15 Temmuz 2022 Cuma

Topun kıymetini bilmeyi geçtim, yapılan pres dahi çok savruk


Okan Hoca da, haklı olarak transferden dem vuruyor. Bunu da bir an önce gerçekleştirmek zorundayız. Futbolcunun hazır olması, uyumu önemli. Taktik idmanlar var, buna bir an önce başlamalı. Transferin temeli de orta sahada yatıyor. Sergio Oliveira haricinde orta sahaya atılan bir adım yok. İddialı isimlerle görüşüldü, bu da mutlaka zaman alır da, olmazsa olmaz değil. Takıma katkısı büyük olacak, daha sessiz sedasız işi iş çıkaracak futbolcular da var. Zaman kaybetmemeliyiz.

2 hazırlık maçı izledik, 2'sinin de ortak noktası orta saha sorunu. Geçen sezon bıraktığımız yerde, hatta daha kötü durumdayız. 3. hazırlık maçında, Sergio Oliveira'nın tek başına olacak varlığı dahi fark oluşturur. Yeter mi, asla yetmez. Yine de yok hükmünde olan orta sahada, lider, topun kıymetini bilen bir ismin olması, en azından aklı yükseltecektir. Topun kıymetini bilmeyi geçtim, yapılan pres dahi çok savruk. Liderlik edecek, toparlayacak, yol gösterecek kimse yok.

6 numara almadan, Sergio Oliveira da beğenilmeyecek tabii. Geriden oyun kurabilmek, orta sahada sertlik oluşturmak, alanı kapatmak lazım. Şu an topu kullanamadığın gibi, orta sahanda da büyük boşluklar var. Pası atıyorsun, kontrol gelmiyor ve kontra yiyorsun. Ya da derine bir top atılıyor, merkezde büyük boşluklar veriyorsun. Berkan Kutlu ve Cicaldau da kötü durumda. Hamza Akman neyse ki var da, topu öne taşımaya çalışıyor, hareketlilik sağlıyor.

Keşke maça onunla başlasaydık. En azından dikine oynamayı zorlar, orta sahada denge bozardı. 2. yarıda oyuna girdiğinde oluşan hareketliliği gördünüz. Yalnız tabii, o da tek başına. Galatasaray'ın şu kötü yapısında bir şeyler vermeye çalışan herkes yalnız ve tam anlamıyla bireysel çabalarıyla iş yapmaya çalışıyor. Hamza Akman da, Yunus Akgün de bunu yaşadı. Bu işi nasıl çözeceğimizi hiç bilmiyorum.

14 yorum:

  1. Okan Hoca'ya güvenim biraz sarsıldı , ne kadar eksiğimiz olursa olsun takım olarak hem daha fit hem de daha organize olmamızı bekliyordum, neşter vurmakta, kimle devam edilip kimle yollar ayrılacak karar vermede gecikiliyor gibi. Her şeyi sıfırdan deneme yanilmayla bulmasına gerek yoktu, misal Aytaç'in da Cica'nin da 6 numarada bir şey veremeyeceği açık değil mi? Cica'yi ya forvet arkası kazanmaya bak ya da satılması /kiralanması için onay ver, Abdülkerim'i Marcao yerine aldırdın şimdi "Marcao yerine transfer lazım" diyorsun, bu hem tutarsız hem de Abdülkerim' in motivasyonunu düşürür, tamam çok zor koşullarda çalışıyor ama bir gram ileri gitmediği gibi gerilemiş takım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güven sarsılması için erken bile değil. İşe başlamadık :)

      Sil
    2. Hazırlık maçları takımın durumunu görüp önlem almak için yapılıyor ama iki maç arasında takımda her hangi bir ilerleme olmadığı gibi geriye gidiş var. Transferler gecikti gelecek olanlar kampa yetisemeyecek ve takimla çalışamayacak sezon baslayacak transferlerin takıma uyum sağlamasını bekleyeceğiz yine ve keza okan hocanın başarılı olabileceğini de düşünmüyorum açıkçası. Her zamanki hatalar yine devam ediyor yani. Yanlış teknik direktör seçimi geciken transferler form tutmamış bir takım...

      Sil
    3. Ben de diger basliklarin birinde buna deginmistim bizdeki sorun hocada degildi bu kadro öyle kötü bir muhendislikle olusturuldu ki hem Fatih Hocayi hem dr Torrent'i yedi basina cok az yansidi ama Omar'in yerine yeni sagbek Sasha'dan olmayacagi vs hepsi Torrent'in raporuna göre alinmis kararlar.
      Belki cok erken karar veriyoruz ama benim de icime bir kurt düsmedi degil havada bir Sergen Hoca'nin akibetine ugrayacagi kokusu var Okan Hocanin.

      Sil
    4. Okan hoca biraz fazla sevimli duruyor. Bu takımın havası, kimyası ve bel kemiği hala değişmedi. Transferlerden önce takımdan gönderilmesi gereken oyuncular var. Aslında komple bir değişim gerekli. Okan hoca yoksa Ocak ayını biraz zor görür.

      Sil
    5. Takım değişecek, böyle devam etmeyecek. 2 hazırlık maçından, büyük çıkarımlar yapmak yersiz. Gereksiz de.

      Sil
    6. Fikir vermesi açısından hazırlık maçları önemlidir ama yersiz ve gereksiz demek çok doğru da değildir. Bu maçlar bize bir fikir verdi ve görünen o ki okan hoca taktik konusunda çok başarılı değil. Ayrıca görüldüğü üzere takımın kondisyon sorunu da devam ediyor. Yani geçen sezona göre yol alinabilmis umut vaat eden bir durum göremedik henüz. Sezon ortası yeni transferler yeni teknik direktör aramamak için bugünden önlem almak gerekiyor.

      Sil
    7. 2 hazırlık maçı, kadron eksik. İdmanlar yoğun. Gelmişsin kondisyon yorumu yapıyorsun :) İnanılmaz ya. Bu sezon da uğraşacağız, belli oldu. Neyse ki o sabrım var.

      Sil
  2. illaki transferlerin yapılacağına eminim ama bir Galatasaray klasiği olarak ağustos sonunu bulacak. çünkü para yok. diğer takımların alacaklarını almasını ve bazı fırsatlar doğmasını bekleyecekler. Bundan dolayı da büyük ihtimalle lige kötü başalayacağız. Zaten taraftarla bağı çoktan kopmuş bir takım var. Nelson, Kerem, Yunus, Hamza, Emin dışında kimseyi görmek istemiyorum, kabul de etmiyorum. Başta da Muslera. 3 senedir takımın en kötüsü ama akıl almaz bir maaş alıyor. Yine saçma sapan aptalca efsaneleştirme ve saçma salak bayrak adam martavalları ile tepemize çıkartılan bir figür oldu. Türk kaleci yetişmemesinin bizzat sorumlusu orada Fadıl Koşutan'la kurdukları çetedir. Galatasaray takımının en nüfuzlu kişisi Fadıl isimli kaleci antrenörüdür. Muslera sayesinde kim gelirse gelsin bu arkadaşa kimse dokunamıyor. Batuhan 24 yaşında gelmiş daha bir kere Gs kalesini korumadı çocuk. Ama İsmail, Eray gibi kalecilikle alakası olmayan biatçı arkadaşlar orada yıllarca GS'ın parasını yediler. Muslera, aynı Selçuk gibi öfke ile nefretle ve hakaretle gidecektir. 5 yıldan fazla kimseyi performansa dayalı bir yerde barındırmayacaksın. Hamasi saçmalıklarla 37 yaşındaki adama 3,5 milyon euro para ödeniyor. Rezillik...
    Umarım, yeni yönetim kötü bir başlangıç yapmamak için bunu dikkate alır ve taraftarın öfkesinden nasibini almaz. Sağolsun 5 yıllık Fatih hoca döneminde o kadar kötü kadro tercihileri yapıldı, o kadar büyük paralar çarçur edildi ki; elimizde en az 8 pozisyonu yenilenmesi gereken bir takım kaldı. Yönetimi de bu sebeple anlıyorum ama bu göreve talip olduklarında bunun olduğunu biliyorlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer Kasım ayında bitse, biz yine son güne kadar koştururuz :)

      Sil
  3. Maç oynayarak belli bir aşama kaydedilebilir ancak. Orta saha olmadığı için takım bir türlü istediği aşamayı kaydedemiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sorunu umarım en kısa zamanda aşarız.

      Sil
    2. Cok dogru yorum Sinan Yilmaz israrla Besiktas hali hazirda en hazir ve guclu takim derken bunu kastediyor zira ortadaki oyunculari birkac aydir belli bizde kimse yok zaten Allah'a emanet de Fenerbahce bile orayi oturtana kadar sorun yasar mesela cok fazla oyunculari var o bölgede.

      Sil
    3. Yönetimleri devam ediyor, hocaları aynı. Haliyle de aksiyon almaları daha kolay oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir