18 Ağustos 2022 Perşembe

Belotti mi, Icardi mi?


Belotti'yle alakalımızın olduğunu düşünüyorum. Her yerde de çıktı bu haber, bazısı neden yalanlar bilmiyorum. Bence, Icardi'yle de alakamız var. Alınır, alınmaz, şartlar nedir bilmem. Galatasaray'ın düşündüğü forvetlerden biri olduğunu düşünüyorum. Hücuma 1 iddialı isim daha eklenecek gibi. Alexis Sanchez'le de bu uğurda uğraşıldı. Bambaşka bir profil olsa da, hücum adına yıldız işte. Şu an odak biraz daha 9 ve iddialı ismi bu pozisyona bekliyoruz.

Belotti mi, Icardi mi sorusunda, tercihim Belotti olur. Icardi'nin daha yüksek profilde bir forvet olduğunu düşünsem de, Okan Hoca'nın oyun yapısı üzerinden gidiyorum. Belotti, Icardi'ye oranla biraz daha ön alanda çalışkan bir forvet. Her 2 isim de bitiricilikleriyle ön plana çıksa da, Icardi yaşamış olduğu tüm düşüşe rağmen, bu özelliğiyle hala en üst düzey isimlerden. Belotti'nin oyun içi katkısı, ön alandaki çalışkanlığı biraz daha iyi. Icardi ise gol noktasında daha saf kalite.

Futbol verileri de her 2 ismin son 3 sezonunu kıyaslamış. Bu kıyasta 2 tane fark var. PSG, Torino'ya oranla çok daha güçlü ve gol bulan bir takım. Torino'da üretmekle, PSG'de üretmek aynı şeyler değil. Diğer fark ise, Belotti'nin Torino'nun vazgeçilmezi olduğunu biliyoruz. Icardi ise PSG rotasyonunda ve son 2 sezonuyla da, bu rotasyonun derinliklerinde. Oynadığı maç sayısı da, aldığı süre de çok daha az. Hangi farkın daha değerli olduğunun kararını siz verin.

Icardi'nin son dönemde yaşadığı düşüş büyük. Bunun da bazı etmenleri var. Belotti de sakatlık sorunları yaşadı, o durum biraz kendisini düşürdü. Biraz da o yüzden, transferi bugüne sarktı. Icardi'nin gole çevirme oranı daha yüksek. Kaçırdığı büyük fırsat sayısı da. Ne kadar az süre alsa da, PSG'de gol imkanı büyük. Hala üst düzey bir bitirici, yine altını çizeyim. Torino hücumu, bir noktada sadece Belotti'ye bakmakta. Bu yüzden de, Belotti biraz daha fazla pozisyonun içinde. 

Belotti'nin oyun içi katkısı ve boyuna rağmen pivot özelliği de gösterebilmesi, kafa topunda onu öne taşımış. Icardi ise pas yüzdesiyle biraz daha ön planda. Belotti'nin asist rakamı da, oyun içi katkısının diğer göstergesi. Icardi ile oynuyorsanız, onu rakip ceza sahası içinde besleyebilmeniz lazım. Olmadık açılardan vurur, rahatlıkla gol yapar. Bunu yer yer Falcao da yapıyordu. Saf kalite bir golcü. Her 2 ismin yaş durumu da, şartları biraz müsait kılabilir.

7 yorum:

  1. (Emre)
    Belotti. Suphesiz. Icardi saha icinden ziyade magazin programlarinda daha cok gundem olur. Wanda cok seviyor øn plana cikmayi. Istikrali katkidan yanayim, bu yuzden Belotti.

    YanıtlaSil
  2. ikisi de gereksiz. hala bir şeyleri pahalı ve sorun çıkarması olası transferlerle çözeceğimizi sanmak inanılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz mi bilemem. Belotti neden sorun çıkarsın bir de?

      Sil
  3. Bu adamları ligde başarılı olmak için almaya çalışıyoruz fakat ligde şampiyon olsak bile kazanacağımız para bu adamların aylık maaşını bile ödemez büyük ihtimalle. Çok gereksiz işler. Mertens'e bile gerek yoktu ama o geldi artık yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende arkadaşa katılıyorum mertens çok gereksiz bir transfer oldu. Bu yaşta bu paralar saçmak üzerine bir de böyle flaş forvet transferi zorlamak çok saçma. Sen hala orta sahada üretken oyuncu sıkıntısı çekerken . Bu paralar yerine Evander+ dzyuba yi alsaydın daha garanti olurdu

      Sil
    2. Hem lig başarısı, hem takım üstündeki ölü toprağının artması. Bu amaçlanıyor. Bu isimler +30 olmadığı için, ben o kısma takılmıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir