22 Ağustos 2022 Pazartesi

Asıl sorun ise gol atmasından ziyade, etrafındaki hücumcuların kötü görüntüsü


Seferovic, lige istediğimiz gibi başlayamadı. Henüz golü olmadığı gibi, görüntüsü de iyi değil. Golden öte, oyun içi katkısıyla var olan, etrafını yücelten bir forvet. Hazırlık maçlarındaki görüntüsü oldukça iyiydi. Şu an ise ondan uzakta. Tabii onun için de erken, beklemek lazım. Erkenden asıp kesmeyi seviyoruz. Beklemek lazım. Gol bulsa, onun da açılacağını düşünüyorum. Asıl sorun ise gol atmasından ziyade, etrafındaki hücumcuların kötü görüntüsü.

Seferovic, alanı yine boşaltıyor yoksa. Ön alanda mücadele etmeye çalışıyor da, etrafı felaket halde. Emre Akbaba sahada yok, Kerem Aktürkoğlu formsuz, Yunus Akgün de istenilen düzeyde değil. Seferovic, kiminle etkileşime geçecek? Hadi bitiriciliği kötü. Bu yeni bir şey değil, alırken de biliniyordu. Olmadık goller kaçıracak, buna şaşırmamak lazım. Burada asıl skoru üretecek isimler, Seferovic'in etrafı.

Orada form grafiği yükselirse, Seferovic'in de skoru artar. Atacağı bir gole bakıyor. Sonrası gelecektir. Forvet şanssızlığı diye de bir şey var. Galatasaray'ın üretimi de sorun tabii. Maçların belli anlarında baskı iyi de, pozisyon bulmak çok kolay değil. Seferovic'i besleyebilmek de değerli. Rakip ceza sahası içinde, hava hakimiyeti ve kafa vuruşları iyi isim. 3 maçta sadece 1 kez böyle bir top geldi, o da kaçtı. Orta kalitesi de yükselmeli.

Mertens sonrası, bir şeyler değişecek tabii. 45 dakikalık varlığı, hücumun tüm çehresini değiştirdi. Forvetin arkasında, 2. forvet gibi. Seferovic'e oranla da gol sayısı daha yüksek olabilir. Seferovic, ön alanda çalışacak ve duvar olacak. Mertens de o boşluğu dolduracak. Kanatlar da biraz özüne dönerse, hücum sorunu aşılmış olur. Dubois dönecek, sol bek transferi gelecek. Hücumdaki bu kötü görüntünün değişeceğine inanıyorum.

7 yorum:

  1. bitiriciliği kötü ve bu biliniyordu demişsin. doğru da. o zaman böyle bi isim niye alındı yani olacak şey değil. hele ki bu yönetim çok daha iyi transferler yapabiliyorken. şu anda da yine forvet bakılıyor işte, saçmalık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiriciliği kötü ama bağlantı oyununda elit seviyenin bir tık altı, bundan dolayı alındı. Takımda uyumsuzluk olduğu için bağlantı oyununu da göremiyoruz. Haliyle kötü gözüküyor.

      Sil
    2. Oyun içi katkısı, bağlantısı, çalışkanlığı ve aklı üst seviyede. Bitiriciliği zayıf doğru da, etrafını yükseltir daima.

      Sil
  2. Maçın başında bomboş pozisyonda kaleye şut çekmemesi tepkileri çok artırdı. Ama Seferovic düzelir. Arkasındaki oyuncuların gol atması pozisyona girebilmesi için en ideal isimlerden birisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabretmek lazım biraz. Bizler peşin hüküm seviyoruz.

      Sil
  3. Bireysel uyumsuzluklar, formsuzluklar ve maç eksiği bence önemli etmen.
    Umarım takım bir an önce toparlar. ama sol bek, yedek kanat gibi takviyeler gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O takviyeler gelir. Bence zaman içinde daha iyi olacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir