29 Ağustos 2022 Pazartesi

10 numara gibi sahadaydı da, çift yönlü 8 numara gibi oynadı


35 yaşında bu adam. 10 numara gibi oynadığı maçta, çift yönlü bir 8 numara gibi oynamak zorunda kaldı. 11'de de ilk kez başladı. Hazır olduğunu görmenin mutluluğu bir yana, Mertens'i bu şekilde kullanmak zorunda kalmamalıyız. Sezonu bütünüyle böyle geçemez ve ekonomik kullanamazsın. Çift yönlü 8 edasıyla, Trabzonspor deplasmanını müthiş oynadı. Kazandığı birçok top var, seni birçok kez yarı sahandan çıkaran isimdi.

Bunun yanında da, hücumdaki en büyük aklın. Saha içi liderimizi bulduk diyebilirim. Gol atacak, attıracak. Hücum bölgesinde, onu diri tutmak gerekiyor. Bu şekilde, çift yönlü 8 gibi oynamaya çalışırsa, girdiği net pozisyonda bitirme anında nefesi kalmaz. Sezonun geneli de onun adına iyi geçmez. Sorumluluk almaya çalışıyor tabii. Takım da uyum arıyor, zamana ihtiyacı var. Şu dönem, lideri bulmak iyi oldu.

Mertens'den umudumuz yüksek zaten. Kalite katmasını bekliyoruz. O kaliteyi de katacağını gösterdi. Ümraniyespor maçında oyuna girdiğinde, tüm çehreyi değiştirdi. Trabzonspor maçında da en kaliteli hücum ayağıydı. Sürekli zorluyor, gole yakın, klas. Hücumun da maalesef tek hareketli ismi. O hareketsizlik sorun zaten. Forvetin ağır kaldı, kanatların formsuz. Etrafında ona uyum sağlayabilecek, sadece 1 isim bulsa, bireysel çabası dahi organizasyon oluşturacak.


Row-Z Report 'un paylaştığı haritalardan biri. Forvet arkasındaki isimlerin, topla buluştuğu noktalar. Mertens için bahsettiğim bu işte. 10 numara gibi sahadaydı da, çift yönlü 8 numara gibi oynadı. Bu da ekonomik oynamamasına sebep oluyor. Bu işi çözmemiz, onu tam anlamıyla hücuma odaklamamız lazım. Kanatların, özellikle de Kerem Aktürkoğlu'nun görüntüsü felaket bu arada. Hiç işin içinde değil. Eski kıvraklığı dahi yok gibi.

17 yorum:

  1. 4-3-2-1'e evrilmemiz ve yabancı kuralını aşmak için ya Kazımcan veya Emre Taşdemir gibi çizgiye inen bir Türk sol beki adapte etmemiz ya da Türk sağ bek transfer etmemiz gerekiyor gibi gözüküyor. Yunus ve Mertens dün resmen tüm enerjilerini sahaya verdiler, bu oyuncuların arkasında benzer profilde bir oyuncuya daha ihtiyacımız var. Evander transfer edilirse orta sahada topu daha iyi kullanabiliriz ve Mertens ve Yunus'a bu kadar iş düşmesine gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (Emre)
      Emre Tasdemir rezerv lig performansiyla belki kadroya girer. 2 sezon ønceydi, pes pese 5-6 mac oynamasti, sonra sakatlik mi ne yasadi yine. Fatih hoca'nin Sekidika, Arda, Ogulcan gibi isimlerden katki aldigi dønem. Cok iyi buluyordum kendisini. Acikcasi cok begendim Sarrachi'yi aratmamisti o dønem. Cok dusuk ucret aliyor diye biliyorum. Umarim hoca dener. ønemli bir kazanim olur.

      Sil
    2. Kerem'in kesildiği bir formatta yerli sınırını aşmak için düşünebildiğim ikinci çözüm ise İcardi yerine Halil Dervişoğlunun transfer edilmesi olur, Halil-Mertens-Yunus arkalarında Evander/Harit-Torreira-Oliveira ile bence daha fazla pozisyona girebilir ve daha yüzdeli bitirebiliriz. Bu durumda yabancı sol bek transferi de gelebilir.

      Sil
    3. (Emre)
      Halil Dervisoglu'nun transferini Icardi transferinden daha degerli bulurum. Mertens'i 9 numarada oynatip Halil'i 10 numara da yazabiliriz. Bu ikili bircok maci cøzer.

      Sil
    4. Emre Taşdemir zor, yetmez. Kazımcan Karataş'ı görmek lazım. Halil Dervişoğlu değerli olur, şu ortamda mutlaka gelmeli.

      Sil
  2. Oyun aklı zaten üst düzeyde... Fiziksel olarak da hiç eksik değil kesinlikle. Beklenen seviyenin çok üstünde her açıdan şu aşamada. Merkez tamam gibi ama bu sefer de kanatlar aksıyor hem bekler hem hücum kanatları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadelesi iyi, beklediğimden daha çok sahiplenmiş geldi. Daha da hazır, beklediğime oranla.

      Sil
  3. Bizim sorunumuz kanatlar çok deniyor set için değilde geçişe uygun isimler ki yunus set içinde çabalıyor ama kerem malesef evrilmeyecek çok belli, sefer formsuz dolayısıyla ileride çok top kaybediyoruz. Ortasaha sergio 2li için yumuşak ki bence iyi oynuyor dolayısıyla takım boyu uzuyor çok gel gite dönüyor oyun. Sanki 433 mertens solda süpürücü torreria önlerinde berkan sergio ile mertensi daha az yorarız ve ileride daha az top kaybı ce mertens savunma arkası koşuları ile daha tehlikeli oluruz gibi. Benim çözümüm bu sergio ile 2li ortasaha ile önlerinde mertens düzeninde sergio ve mertensten efektif faydalanamıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatların 2si de benzer tip, bu da oyuna yön katamıyor maalesef. Biri daha forvet ya da oyun kurucu özellikli olsa güzel olur.

      Sil
  4. Dün maçı izleyen kimse bu adama 35 yaşında diyemez ki. Dün takımdaki tüm oyunculardan çok daha fazla mücadele etti. Maşallah diyelim. Ek olarak Onyekuru bize lazımmış şimdi anlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu çok iyiydi. Onyekuru konusunda, ben de aynı şeyi düşünmeye başladım. Arıyoruz bu tarz bir kanat.

      Sil
    2. Bu ligin Bug'i pire gibi kanat bugünkü maclarda da net belli oldu hemen her takimi Onyekuru silahinla vurabilirsin gecen sene ve transfer döneminde bunlari söyleyince linç yiyordum ama önemli degil önemli olan görüsleri paylasmak umarim hizli kanat alinir yoksa Kerem ve Yunus da cok iyi oyuncular ama zaten Kerem'in ya da Vargas olmadan Yunus'un yapacagi bunlar cok nadir üzerine cikarlar.

      Sil
    3. Pire gibi kanat değil. Gole yakın, fırsatçı kanat diyelim. Nice pire gibi, hareketli kanatlar var yoksa. Büyük takımda yapamayan.

      Sil
  5. Evander falan ihtiyacımız yok ortasaha gayet yeterli. Herkes görevini bir yapsa daha da belli olacak esasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat, forvet, sol bek gibi ihtiyaçlar bence daha net.

      Sil
  6. Haritada Yunus Kerem'e göre cok daha basarili görünüyor, Mertens zaten komple sahayi parsellemis, nazar degmesin adama hayran kalmamak elde degil, 35 yasinda ama su ligin en iyi 2 oyuncusundan birisi Mertens bunu tartismam bile ama Mertens mi Hamsik mi daha basarili olur onu zamanla görecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus çünkü uğraşıyor, zorluyor, deniyor. Seferovic'i kaç kez duvar yapmak istedi, Seferovic oralı değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir