yer alıyor. Hatta Jorge Jesus faktörüyle de, oraya daha yakın olabilir gibi bir izlenim oluşuyor. William Carvalho için de Galatasaray ve Fenerbahçe adları geçiyor. Sergio Olivera adına da bu olacak gibi. Galatasaray'ın, 6 ve 8 numaralara iddialı isimler getirmek istediğini biliyoruz. Bu iş adına geç kalınmaya başlanmış olsa da, gelecek isimlerin kalitesine göre yorum farklılıkları oluşabilir.

Fernando ve Badou Ndiaye transferleri de Temmuz ayının sonlarına doğru gerçekleşmişti. Bu tarz isimler gelecekse, bekleyiş tamam ama yine de süreç uzamamalı. İşin sonunda istemediğimiz isimler gelecekse sıkıntı büyük olacak. İyi başlamıştık, şu an süreç doğdu. Nedenini de bilmiyor, daha doğrusu "ilgilenmiyorum." Verilen vaatler var çünkü, para sıkıntı olmayacaktı. Galatasaray'ın da transferde agresif olmasını bekliyorum.

6 numara için birçok ismi konuşurken, 8 numara alternatifleri o kadar dillendirilmiyor. Bir tek Sanson'u biliyoruz. Şimdi de, Sergio Oliveria ismi konuşulmaya başlandı. 30 yaşında, şu an Porto'nun futbolcusu, geçen sezonu da Roma'da kiralık olarak geçirdi. Geçen sezon ne ligin ilk yarısında Porto'da, ne de 2. yarısında Roma'da çok fazla ön plana çıkamadı. Porto'dan ayrılığına kesin gözüyle bakılıyor. Kaliteli bir transfer olacağına inanıyorum.

Net bir 8 numara çünkü. Oyunun 2 yönüne de oldukça hakim. Hızlı ya da çok çalışkan bir futbolcu diyemeyiz de, topla aksiyonu çok yüksektir. Pas kalitesi, tekniği, şut kabiliyetiyle hücumda ön plana çıkar. Lider bir karakter ve işin savunma tarafında da kesiciliği iyi düzeydedir. Net bir takım ve düzen orta sahası. Galatasaray'ın 8 numarada arayacağı ihtiyacı karşılayacak nitelikte. 8 ve 6 için, 2 tane topun kıymetini bilen ve oyunun 2 yönünü oynayabilecek futbolcu, seviyeyi arttırır, hücuma da yön verir.

17 yorum:

  1. Para sıkıntısı olmayacak diyen adamlar mustafa muhammedin bonservisini ödeyemiyor daha. Al bonservisini adamın sonra sat kaynak yarat ama para yok ortada.

    YanıtlaSil
  2. Dursun Özbek bu paralari cebinden ödemek istiyor ve tek kefil olarak kredi limitine eklemek istiyormus ama bankalar birligi ek kredi vermiyormus zaten bir sürü verdik diye, diger türlü de 10 yil sonra Dursun Özbek parasini geri alabiliyormus bu nedenle büroktasi ile çözülmeye calisiliyor su an, kisacasi para var ama kullanimda sorun cikariliyor bankalar birligi anlasmasi sarmis heryerimizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunların olacağını biliyorlardı sonuçta.

      Sil
  3. Jorge Jesus'un radarinda oldugu söyleniyordu Sergio'nun, nerde dinledim hatirlamiyorum ama Jorge isterse Galatasaray'a gitmesi zor diyordu bir yorumcu.
    Yine ortada bir sürü isim var ve yine gec kaliyoruz, gec kaldikca secenekler azaliyor piyasa yükseliyor, her sene ayni hikaye yine son hafta bir Etebo alinacak belli oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Radarında olabilir de, sonuçta en iyi teklifi yapanın yanına gidecek.

      Sil
  4. 2 transfer yapmayı beceremediler yine. Süre geçtikçe alternatifler azalacak yine panik halinde saçma sapan adamlara dünyanın parası verilerek getirilecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay değil bu işler.

      Sil
    2. Sen parayı ver bak nasıl kolay oluyor. Dursun Özbek erdem timur atıp tutuyordu para hazır bütçe hazır diye. Şimdi çark ediyorlar. Dışarıdan atıp tutmak kolay da yönetime gelince kimsenin eli cebine gitmiyor.

      Sil
  5. Takımı çok ileriye taşıyacak bir oyuncu değil izlediğim kadarıyla. Sivrilen bir tarzı yok. Porto'dan oyuncu gelecekse biraz fark yaratmalı ki verilen paraya değsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl değil, yapma etme :(

      Sil
    2. Roma'da son sezonu o kadar iyi değildi. Daha sonra Mourinho da kesti zaten sanırım

      Sil
    3. Rotasyonda yeri vardı. Zaten iyi durumda olsa, bize düşmez :)

      Sil
    4. Bu yoruma katiliyorum hele ki transferin bittigi ve 4.5 milyon Avro bonservis verdigimiz söyleniyor umarim sogru degildir zira Sergio hep kiralik gitmis keske biz de kiralasaydik bu yastaki ve o pozisyondaki bir oyuncuya o bonservis hic mantikli degil, begenmemezlik degil bu elbette kaliteli adam zira bize ilac olacak takimi ûst seviyeyeye tasiyacak bir yapisi yok, fark yaratirsa sasiririm gercekten.

      Sil
    5. Sergio Oliveira kaliteli isim. Kiralık gittiği takımlar da iddialı. En son Roma rotasyonunda dahi net yeri vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir