2 Ağustos 2022 Salı

25 gol katkısı tamam da, kaçını sol bek oynarken yaptı?


Fiorentina karşısında, Ömer Bayram ve Cicaldau oyuna girmeyince, bazı şeyler anlaşılmaya başlanmıştı. Bu futbolcularla da yolların ayrılmak istendiği yazılmış. Cicaldau'nun apayrı bir hikayesi var da, Ömer Bayram'la alakalı konuşalım. Bugün, Twitter'da rt ettiği bir paylaşım var. Son 10 yılda en çok gol katkısı veren sol bekin o olduğu paylaşılmış. Kendisi de bunu rt yapmış. 25 gol katkısı tamam da, kaçını sol bek oynarken yaptı?

Ömer Bayram'ın müthiş bir sezonu var. O sezonda da ağırlıklı olarak orta sahanın merkezi ve sol önde oynadı. Orta sahaya kaydıktan sonra da, artık pozisyonu burası demiştik. Sonrasında sol beke yeniden çekilmesi hataydı. Bu hata da, Ömer Bayram'ın iyiden iyiye düşünmesine yol açtı. Galatasaray performansıyla, sol bek hiç olmadı. Orta sahaya kaydığı o sezonda ise, müthiş bir gol katkısı vardı. O gol katkısını orta saha ya da sol önde verince, son 10 yılın en çok gol katkısı veren sol beki olmuyorsunuz.

Kazımcan Karataş gibi bir yatırım yapıldıktan sonra da, Ömer Bayram'a yer kalmıyor. van Aanholt oynayacak, Kazımcan Karataş da onun için iyi bir alternatif olacağını gösterdi. 3. bir sol bek alternatifine gerek yok. Artık bu tarz isimleri altyapıdan bulabiliyor olmak gerekiyor. Ömer Bayram'ın yüksek bir maliyeti yok, ayrılık konusunda sorun yaşanmaz. Verdiği katkılardan dolayı da kendisine teşekkür ederiz.

Katkısı yok değil. Bazen haksız eleştiriler de aldı ama sol bek tarafından bakınca olmadı. Orta sahaya geçtiğinde ve iyi performans verdiğinde, artık sol beke geri dönmemeliydi. Buradaki suç kendisinde değildir. Fatih Hoca, bu kararı veren. Lemina, Seri, Nzonzi, Belhanda gibi isimlerin olduğu hatta, orta sahada forma giyip, iyi de iş çıkarmak güzel hareketti. Ömer Bayram da o dönem müthiş bir sürpriz yapmıştı. Hem kazanımı yapıp, hem de kendi elinde kaybetmeyi anlamıyorum.

10 yorum:

  1. Bu arada, Kazimcan esas mevki aslında hücum. Altay'da Naderi sakatlığı sonrası acil çözüm olarak sol beke geçti, orada üzerine yapıştı. Bence bek performansı çok da iyi değil, defans yönü hiç yok neredeyse. Kerem'e yedek olarak düşünülse daha uygun sanki; oradaki Emre Kılınç denemesi de tutmuyor gibi çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvet hatta. Sonra kanada geçti, devamında sol bek. Potansiyelini de sol bekte gösterdi. Orada devam etmesi, kendisinin hayrına.

      Sil
  2. Son paragrafına katılıyorum. Eleştiriler kendisi için fazla bence de.
    Bu kadar hedef olmasında, hocaların onu sürekli kurtarıcı diye oyuna almasının etkisinin olduğunu düşünüyorum. 19 kez sonra dan oyuna dahil olmuş bu sezon. Ne yapmasını bekliyorduk ki? Yok muydu başka kanat oyuncumuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey var. Tek suç elbette kendisinde değil.

      Sil
  3. adam sol içte hep iş yaptı ama ısrarla sol bek oynattık. burada ömer de suçlu. "her yerde oynarım hocam" diye bir şey yok. ben sol iç oynamak istiyorum bekte çok hata yapıyorum diyeceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yapsın adam. Galatasaray'da oynuyor ve kapasitesi belli. Bir şey istenirse, onu yaparsın.

      Sil
  4. Fatih Hoca 'nın anlam veremediğim kararı Ömer'i ısrarla sol bek denemesiydi.Orta sahada dikine çıkıp iyi işler yapıyordu.Teknik düzeyi zayıf ama mücadele gücü yüksek bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada kazandıktan sonra, tekrar sol beke çekmek büyük yanlıştı.

      Sil
  5. bi de hangi sol bek ne kadar gol yedirmiş, ne kadar bireysel hata yapmış filan ona da baksın bi zahmet. çünkü asıl orada zirvede.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir