26 Temmuz 2022 Salı

Tino Kadewere & Galatasaray, x hücumcunun birçok noktayı alternatif altına alması


Okan Hoca, hücum bölgesine alternatif baktıklarını söyledi. Tek bir futbolcunun, 2 pozisyonu yedekleyebilmesi gibi. Forvet alırsın, 2. forvet ya da kanat gibi oynayabilir. Bu tarz alternatiflere bakıldığı söyleniyor ve medyada, Tino Kadewere'nin Galatasaray'a önerildiği yazılıyordu. Lyon formasıyla geçtiğimiz sezon 20 maça çıktı ve 1 golü var. Sakatlık dönemi oldu, sonra kadroya alınmadı, devamında rotasyona döndü derken, ligin son bölümü pek süre alamadı.

Bir önceki sezon ise 33 maçta 10 golü var. Bunu da ağırlıklı olarak sağ kanat oynayarak yapmıştı. Geçen sezon ise, ağırlıklı olarak forvet gibi kullanıldı. Transferi fırsat kılan da, futbolcunun yaşadığı düşüş. Lyon adına ciddi bir yatırımdı yoksa. Son sezonuna kadar da, ciddi katkı alıyorlardı. Menajer önerileri ve fırsat dönemine giriyoruz. Transferdeki strateji, bu 2 olgu üzerine şekillenecektir. Tarzı ortaya koyacaksınız, devamı da öneriler üstüne gelecek.

Kadewere, Okan Hoca'nın tanımlamasına uyuyor. Hızlı futbolcu, hem kanatları, hem de forveti alternatif altına alıyor. Direkt 1. forvet gibi de kullanabilirsiniz. Bitiriciliği fena seviyede değildir. Hızlı, hareketli, teknik seviyesi de iyi. Çift forvet gibi oynasan, Seferovic'le de uyum sağlayabileceğine inanıyorum. Seferovic, ön alanda mücadele ederken, oluşturacağı boşluğu Kadewere ile doldurabilirdiniz. Seferovic'in etrafında oynayacak hücumcuların, o boşluklar sayesinde ciddi tabela yapacağını düşünüyorum.

188 maçta, 70 gol, 23 asisti var. Gol katkısı yüksek, özellik itibarıyla da sana uyacak bir forvet. Yaşadığı düşüşle de fırsat kıvamına geldi. Çok büyük bonservis beklentileri yoktur. İş kira ile olursa da, buna hayır demeyeceklerdir. Lyon'un bu futbolcuyu elden çıkarmak istediği söyleniyor. Dubois'de yapılan gibi, fırsat transferi gerçekleşmiş olur. Net forvet, net kanat gibi alternatiflerden ziyade, 1 futbolcunun 2-3 pozisyonu yedekleyebilmesi daha değerli.

12 yorum:

  1. Günler geçip transfer yapmayı beceremezsen işte böyle menajerlerin eline düşüp elde kalanları iteleme dönemine başlarsın. Bunu da bir kaç pozisyonu yedekleyecek adam arıyoruz diye sunarsin. Ortamlarda mümkün olan en iyisini aradık dersin kim bilecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajer eline düşsen dahi, umarım aradan iyi isimler gelir.

      Sil
  2. Burak abi benim bir iddiam var,dünyanın eniyi on 6ve8numarasından birer tane getir.kanteyle ilkayı getir örneğin. bu türkiyede şampiyon yapmaz.bunu fatih hoca denedi.rezil seri,nzonzi,lemina 3lüsünü getirdi.bir daha şampiyon olamadık.yerli 6-8numaraları alacaksın.ama bunlar çok teknik,asist özeligi olan on numara gibi oyuncular olacak.eskiden yusuf vardı birde akhisara gidenmi ordan bize gelenmi vardı bitane ismi gelmedi aklıma.ancak 9-11numaran çok iyi olacak,gareth bale mesela.buldumu çakacak.ver leftere yaz deftere forveti lazım türkiyede başarı için,beşiktaştan çine giden brezilyalı çocuk,mesela onun yanına da..böyle ikililerin olacak.adamlar 5senedir unutamadılar.türkiyede şampiyon olmanın sırrını yazdım az önce.gerisi boş laf,kuru gürültü.inşallah okan hoca okuyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk takım işi. Önce orta sahan iyi olacak ama :)

      Sil
  3. Mostafa neden göderildi abi o zaman, cocuk gitmek istemiyordu diyorlar kimisi de antrenmanlarda bilerek oynamadi diyor cok ilginc yani Mostafa'yi en cok ben elestirdim ama bu tarz isimlerle kapatilacaksa bosluk mantikli degil bize acabalari olmayan adam alinmasi lazim bir Jardel olmasin ama 10 uzerinden 6 7 oynasin her mac.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa'nin o paraya gönderilmesine ben de çok içerledim Haris sakatlansa çok zor duruma düşeceğiz ama bir yandan da alkolik Seleznov'dan kariyer performansı alan hoca bu kadar çabuk umut kesmişse çok ciddi mental sorunları olabilir diye düşünüyorum

      Sil
    2. Okan Hoca'nin boyle keskin kararlari var mesela Eren Aydin kesin degerlendirilir diye dusunuyordum olmadi ama yine de Okan Hoca'ya guveniyorum zira verdigi cogu karar dogru görünüyor Morutan kafami karistirdi biraz dahs izlememiz lazim diyebilecek kadar da samimi demek ki Mostafa kafasini bilr karistiramadi hocanin.

      Sil
    3. Mostafa Mohamed mi gitmek istemiyordu. Her dönem gitmek istediğini dile getiren isim. O kadar zorladı ki, bu şartlara mecbur bırakıldın. Ağladı diye mi takıldınız. 5 dakika sonra arabaya bindiğinde zafer işareti yapıyordu :)

      Sil
    4. Ben Fransa'da tutunur mu şüpheliyim. Koyulmayan zorunlu satın alma maddesini atamayız umarım.

      Sil
    5. Koyulmayan değil de, koydurulamayan.

      Sil
  4. Hücum hattında sorun çıkarmadan kanatlarda da merkezde de oynamayi kabul edecekse çok işe yarayabilir. Garanti gol katkısından ziyade belirli maçlarda yapacağı katkı ile takıma fayda sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi alternatif olur o da. Sorun çıkarır mı kısmını bilemem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir