23 Temmuz 2022 Cumartesi

Yunus Akgün ile alakalı bir tehlike var


Yunus Akgün'ün yaşadığı müthiş sezonun ardından, bu döneme yönelik umutlarımız yüksek. Galatasaray, geçen sezon mevzudan koptuktan sonra da, geleceği kurgular olmuştuk. Torrent belki bunu düşünmüyor olsa da, biz düşünüyorduk. Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu kanatları hayaliyle kalan haftaları geçirdik. Kerem Aktürkoğlu'nun bu dönem takımdan ayrılacağını düşünmüyorum. Yunus Akgün de mutlaka devam edecek.

Yine de, Yunus Akgün ile alakalı bir tehlike var. Sözleşmesinin bitmesine 2 yıl kaldı. Sezon sonu itibarıyla 1 yılı kalacak ve transferi konusunda ipler eline geçecek. Bu da beklenen bonservisi en az yarı yarıya düşürür. Zeki Çelik, Roma'ya 7 milyon avro'ya nasıl gitti diye soruluyordu. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldığı için o rakama gitti. Yunus Akgün için de bu tehlike olur. Adana Demirspor'la yaşadığı harika sezonun üstüne, Galatasaray'la da harika bir görüntü verdiği an, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmış Yunus Akgün'ü herkes isteyecek.

Bu yüzden de, bir an önce sözleşmesi yenilenmek zorunda. Bu durum, gerçekleşmesi gereken transferler kadar önemli ve acil. Sözleşmesini bir an önce yenileyip, geleceği garanti altına almalıyız. Şu an takım içerisindeki en değerli futbolculardan biri. Hatta bu konuda, Nelsson'dan sonra da 2. sıraya yazarım. Yunus Akgün'ün gelişimi, Kerem Aktürkoğlu'na benzemez. Kerem Aktürkoğlu için bazı noktalarda negatif scout raporları gelirken, Yunus Akgün için gelmez.

Bu da altyapı meselesi. Yunus Akgün'ün güçlü bir altyapı eğitimi var. Kerem Aktürkoğlu ise neredeyse tırnaklarıyla kazıya kazıya bu noktaya geldi. Kendisi adına geç olsa da, hala genç futbolcu edasında olması bundan. Öğreniyor, hala büyüyor. Yunus Akgün de büyüyecek ama onun kaydettiği aşama çok daha hızlı ve büyük olacaktır. Bunu görüp, bir an önce sözleşme yenilemek ve rahat nefes almamız lazım.

06.07.2022 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Sezon başlamadan sözleşme uzatmak güzel olur oyuncuyla. Sene içinde iyi oynarsa eli daha da güçlenir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olmazsa olmaz. Bugün konuşmuyor da, iş sarkarsa tehlike olacak.

      Sil
  2. Şimdiden sözleşme uzatmak en mantıklı olan.Ancak Abdülkerim 'e verilen maaş dengeleri bozabilir.Kerem 'in 2 katını kazanacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an yeni sözleşme yapan, ister istemez daha yüksek kazanacak. TL maalesef her geçen zaman değer kaybediyor.

      Sil
  3. Gec bile kalinmis, sezon basindan beri istikrarla yukselisteydi sezon bitimini beklemeden uzatmak lazimdi ama bizde ne yonetim belliydi ne hoca tabii.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir