23 Temmuz 2022 Cumartesi

Thiago Mendes & Galatasaray, 6 numara transferinde geç kaldınız işte


Sürekli aynı şeyleri yazıyoruz da, yazmak da gerekiyor. 6 numara transferinde geç kaldınız işte. Orta saha ihtiyacı gün gibi ortadayken, bu iş yine en sonlara kaldı. En iyisini almak için uğraşıyoruz da demeyin. Florian Grillitsch gibi bir fırsatı değerlendirmiyorsunuz. Ya da değerlendiremiyorsunuz. Sonra da, en iyisi için mi uğraşıyoruz oluyor. Transfer döneminin son gününe doğru sürüklenmek mümkün. Şu an dahi menajerlerin elindeyiz.

Lyon forması giyen, Thiago Mendes ismi de zaman zaman yazılıyor. Futbolcu 30 yaşında, takımı ile 2025 yılına kadar sözleşmesi var. Geçtiğimiz sezon da toplamda 36 maça çıktı ve ağırlıklı olarak 11'de sahadaydı. Oynayan bir isim olsa da, değişimden söz ediliyor. Dubois misali bir ayrılık söz konusu olabilir. Kolay bir transfer değil tabii, maliyeti olacaktır. Bonservisi bir noktaya getirsen de, futbolcunun alacağı ücret yüksek olur. 

Doğru profil tabii. Grillitsch gelse belki de 2 eksik olacaktı. Orta sahanın atletizmi ve temposu sıkıntı olabilirdi. Top sendeyken sorun yok da, rakibe geçtiğinde o atletizmi göstermek mesele. Thiago Mendes'i 6 numaraya yazınca bu giderilmiş olur. Temposu yüksek, dayanıklı bir orta saha. 6 numara için de, gayet oyunun 2 yönünü oynuyor. Topla çıkabilen, dikine oynayan, rakip eksilten 6 numaralardan.

Melo bulmak zor da, profil olarak o tarzda isimler arayabilirsiniz. Thiago Mendes de o profile yakın diyelim. Sergio Oliveira yanına sanki daha çok uyacak profil. Thiago Mendes'i yazınca, önüne 10 numara ya da 2. forveti daha rahat yazabilirsiniz. Orta sahadaki sertlik ve kesicilik daha da yükselecek. Bu da elini yükseltecek. Sergio Olveira'nın da hücum odağı bu sayede artabilir. Çok doğru bir 6 numara.

2 yorum:

  1. Gueye, Carvalho derken çok zaman kaybedildi. 6 numara en önemli mevkiydi ama en doğrusu gelecektir bekliyoruz son güne kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an için de çok fazla alternatif kalmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir