20 Ağustos 2022 Cumartesi

Boey ile alakalı beklentiniz ne ki, neyi eleştiriyorsunuz?


Boey ve Oliveira için eleştiri yönelten var mı bilmiyorum. Varsa da, ben bunu anlamayacağım. Özellikle de Boey adına. Beklentiniz ne ki, neyi eleştiriyoruz? İyi oynamayan bir Galatasaray var. Bu kötü futbolda da, bek etkisizliği mutlaka etken. Yine de Boey'i eleştirmem. Boey'in sınırları ve benim beklentim belli. Dubois, orada fark yaratmasını beklediğimiz isim. Boey de, Dubois'in yokluğunda, sağ bekte idare ediyor.

Takımla kamp yapmadığının altını çizelim. Rezerv takımda devam etti, kendini bir şekilde hazır tuttu da, neticede düşünülmeyen futbolcuydu. Dubois'in sakatlığı ve Omar'ın kötü görüntüsü, bir anda Boey'i sahaya attı. Gider diye beklerken, iyi bir alternatif olabileceğini gösterdi. İdeal rotasyon zaten. Dubois oynar, aynı dili konuşan, daha genç isim onu alternatif altına alır. Ali Turap Bülbül ile de o rotasyonu tamamlarsın.

Ümraniyespor karşısında, Galatasaray adına sahanın en iyilerinden biriydi. Belli bir kapasitesi var, bu da hücumda fark yaratamamasına sebep. Yine de alanını savunuyor, iyi mücadele ediyor, hücuma da elinden gelen desteği veriyor. Eleştirmem kendisini. Beklentim belli, günü idare etmesini bekliyorum. Sol bekte van Aanholt'u düşününce de, Boey'in performansını övebilirim. Solda tam anlamıyla sıfırsın mesela.

Kazanım diye bakacağım. Boey'den vazgeçilmişti, Omar'dan da olmayacağı anlaşılmıştı. Sağ bek transferi ihtimal olabilecekti, Boey sonrası bundan vazgeçtik. Sağ bekte rotasyonu oturttuk. Dubois de ne zaman dönecek bilmiyorum. Onun dönüşü, oyunu biraz daha kaliteli hale getirebilir. Beklerden, hücumda olması gereken katkıyı alamıyoruz. Okan Hoca, bekleri çizgide tutuyor. Orta kalitesi bu noktada çok değerli. van Aanholt ve Boey de olmayan özelliklerden biri de bu.

7 yorum:

  1. Boey'in bu formu beni mutlu etti. Yoksa o mevkiye de bir yedek oyuncu bakmak zorunda kalacaktık sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Transferi içeriden yapmış olduk.

      Sil
  2. Boey şuan kapasitesinin altında oynuyor hala oynadıkça dahada iyi olacatır

    YanıtlaSil
  3. Boey bence elinden geldiğince becerisi ölçütünde işini yapıyor. Takımla hiç yaz idmanı yapmamış bir oyuncuya göre de bu sıcakta bir sürü top çaldı mücadele etti. Fiziksel olarak da eksik gibi görünmedi. Artı çok genç tecrübesiz bir çocuk. Geçen sene ki kaos ortamında doğru düzgün adapte olamadan uzun bir sakatlık yaşadı. Bu sene eğer takımda kalırsa şahane bir yedek olacak. As değil zaten bu çocuk. Bir yedek için de gayet iyi.
    Ama öte yandan PVA'ya gelirsek. O ciddi bir sorun. Bu adam geçen sene geldiğinde 1. dakikadan itibaren ciddi bir sorun olacağı belliydi. Kim izledi, neye göre aldık? Bu kadar tecrübeli ve kariyerli bir oyuncu nasıl olur da 100 kere bindirip bir kere bile pas veremez. Ben hayatımda bu kadar yerini kaybeden, pozisyon almayan, hücumda taş ayaklı birini görmedim. Bu adama dünya maaş veriliyor. Geçen yıl öyle böyle bir enkaz yok. Bütün transferler fiyasko. 30 milyon euro harcayıp fiyasko bir transfer dönemi geçirmek de büyük başarı! Hala Fatih Terim isminin geçiyor olmasına inanamıyorum. Artık yeter yani. Bu takıma sol bek lazım değil mi? Sabaha kadar kadar lazım. 2 milyon euro! ödediğin sol bek ne olacak onu da ben bilmiyorum aldıranlar düşünsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey'in mevcut hali dahi yeterli ama üzerine koyarak devam edebilir. O potansiyeli yok değil.

      Sil
    2. Aanholt, kullanmasını bilene sorun değil. Avrupa Ligi'nde iyi giderken, müthiş iş çıkardı. Torrent dönemi, neredeyse takımın en iyisiydi. Olay tarz meselesi. Hayal kırıklığı, enkaz yorumuna katılmam onunla alakalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir