19 Ağustos 2022 Cuma

Bertrand Traoré & Galatasaray, kiralık işlere ne kadar soğuk baksam da


Fırsat günlerindeyiz. Bu fırsatlar da, menajer önerileri neticesinde gerçekleşecek. Öyle isimlerin kiralık gelme durumu olacak ki, şaşkınlık dahi yaşanacak. Geçmiş yıllarda da bunu yaşadık. Bugünler içinde, birçok iddialı ismi kiralamıştık. Nzonzi, Lemina ve Andone gibi isimlerin transfer edildiği dönemi hatırlayabilirsiniz. Çıkan fırsata göre de, planlarınız değişebilir, daha farklı hareket edebilirsiniz. Bertand Traore ismi de konuşulmaya başlandı.

İlk etapta Başakşehir'le adı anılıyordu. Hatta yakın da dendi ama gerisi gelmedi. Şimdi de Galatasaray için yazılıyor. Aston Villa adına iyice gözden düştü. Lyon dönemini hatırlıyorum, çok iyi durumdaydı. Büyük de bir rakama Aston Villa'ya transfer oldu. İlk sezonu da iyi geçmesine rağmen, geçen sezon biraz sakatlık sorunları yaşadı. Sonrasında da rotasyonun derinliklerinde kayboldu. Tam da kiralanma kıvamında diyelim. 

Satın alma opsiyonu olması durumunda, ciddi bir rakamdan söz ederiz. Geldi, parladı ve geri döndüğünde büyük bir rakama satıldı gibi bir durum da oluşabilir. Futbolcu henüz 26 yaşında. Forvet özelliği olan bir kanat. Ağırlıklı olarak sağ kanatta oynuyor ama 9 özelliği de bir o kadar fazla. Oldukça hızlı ve bence iyi bir bitirici. Teknik özelliği de iyi seviyede. Lyon'da fazlasını vaat ediyordu, Premier Lig'de ilk sezonu da iyi geçmişti. Biraz özüne döndüğü an, ligin oldukça üstünde.

Galatasaray da, forvet oynayabilen bir kanat arıyordu. Hem kanatlardaki rekabeti arttırmak, hem de forvet için opsiyon oluşturulmak isteniyor. Profil anlamında aranan tarz diyebiliriz. Kira bedeli ne olacak, maaşının ne kadarlık kısmını Aston Villa karşılayacak? Büyük bir ücreti var çünkü. Bugünlere kaldığı için, transferi adına ihtimal oluştu. Kiralık işlere çok sıcak olmasam da, bu tarz hamleleri isterim. Kalite ve opsiyon artacak. Türkiye Ligi'nin de sevdiği bir tarz bu. Takıma bakınca, savunma arkasına iyi koşu atacak, hızlı bir kanadımız yok.

6 yorum:

  1. Basaksehir anlasti deniyor, devletle alakali bir ihale uzerinden memleketlisi bir is adami Basaksehir'e bu transferde maddi olarak da yardimci olmus deniyor, Haluk Yurekli dün bunu acikladi, kimbilir karsliginda Goksel Gumusdag nasil bir anlasma yapti, futbol ligi degil siyasi güclerin cekismesi resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok karışık bir transfer süreciydi. Neler döndü neler.

      Sil
  2. Çift forvet oynayacaksak Adnan Janujaj gibi yaratıcı bir oyuncuya yönelmemiz daha doğru olur; Belotti'yi de alabilirsek çok iyi bir hücum rotasyonuna kavuşmuş oluruz.
    Ana planımız 4-3-3 olacaksa Bertrand Traore hem kanat forvet hem de santrafor rotasyonunu zenginleştirir ama yanında Evander gibi bir yaratıcı orta saha oyuncusu almadığımız sürece hücumda yaşadığımız sorunlara ne ölçüde çare olabilir bilemiyorum. Cicaldau da takıma monte edilirse Akababa-Cicaldau rotasyonu belki o açığı kapatabilir.
    Evander alınmayacaksa ve hazır Mertens transfer edilmişken, ben Belotti ile birlikte çift forvete yönelik bir yapılanmaya gitmeyi tercih ederdim; Janujaj ve Belotti gibi isimleri bonservisleriyle birlikte kadroya katmak uzun vadeli planlama için de avantaj sağlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adnan Januzaj'ı ben de düşünüyorum ama şu ana kadar boşta olmasını da anlamıyorum. Her 2 kanat ve forvet arkasına mükemmel alternatif olabilirdi.

      Sil
  3. Gelsin tabii ki. 34 35 yaşındaki oyuncular kiralık ve parlatilmaya muhtaç oyuncular. Gelsin tabii ki abi. Başkasının oyuncusunaada yaşlı oyunculara da ihtiyaç var. Seneye yeniden yeni bir takım oluştururuz. İstikrar falan bizim neyimize. Her sene yeni takım olustururuz ne olacak ki. Para zaten gani başlarım ffp ye bankalar birliği anlaşmasına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 34 - 35 yaşında kimi kiraladın? Neyden bahsediyorsun. Yanlış yere geldin sanırım :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir