11 Ağustos 2022 Perşembe

Andrea Belotti & Galatasaray, insan hayal etmeden geçemiyor


Belotti'nin hala kulüpsüz olması şaşırtıcı. Çok büyük bir forvet ama yaşadığı son dönemdeki düşüş, transfer piyasasında kendisini aktif kılmıyor. Aslında aktif de, beklenen büyük teklifler yok gibi. O da İtalya dışına çıkmak istemiyor. Roma, çok büyük transferler yaptı ve üzerlerindeki önü toprağını attı. Belotti'yi de istiyorlar. Bunun için de, Shomurodov'u elden çıkarmaya çalışıyorlar. Tabii onun için de beklentileri var. Kiralamada dahi, 12 - 13 milyon avro'luk zorunlu satın alma opsiyonu konuşuluyor.

Bana sorarsanız, Belotti bir şekilde Roma'ya gider. Monaco ve West Ham'ın tekliflerini, İtalya'da kalmak için dinlememişti bile. Galatasaray'ı da düşünmez diye düşünüyorum. Tabii Erden Timur öyle işlere imza atıyor ki, bir ihtimal var mı sorusu kafalarda. Haliyle de "gelebilme ihtimali" bizleri düşündürüyor. Gerçekleşse çok sevinirim, gerçekleşmezse de oralı olmam. Torreira ve Mertens ile istediğimi aldım diyebilirim. O transferler olmasa çok üzülürdüm. Belotti ve Depay gibi isimler büyük ütopya.

Depay için yazdığım, Belotti için de geçerli. Elinde ne kadar fazla o pozisyonda futbolcu olursa olsun, bu tarz fırsatlar önüne düşerse hayır demezsin. Alexis Sanchez işi gibi değil bu. 28 yaşındaki futbolculardan bahsediyoruz. Çok büyük transferler olur. Elde Seferovic'in oluşu, Belotti gelmesin dedirtmez. Nasıl kullanılır, ne düşünülür konusuna da hoca bakar. 2'si birlikte de oynar, farklı bir formasyon da denenebilir. Çok güçlü bir hücum yapısı oluşur.

Belotti'nin şanssızlığı, Torino'dan bir türlü ayrılamaması. Zirvede olduğu dönemde, Avrupa'nın en iyi takımlarına, çok büyük bonservis karşılığı transfer olabilecek durumdaydı. Torino'da o kadar uzun süre kaldı ki, son dönemde düşmeye başladı ve bugün "boşta" bir futbolcu. Normal şartlarda, Belotti gibi bir isim serbest kalmışken, bu transfer biterdi. Hakkında konuşulan yıllık ücretlere de bakınca, imkansız bir iş olmadığını görüyoruz. Galatasaray bu paraları bugün verebiliyor.

Belotti, ön alanda çok çalışkan, hareketli ve bitirici bir isim. Fizik olarak güçlü ve hızlı da. Bir forvet için bakınca, kusursuz özelliklere sahip olduğunu görürsünüz. Son dönemde o bitiricilik düşmeye başladı tabii. Gol sayısı azaldı. Bu da, Torino'da uzun süre kalıp, körelmesi kaynaklı. Belotti'nin oyun aklı ve kalitesiyle, bu ülkede baş etmek zor. Çalışkan oluşu da, senin oyun tarzına oldukça yakışıyor. Büyük ütopya da, insan hayal etmeden geçemiyor.

26 yorum:

  1. Seferovic varken fazla şov ve lüks olur, seferovic nedense küçümseniyor da bu adam Avrupaya son 3 4 yıldır damga vurdu. Hazırlık maçlarında neler yaptı hayran kaldık şimdi bakıyorum hemen yedeğe attınız adamı çok enteresan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks olabilir gibi duruyor da, 28 yaşındaki Belotti için de hayır denemez.

      Sil
  2. Klasik bir geyik yapayım Belotti okadar iyi futbolcuda niye büyük takımlar almamış. :) Belotti gelirse harika bir hücum takımı oluruz. Birde fırsat transferi iyi bir stoper ve kanat çeksek tadından yenmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ekleme olarak Seferovic şimdilik kiralık oyuncu performans alamadığımız noktada Belotti gibi bir forvetin olması seneye şampiyonlar ligi elemeleri için gerekli.

      Sil
    2. 28 yaşında, bu beni cezbediyor.

      Sil
  3. Belotti noktasında maliyete da takılmamak gerekir. 28 Yaşında ve bu gün gelse bir transfer daha yapabilir. Çıkması çok kolay bir oyuncu. İhtiyaç mı hayır ama senin de dediğin gibi psikolojik üstünlüğü ele almışken. Bu transfer ile bildiğin psikolojik darbe yaparsın. Bunlar önemli şeyler. Alınan oyuncular bu kalitede olsun. Rakip kim olursa olsun tedirgin çıkar yeşil sahaya. Lakin kendisi İngiltere yaparsa pek başarılı olabileceğini sanmıyorum. Tarzına pek uygun değil. Monaco ok lakin orası da onun için uygun bir yer değil. Tahminimce kendisi artık rekabetin içerisinde olmak istiyor. Bunlar göz önüne alınınca da neden olmasın diyorum kendi kendime. Belotti ihtimali varsa sonuna kadar denenmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı futbolcularda en son yaş ve maliyete bakarsın. İmkan varsa alırsın.

      Sil
  4. madem seferovic'in önüne bi isim alınabilir gözüyle bakılıyor, o zaman direkt o seviyede bi isim alınsaydı ya. hem seferovic hem de ondan daha iyi bi isim lükse kaçar. hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat işte. O günün fırsatları ile, bugün bir değil.

      Sil
  5. Mauro icardi daha iyi bir transfer olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de Icardi daha iyi bir bitirici ama Belotti de oyun içi katkı tarafında önde.

      Sil
    2. Ben de bir o kadar Icardi'nin kötü transfer olacağını düşünüyorum. Inter zamanında dünyadaki en iyi 3 bitiriciden biriydi ama oyun içi katkısının sıfır olması, astronomik maaşı ve saha dışı olayları bence transferin yapılmaması için yeterli sebepler.

      Sil
    3. İcardi problem karakter. Top takipte iken pek bir katkısı da yok.

      Sil
    4. Icardi, su gibi gol atar Türkiye'de.

      Sil
  6. En ufak bir sorunda memleketime dönmek istiyorum diye tutturursa sıkıntı olabilir. Çok büyük yatırımlar yapmaya değmez bence. Elimiz o bölgede rahat zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum öyle bir şey olacağını. Profesyonel isimler bunlar. Niye öyle bir şey desin.

      Sil
    2. İtalya dışına çıkmamak için bir sürü takımı reddetmiş. Çok da normal bir istek değil bu. Uyum sıkıntısı yaşayabilir

      Sil
    3. Şu an o görüntü değişti.

      Sil
  7. Belotti'nin gelme imkanı varsa 1 dakka düşünmem alırım. ona buna bakmam bile. Bonservissiz üstelik. 3-4 milyon € imza parası ile pekala rahatlıklar alabiliriz. Bence Belotti dışında eksiğimiz iyi bir kanat oyuncusu. Kerem ve Yunus dışında alternatifimiz yok. Hiçbir şey yapamıyorsak; elimizdeki yerlileri kullanıp takasla Efe Can Karaca'yı alalım. Hem yerli gücümüzü artırırız hem de kıymetli bir rotasyon oyuncumuz olur.
    Ama tabi takımdaki şu an en büyük sorun stoper gibi. Nelson kalsa dahi bir tane iyi stoper şart. Eğer giderse 2 tane şart. Umarım Nelson'u 20 milyon ve üstüne satabiliriz. Eğer bunu becerirsek o zaman 4 kişi daha alınabilir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bakmam. Yaş 28, çok büyük isim. Net fırsat.

      Sil
  8. Müthiş olur, ama Bamba Dieng'i tercih ederim, keşke ikisi de gelse:). Djiku, Dieng gibi atlet oyunculara da ihtiyacımız var, umarım ilgimizin olduğu doğrudur. Evander için de son güne kadar ısrarcı olacağımızı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belotti gibi ihtimal varsa, tercihim bu olur :)

      Sil
  9. Keşke bu sene avrupada olsaydık. Belotti'yi alıp, 1 senede 2-3 katına İtalya'ya geri satardık kesin.

    YanıtlaSil
  10. Çok fazla lüks olur. Seferovic , Gomis ve Mertens var.Sadece lig ve kupa maçları var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence lüks olmaz, bu bir fırsattır. Bir daha önüne düşer mi emin değilim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir