20 Ağustos 2022 Cumartesi

Bu haftalarda, Mertens'in ayağına çok fazla bakacağız


Galatasaray ilk yarıyı, tabir-i caizse çöpe attı. Emre Akbaba ile oynanan ilk 45 dakikalar, çöpe atılmaya devam ediyor. Mertens, tam anlamıyla hazır olmadığı için tercih edilmiyor da, başka opsiyonlar düşünülebilir. Midtsjö olsa, Sergio Oliveira'yı öne kaydırabilirdik. Gerçi, Cicaldau'yu orta sahaya alıp, Oliveira'yı yine öne atabilirdik. Mertens kıvama geldiğinde, 11'e yazılacak zaten. Yazıldığında da, o senkron sorunu biraz olsun aşılacak.

Hücum seti, organizasyonu maalesef yok. Bireysel yeteneklere bağlı hareket ediyoruz. Mertens de, 2. 45 dakikanın başında oyuna girerek, o kaliteyi gösterdi. Emre Akbaba, orta saha ve hücum arasındaki bağlantıyı kuramıyor. Kanatların formsuz, forvetin de organizasyon olmadığı için etkisiz. İmkan bulduğunda kaçırıyor olması elbette sorun. Mertens'e dönersek, o oyuna girdikten sonra baskı oluştu ve pozisyonlar bulmaya başladık.

Orta saha / hücum dengesini kurdu çünkü. Topu her aldığında, mutlaka etkili bir noktaya oynadı. 45 - 60 arası özellikle oyuna çok hakimdik ve pozisyonlar geldi. Mertens de tüm pozisyonların içinde. Sadece hazırlayıcı olarak değil, bitirme noktasında da. 2. forvet gibi hareket ediyor. Bu da onun en önemli özelliği. Fizik olarak hazır değil, takıma da net uyum sağlamadı. Ama şu organizasyonsuzluk içinde, uyum aramazsınız. Bireysel yetenekler sizi ayakta tutar.

2. yarıda bir an var. Mertens sol kanatta topu aldı ve van Aanholt'a bindir diye işaret ediyor. van Aanholt ise orta saha çizgisinde bekliyor. Durum bu maalesef. Kanatların da formsuz. Bitiremiyorlar, tercihleri kötü. Forvetin de kaçırarak başladı. Bu haftalarda, Mertens'in ayağına çok fazla bakacağız. Ya da hücum için farklı alternatifler üreteceğiz. Mertens'in de, gelecek hafta için ilk 11 başlayabilecek kıvama geleceğini düşünüyorum.

4 yorum:

  1. Yunus 10 numara Barış kanatta düşünülebilir.Ayrica Berkan 'ı oynatıp Sergio Oliveria ileride olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar olabilir elbette. Barış önce ivme kazanmalı :)

      Sil
  2. Birilerinin ayağına bakmak yerine sağlam hücum setleri çizmeli onların üzerinden oynamalıyız. Bireysel yetenekler bu hücum organizasyonlarının kalitesini artırmaya yaramalı sadece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep aynı yorumu yapıyorum da, yeni takımız ve zaman lazım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir