11 Ağustos 2022 Perşembe

Adnan Januzaj & Galatasaray, hücum için iddialı bir hamle daha yapılması bekleniyor


Mertens'i transfer ettik, Denayer'i konuşuyoruz. Bir diğer Belçikalı ve şu an serbest statüde olan, Adnan Januzaj da gündeme gelir mi acaba? Baştan yazayım, kendisiyle alakalı "yerli durumunu" bilmiyorum. Türk pasaportu olduğu söylense de, bu durum "asıllı" tarafında kalmış sanki. 2015'den önce Milli Takım tercihi yapmış, Türk pasaportu olan futbolcular, ligimizde Türk statüsünde sayılıyor. Adnan Januzaj da bu tercihini 2015'den önce yapmış da, Türk pasaportu var mı? Benim bu konuda bilgim yok.

Ben, Galatasaray'ın biraz daha ihtiyaç noktasındayım. Galatasaray'ın hücum için iddialı bir hamle daha yapması bekleniyor. Asıl ihtiyacın "kanatlar" olduğunu düşünüyorum. 10 numara da oynayabilen, iyi bir kanat oyuncusuna hayır denilemezdi. Kanatlarda 2 iyi oyuncumuz olsa da, alternatif yok. Alternatiften ziyade, kaliteli rekabet yok diyelim. Emre Kılınç ve Barış Alper Yılmaz kanat rotasyonu ile yürümek zor. 

11 için hamle yapması dert, kulübeden maçın gidişatına yönelik hamle yapması daha da dert.  Adnan Januzaj gibi bir isim yedek olur da demiyorum. İyi olan oynayacaktır, rekabet oluşacak. Şu ana kadar, herhangi bir takıma imza atmaması bizim adımıza şans. Belki o Dortmund'a transfer olduğu dönemdeki potansiyelini karşılayamadı ama iyi bir seviyeye de geldi. Sociedad dönemi başarısız da değildi bence. Geçen sezon, rotasyon içinde olsa da 44 maçı var. 5 gol 3 asist yapmış.

Her 2 kanatta ve forvetin arkasında oynayabilen, teknik kapasitesi üst düzey bir futbolcu. Çok hareketli, topla dripling özelliği üst seviyede. Bence istikrarlı da bir futbolcu. Seviyesini yüksek görüyorum ve yaşı da 27'yken, hala "yatırım" olarak bakarım. Torreira da böyle. Biraz özünü hatırladığın an, sonraki transferin büyük olacak ve ait olduğu seviyeye geri dönecek. Sociedad'da 167 maçı var, önemli bir sayı. Tek eleştireceğimiz noktası "tabela" olur, onu da bu ligde fazlasıyla geliştirir diye düşünüyorum. Yeteneği ile bu ligin üstünde.

2 yorum:

  1. Bence Adnan faydali olur ama mesela halen bosta olan Nwakaeme de faydali olur neden dusunulmuyor anlamiyorum, istedigi kontrati alamadi o da indirim icin Trabzona haber gondermis, garanti katki bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nwakaeme'de yaş haddi var. Januzaj, birçok yerde oynayabilmesiyle de değerli isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir