16 Ağustos 2022 Salı

Abdul Mumin & Galatasaray, scout adına değerli bölgeler


Fabrizio Romano, Galatasaray'ın bu transferdeki ilgisini yazmış. O yazdığında, iç basında böyle bir haber yoktu. Galatasaray'ın stoper hamlesi yapması bekleniyor. Bu hamle de, alternatif niteliğinde olacaktır. Nelsson'un ayrılığını beklemiyorum. Ayrılığı halinde ise, daha iddialı bir isim gerekecek. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı oynamaya devam eder, gelecek transferle de stoper rotasyonunda rekabet hedeflenir gibi görünüyor.

Andreas Hanche-Olsen ismini de konuştuk. Onun farkı, savunma jokeri olması tarafında. Her 2 bekte de oynayabilmesi, futbolcuyu değerli bir alternatif kılıyor. Abdul Mumin ise, kabuğunu kıramamış bir potansiyel diyelim. Nordsjaelland günlerinde daha fazlasını vaat ediyordu. Vit. Guimarães'de 2 sezondur forma giyiyor ve bu transferi geçen sezon gerçekleştirmek istesek, çok daha ciddi rakamları gözden çıkarmak gerekiyordu.

Şu an ise piyasası daha makul seviyelerde. Geçen sezonu iyi geçmedi ve biraz gözden düştü. Piyasası düşmüşken de, bu transfer fırsat olarak görülebilir. Futbolcunun potansiyeli var ve kırması gereken kabuğu kıramadı. 24 yaşında henüz, gelecek adına da yatırım. Atletik, oyun kurmasını bilen bir stoper. Hızlı da diyebileceğim bir stoper. Pozisyon bilgisi sorunlu, savunma aksiyonunda yeterli düzeyde değil. Yükseltmek gerekecek.

Oyun kurmayı bilmesi, Galatasaray'ın tarzına uyuyor. Geriden topla çıkabilen, pas yapan stoperler değerli. Böyle bir alternatif bulmayı da önemli buluyorum. Türkiye Ligi'nde iş yapabilecek, kabuğunu kırması halinde de fazlasını kazandıracak bir stoper. Galatasaray'ın tandemi var, oraya rekabet ve genişlik arıyor. Andreas Hanche-Olsen'e oranla daha iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Kuzey Ligleri + Portekiz Ligi diye bakacağız. Scout adına değerli bölgeler.

6 yorum:

  1. Nelsson'la daha önce oynamış olması bence büyük bir artı. Maliyet önemli tabii ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif düşünülüyorsa, bu detay bence de önemli.

      Sil
  2. Abdülkerim ile rekabete girerler takım adına büyük bir kazanç olur

    YanıtlaSil
  3. İzlemedim ama yazdıklarından Dany'i anımsattı. Bu tarz stoperler pek iş yapmıyor bizde. Ya da bu tarz stoperin yanındaki kişinin tartışma götürmeyecek biri olması lazım, Ujfalusi gibi pozisyon bilgisi yüksek, lider karakterli ve söz geçiren bir stoper.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dany ile pek alakası yok. Dany, aşırı hız ve atletizm üzerineydi :) Bu ondan çok daha fizikli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir