8 Ağustos 2022 Pazartesi

Antalyaspor 0-1 Galatasaray, olabilecek en güzel başlangıç


Olabilecek en zor deplasmanlardan biri, en zor zamanda. Antalya sıcaklığı da değil konu. Antalyaspor, geçen sezonun en iyi takımlarından biri ve Doğukan Sinik harici yapı neredeyse aynı. Ne oynadıkları belli, istikrarlılar. Galatasaray ise yeni bir takım sayılır ki, hala takviye olacak. Ligin 1. haftasında, böyle bir maç hiç kolay değil. 90. dakikada da olsa, galibiyet almanın önemini sonraki haftalarda daha net anlayacağız.

Galatasaray'ı beklediğimden daha iyi bulduğumu da söylemem lazım. Maçın ilk 15 dakikasını bir kenara bırakıyorum. Antalyaspor kendi sahasında ve baskısı doğaldır. 15. dakika sonrasında, topa biraz daha hakim olmaya başlayınca, baskıyı hissettirdik ve üst üste pozisyonlar geldi. Daha derli toplu ve organize olmaya çalışırken, bazı noktalarda kalite arıyoruz. Emre Akbaba, işin merkezinde olunca, rakip ceza sahasında akılcı hareket etmek kolay değil.

Seferovic'i de pek bulamadık. Uzun toplar atılsa da, bunları alamadı ve çok yalnız kaldı. Yunus Akgün'ün sürüklediği hücumları izledik. Baskı anında da, ceza sahası içine atılan toplarda pozisyonlar vardı. Sergio Oliveira'yı da çok beğendim, aşırı sakin ve akılcı. Yine de orta sahanın merkezinde çok fazla kalması gerektiği için, hücuma gerektiği desteği veremedi. Antalyaspor orta sahası ve savunması, her ne kadar pas oyununa yatkın olsa da, çok tempolu, seri değiller. Daha hızlı paslaşarak, organize olmak mümkün olabilirdi.

İlk yarıdaki sorun, savunma kısmında. Savunma arkasına, havadan atılan uzun toplarda, Wright etkiliydi. Abdülkerim Bardakcı savruktu, Nelsson'un hava topu zamanlamaları kötüydü, Boey de felaket bir maç çıkarıyordu. 2. yarıda ise tam tersi, Galatasaray bu sorunu çözdü. Bu sefer de hücumdan ödün verdi ve orada etkisi düştü ama rakibi de durdurdu. Boey bir anda yükseldi, neredeyse 2. yarının adamı oldu. Stoperler hata yapmamaya başladı. İlk yarının iyisi van Aanholt düştü bu sefer de.

Okan Hoca'nın hamleleri değerli. Midtsjö'yü doğru zamanda oyuna aldı. Midtsjö'nün dikine çıkışları çok değerli. Atılan gole bakin, taşıdığı top enfes. Orta sahada bu sayede nefes almaya başladık. Emre Kılınç / Taylan Antalyalı değişikliği etki etmese de, çok fazla opsiyon yok. Asıl hamle, Yunus Akgün / Gomis değişikliği ile 4-4-2'ye dönüş. Midtsjö'nün önü açıldı, geçiş hücumu içinde de, Gomis'i harika gördü ve müthiş bir bitiricilik. Gomis de son 15 - 20 dakikalar adına etki edecek derken, söylemek istediğim bu. 

Galatasaray'ın zamana ihtiyacı var. Takviyeler geliyor, kalite yükselecek. 4-2-3-1 / 4-4-2 arasında da 2 iyi opsiyonumuz var. Midtsjö'nün müthiş başlaması, özellikle ilk yarıda hücum tarafında yanan o ışık değerli. Zamanla bu organizasyon yükselecek ve artan kaliteyle birlikte, daha güçlü bir yapı oluşacak. İlk haftadan, çok zor viraj. Son dakikalarda kazanmak da, mutlaka özgüven kaynağı. Geçen sezonlarda, bu tarz maçlarda kırılan ve o son dakika golü yiyen genelde biz oluyorduk.

31 yorum:

  1. Gomis gönderilmeli diyenleri sahneden alalim, kac defa söyledim bu adamin ölüsü 9 gol atmis hem de o rezil kadroyla ve son dakikada o vurusu yapabilecek baska bir oyuncun yok, Gomis tek vurusta Segerovicten de daha iyi belki de ligin en iyisi bu adami harcayamazsin.
    Sasha 2. yari muthis kitledi kanadi, Omar'dan cikip Sasha ile devam etmek lazim.
    Sergio senin de dedigin gibi tam.bir lider cok yuksek kalite sakin ve hep ileri oynuyor ve dikkat edersen ortada durdu ve savunmaya cok yardim etti.
    Emre Kilinc'i hic begenmedim bence takimdan kiralik da olsa gitmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyleri yazdım. Burada mühim nokta, Gomis'in bu rolü ne denli benimseyeceğiydi.

      Sil
    2. Evet biliyorum hocam o bakimdan buradaki yorumlarin benim acimdan degerli hatta Gomis kalsin diyen birkac kisiden birisi sizdiniz piyasadaki yazarlardan. Midstjö icin de hakli ciktiniz onda beni yaniltti goldeki kontrolü cok üst duzeydi.

      Sil
  2. Maçın son 30 dksını izledim maç hakkında yazmam doğru olmaz ama antalya deplasmanı 3 puan demek ben şampiyonluk için son ana kadar varım demektir. Çok iyi başlngıç çoğu rakibimiz buradan 1 puan dahi alamayacak görürsünüz

    YanıtlaSil
  3. Özlemişiz son dakikada kırılmayıp kazanmayı. Teşekkürler cimbom❤💛

    YanıtlaSil
  4. haydi bismillah. sonu şampiyonluk olsun. o ışık var.

    YanıtlaSil
  5. Boey ilk yarı berbattı. Nellson ilk yarı kötüydü Abdülkerim i ne yazık ki oynadığı hazırlık maçı artı bu maç dahil beğenmedim ısınamadım bir türlü. Umarım alışır da marcao nun eksikliğini aratmaz. Berkan çok kötüydü oyunda kaldığı sürece. Bir ara adını bile duymadık, Berkan bence 1. Alternatif dahi olamaz. Midstjo girdikten sonra oradan çok iyi yürüdük. Oliviera çok fazla gerideydi torreira dahil olduktan sonra emre akbaba nin pozisyonu geçince daha faydalı olacak. Seferovic le oynamayı da öğrenmesi gerekiyor takımın. Çok goremedik Seferovic i maç içerisinde. Kerem geçen sezonun altında qma toplar yunus gayet iyi başladı. Gomis.. Aslan kral. Tek vuruslarinin hastasıyız. Son 15 20 dk larin adamı olabilir ama bence 10 golü var bu sezon çok rahat. Ve tabii ki kaptan. Muslera... daha ilk macta şampiyon modunu açtı. Penaltı dışında net 4 golü engelledi tek başına. Helal olsun iyi var kaptan. Ilk maça göre eh isteydi takım ama yeni transferlerle daha iyi olacaktır eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey ilk yarı berbattı, 2. yarı mükemmeldi. Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı da aynı şekilde.

      Sil
  6. sefer bugün kötüydü. gomis hamlesi daha erken gelmeliydi. 88 çok geç.
    miço ile çiko farkı. adam yaydan şuta siper oldu diğer yayda asist yaptı. şu adamı 1 kişi bile karşılamadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü diyemem. Çünkü top gelmedi, hiç göremedik onu. Buna rağmen, atılan golde pay sahibi.

      Sil
  7. Her sene bir veya birkaç transfer elde patlar. Benim bu seneki favorim sergio oliviera. Göndermek için herşeyi yapacağız gibi geliyor. Yeni hayalet adayımız bence o olur. Hava toplarında da çok sıkıntı yaşamamız mümkün. Takımın genel boy ortalaması kısa. Kanatlar, orta saha komple kısa boylu. Sadece forvet ve defans hattıyla savuşturmak zor olacak duran topları. Hocaya da hakkını verelim. Kim aksadıysa çıkardı galibiyeti istedi adeta. Bu sene daha iyi olacağız inşallah. Allah sakatlık ile saçma sapan hakem kararları vermezse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar bu takım kampta çok ciddi kondüsyon yedi, oliveria olmadan sorun yaşıyoruz dediğimiz günlerde gelicek şuan %40 la oynuyor 3-4 hafta geçsin yavaş yavaş kendine gelir çok iyi oyuncu

      Sil
    2. Sergio Oliveira hakkında peşin, yanlış hükümler bunlar. Her yıl, bu tarz yanlış yorumlar yapılır. Şaşırmadım yine.

      Sil
  8. Seferovic yanına yada arkasına Mertens yazınca son dakika attığımız golü çokça izleteceğiz bunu söylemek lazım. Emre Akbaba hazırlık maçalarının yıldızı bence lakin bu maçta kötü diyemem ama varlık gösteremedi. Önlem alınmış kendisine ama bunu da belirtmek lazım. Hücuma çok çıktık finali yapamadık esasında 60. Dakikaya kadar işi bitirmiş bile olabilirdik lakin takım birbiriyle oynama alışkanlığı kazanacak zamanla olacak bu iş. O zaman çok daha farklı konuşacağız Sergio bu sezona damga vurabilecek bir oyuncu. Torreira onu ayağa kaldıracak oyunu çok gerilerden kurmayı denedi. Onun düşünüp yaptıklarına takım yetişemiyor şu anda zamanla çok daha iyi olacak. Torreira gelişiyle yükseleceğine eminin. Esasında bu kadar iyi oynayacağını tahmin etmiyordum gayet başarılıydı. Ve ortasaha kurgusu ileriye dikine gitmeyi müthiş yapabilen bir takım olacağız bu belli oldu. Luyindama Abdülkerim tandemi çok daha başarılı olabilir gibime geliyor bu arada atletizmden çok uzak bir görüntü verdi stoperler. Boey etkisizliği de buna sebebiyet vermiş olabilir. İkinci yarı Boey vitesi arttırınca stoperler de kendine geldi. İlk maç baskı büyüktü. 3 puan çok başarılı bir iş. Yunus için olumluyum lakin o son paslar için gelişmeli. Kerem bencillik ediyor bazen bunlar çözülmeli. Zaten bunları da çözdüğümüzde müthişmiş bir tamdem oluşur. Takımı ve tüm dostları tebrik ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Akbaba, çabuk oynayayım derken, sürekli hata yapıyor. O kalite yok maalesef. Mertens ise bunları başaracak isim.

      Sil
  9. Çok da iyi oynamadığın bu tarz deplasmanlarda galip gelebilmek önemlidir. Büyük takım refleksi budur. Geçen sene aynı şartlarda bu maçı veren takım biz olurduk. Torreira'nın orta sahaya eklenmesiyle bambaşka bir takım çıkacak ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zorlu maç. Olabilecek en kötü zamanda üstelik.

      Sil
  10. Bence bize marcao ayarında hızlı bir stoper şart

    YanıtlaSil
  11. Abi sana bir sorum var. Herkes niye Yunus'u övmek için Kerem'e sövüyor? Kerem hırslı diye antipatik mi geliyor taraftara? Geçen sene tek başına kümede tutmuş bir değerimizi niye hemen sıfırlama çabasında taraftarımız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson için de, ruh hali analizleri yapıyorlar. Okumuyorum onları :)

      Sil
  12. Çok büyük bir galibiyet. Bu sezon için umutlanmamızı sağlıyor. Genelde bu golleri biz yerdik son dakkalarda. Takım henüz hazır değilken böylesine zor bir deplasmanda 3 puanla başlamak camiaya moral olacak. Okan Hoca'ya moral olacak.
    Öte yandan Sergio konusunda bazı soru işaretleri var benim açımdan. Hazırlık maçlarını da izledim. Bu kadar büyük maaş alan, 8 numara olarak takıma gelmiş, kariyeri olan bir oyuncudan hücumda etkinlik beklemek bence hakkımız. Gol, asist, kilit pas, ara pas, duran top katkısı vs.. Bunlarında daha hiçbirini göremedik. Umarım alışma sürecidir. Yani ben ne beklememiz gerektiğini tam anlayamadım. Yeni bir Belhanda vakası ile karşı karşıya değilizdir inşallah! Sadece futbol yorumculularının sevdiği ama taraftarın hoşlaşmadığı bir oyuncu olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılan biz olurduk, bu sefer ayakta kaldık. Bunda da 2 etmen var. Takım iyi hazırlanmış, fizik olarak diri. Diğeri de doğru taktik dokunuş.

      Sil
  13. Gomis iç saha maçlarında yarım devre,en az yarım saat süre aldığı sürece: deplasmanlarda son 15dakika girmeyi sorun etmez gibime geliyor.dün röportajında o kadar mutluyduki,gözlerinin içi gülüyordu.maşallah sana 35lik kara aslan..rakipler için bir şok Gomis,şöyleki bir gladyatöre deniyorki 90dakika hayatta kalırsan arenada kurtuluyorsun.80dakika kurtlarla güreşiyorsun çakallarla tepişiyorsun,yoruluyorsun ama tamam diyorsun,10dakika sonra buiş bitti..işte o anda arenaya Gomis adında kara bir aslan giriyor.rakipler için çok moral bozucu birsey gücünün kalan son kırıntılarıyla böyle bir güçle mücadele etmek.hızını kaybetti deniyor ancak 5yıl önce de çok hızlı değildi zaten..herzaman son vuruş ustası.ben mertensin seferovicten çok gomisle daha iyi anlaşacağını düşünüyorum.mertensin geçen sene empoli maçındaki bir golünü gördüm az önce gomisin golü kadar moral verdi.napoli kontra atağında orta sahanın rakibe bakan yayında topla bulusuyor,25metre driblingden sonra rakip ceza yayından kalenin sağ uzak kösesine topu zımbalıyor,vurusu yaptığında 4 italyan defans oyuncusu baklava diliminin köşeleri gibi etrafında ve mertens ortalarında.esas olay bu 4 tehtid etrafındayken bunu becerebilmek.onu indirmezsen vurusu yaptırırsan geçmiş olsun.eğer indirirsende frikik.bu seçenekte kötü çünkü kendisi tam bir frikik ustasıdır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis bu rolü sorun etmediği sürece, katkısı net olur..

      Sil
  14. Okan Hoca duygusal davranmıyor ve başarılı olacağının sinyalini verdi.Umarım daha iyi oluruz.Ortasahada ve forvette kalite yükseldi. Savunma uyumu biraz eksik.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir