2 Ağustos 2022 Salı

Alternatif demem, yedek olarak aldık anlamına gelmiyor


3.5 milyon avro bonservis, 975 bin avro yıllık ücret ve 3 yıllık sözleşme. Bonservisi noktasında eleştiri yapan var da, yıllık ücreti bizim için düşük seviyede. Maaşı düşük tutunca, işlerin kötü gitmesi halinde de, sonraki satış tarafı rahat oluyor. Pek de zarar etmiyorsun. Tabii biz bu kötü tarafı düşünmeyeceğiz. İyi bir transfer olduğunu ve orta sahaya ciddi alternatif kazandırdığını düşünüyorum. Alternatif demem, yedek olarak aldık anlamına gelmiyor.

Bunu tekrar etmemde fayda var. Çünkü yanlış anlaşılıyor. Galatasaray orta sahasında, topla dripling özelliği olan, dikine çıkışlarıyla etkili olacak, seni baskı altından bu çıkışlarla kurtaracak bir isim yoktu. Alternatif üretildi demem bundan. Orta sahadan olmayan bir özellik adına hamle yaptın. Bu da çok kıymetli bir özellik. Geçen sezon yaşadığımız sorunlardaki nedenlerden biri diyeyim. Gedson Fernandes'in harikası buydu.

28 yaşında, hazır futbolcu. Geldiği gibi, ayağının tozuyla forma giyebilecek halde. Kuzeyli, belli bir iş ahlakına sahip. Orta sahanın merkezinde çok çalışkan, tam bir takım oyuncusu. Eğer düzenin işlerse, bu işleyişi sağlayan en önemli parçalardan biri olur. Düzenin işlemezse, o da kaybolur gider. Temposu ve çalışkanlığının yanına, hiç de fena olmayan pas, teknik gibi kabiliyetleri ekleyince, orta sahan kalite kazanmış oluyor.

Orta sahadaki değişim de kaçınılmazdı. Bazı isimler kafa olarak da bitti gibi. 11'e geçtim, kulübe için dahi hamle gerekebilir. Bazen maçına göre kurgu alacaksın. Midtsjö de sana o hamle imkanını veriyor. Yedek için alındığını düşünmüyorum, rotasyon gibi bakmamız lazım. Maçına göre değişecek bir seçim o da. Aldın, beklettin değil. Yoksa 3.5 milyon avro bonservis bedeli neden verilsin. Torreira / Midtsjö / Oliveira'nın da 3'ü birlikte, ana plan olacağını düşünmüyorum. 10 numara hamlesi mi yoksa forvet mi? Bu da ayrı bir soru.

15 yorum:

  1. Benim çekincem hocanın öncelikli isteği olmayıp, o isimler alinamayinca gündeme geldiğiydi, Assuncao gibi. Ama hoca belli ki istiyormuş, maaşı makul tutmaları çok isabetli. Bu koşullarda zarar etme ihtimali çok düşük Seferovic Dubois'dan sonra yine çok başarılı bir hamle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstekli olmasa, böyle bir yatırım yapılmazdı.

      Sil
  2. (Emre)
    Ikili orta saha oynayacak gibi duruyor Okan hoca, ve hepimiz biliyoruz ki Sergio ve Torreira (gelirse) ilk 11. Midtsjø ve Hamza'yi da rotasyona katip bu 4 ismin yeterli olacagini dusunuyorum. Emre Kilinc da acil ihtiyac olursa yazilabilir 8 numaraya cunku.
    Taylan, Berkan ve Cicaldau' ya gerek bile duyulmuyor. køtu oyuncu olduklarini dusunmuyorum, ama artik bizde toparlayacaklarini da sanmiyorum. Satilmalari iki taraf icin de iyi olur. Kalmalari halinde hem Hamza'nin suresini kisaltacaklar. Hemde 2 pozisyon icin oyuncu sayisi 7-8 oluyor. Ve ben avrupanin olmadigi sezon genis kadromuz olmasinin zarari cok oldgunu dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira gelirse bence de görüntü o yönde. Orta saha rotasyonu da güçlü bir hal alıyor.

      Sil
  3. toreira-midstjo-oliveira üçlüsü olmamalı. ki zaten okan hoca forvet arkasında bi oyunculu bi düzen istiyor. yani toreira-oliveira-evander(e.akbaba) gibi bi üçlü daha doğru olur.

    YanıtlaSil
  4. Ben de ana planda olmayacağını düşünüyorum. e bu da zaten 'yedek' anlamına gelmiyor mu ? tek kulvardayız zaten. O yüzden ben 3,5m€'nun bugünkü döviz kurunu da baz alırsak çok yüksek olduğunu düşünüyorum. lüks bi transfer bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum sonucta 10 ve 6 gelince kimse sakat ya da cezali degilse ilk 11 cikacak bir oyuncu degil ya da sezon sonu kac kere ilk 11 oynadigina bakariz, sonucta sirf oyun icinde formasyon cevirmek icin 3.5 milyon arti 1 milyon maas verildiyse 1 milyona Fernandoyu alsaydik derim. Belki tam ayni tip oyuncu degil ama 6yi cok daha iyi yedekler hem de skor yapabilecek kaliten olurdu en azindan.

      Sil
    2. Yedek olduğu anlamına gelmiyor. Her maçın kurgusu başka. Futbol da 11 kişi oynanmıyor.

      Sil
  5. Oyuncu hakkında scout analizleri çok olumlu.Tam bir takım oyuncusu ve Gedson gibi takımı dripling ile topu ileri taşıma özelliği olan ve defansif olarakta iyi olan bir oyuncu.Etiket sevdasını bırakıp destek vermek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray orta sahasında olmayan bir özellikti bu ve yokluğunu da çok çektik.

      Sil
  6. As ve rotasyonda neredeyse 1-2 güvenilir oyuncu olan bölgede Midtsjö ye burun kıvırmak abes ile iştigal. Aslında büyük işi bu tip oyuncular yapar. Yıldızlar ise skoru alır. Daha sahada görmedik ama görmeden elestirmekte abes.

    YanıtlaSil
  7. toreira-oliveira-evander tarzında bi üçlü düşünülüyor galiba ama bence ilerleyen haftalarda midstjo o formayı oliveira'dan alır. yazın bunu bi kenara. midstjoe ilk 11 olur, oliveira yedek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira'nın kesileceğini hiç düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir