27 Ağustos 2022 Cumartesi

Bu şartlardaki kiralama, en anlamsız işler sırasında yer edinir


Cicaldau'nun kiralık olarak gitme şartları kötü. Hatta kötüden de ötesi. En anlamsız işler sıralamasında dahi yer veririm. Geçen sezon 6.5 milyon avro bonservis verip, yatırım yaptığın bir futbolcu. Ligin ilk yarısını da fena geçmemiş, Romanya Milli Takım formasını giyiyor. Futbolcuyu, Arap diyarına kiralık olarak veriyorsun ve kira bedeli yok, satın alma opsiyonu görünmüyor. Sadece maaş karşılayacaklar. Futbolcu maaşı da, belini büken cinsten değil.

Tut elde, şans alacağı zaman elbet gelir. Ya da göz önünde, daha iyi bir takıma kirala. Nantes ve Sivasspor deniliyordu. Gitsin oralara, yine alma kira bedeli. En azından gözünün önünde olur, gelişim takip edersin. Arap diyarında, Cicaldau için hangi gelişimden söz edeceksin? Futbolu daha da gerileyecek. Gün sonunda, elde edeceğin kazanım nedir? Mostafa Mohamed'in kiralık gidiş şartları kötüydü de, Cicaldau ile kıyaslamam bile. O en azından, iyi bir lig ve takıma gitti.

Araplara futbolcu yollayıp da, zarar eden tek takım olabiliriz. Bu durum da yıllardır böyle. Asıl anlamadığım ise, ayrılığın bu şartlarda oluşunu mantıklı bulanlar. Yabancı hakkını açtık, yarın transfer geliyor diyenler var. Yana yakıla yabancı hakkını açacak durum yoktu. Zaten adamın talipler var, başka yere de kiralık gidebilirdi. 1 yıl önce, ciddi yatırım yaptığın futbolcudan bir anda vazgeçmiş oldun. Ben umudu kestim.

Menajerinin istediği oldu ya da. O zaman da, Morutan nasıl iyi şartlara gitti? Anlamıyorum gerçekten. Cicaldau açısından da kötü bir anlaşma. Futbolunu ilerleteceğini zannediyorsa yanılıyor. Cicaldau neden olmadı ya da oldurulamadı gibi konuları çok konuştuk. Herkes de biliyor, yeniden üstünde durmaya gerek yok. Hayırlısı olsun diyelim. Sampdoria'lar havada uçtu, olmadık bonsaervis gelirleri yazıldı. Hepsi yalan.

19 yorum:

  1. Marcao'yu 10+'ya satan yönetimin bu hamleleri şaşırtmıyor.

    Marcao ve kiraya giden oyuncular fb'de olsa en az 30 milyon kazanırlardı. biz ise toplam 10 milyon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiraya giden bazı isimlerden kazanırlardı da, Marcao için emin değilim.

      Sil
  2. Tekrar buraya da yazayım, geçen seneki kadroya karşı büyük önyargı var. Mümkünse 1 kişi bile bırakmadan gönderilmek isteniyor sanki. "Kerem GS topçusu değil", "Nelsson, Marcao olmayınca sıfır", "Taylan Berkan Cicaldau Morutan zaten çöp" diye gidiyor. Ama o çöp kadro 11 maç namağlup gitti UEL'de. Daha iyi futbolun oynandığı, bir maç kazanmanın bile zor olduğu arenada alınan bu başarı tesadüf olamaz. Ama ondan bahsederken bile "topu rakibe bırakarak yendi" deyip küçümseyerek geçiliyor. Rakipler de salaktı zaten her topu bırakana yenildiler. O takımın doğru yaptığı birşeyler vardı ki o kadar maç yenilmeden kaybetmeden gitti. Eksikleri görerek, doğruların üzerine inşa etmek yerine komple kazımaya çalışılıyor. Bariz eksikleri olduğunu inkar etmiyorum ama kimse neleri iyi yapıyordu onu düşünmüyor bile, günah sanki. Dediğim, ligde son yılların en kötü sezonu geçtiyse öte yandan Avrupa'da da son yılların en iyi sezonu geçti. Değerlendirme yaparken bu ikisinin dengeli bir etkisi olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahammül yok diyelim, önyargı var değil de.

      Sil
  3. Keremi de oralara güzel paralara okutsak ne iyi olur. Zira kendisi bu seviyenin futbolcusu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kerem kadar taş düşsün başınıza ya. geçen sezon o olmasa şu an maçlarımızı trt'de izliyorduk. şu an formsuz ama mutlaka form tutacaktır. direkt yerden yere vurup kestirip atmayın, sahip çıkın biraz

      Sil
    2. Bu seviyenin oyuncusu ve yerli kuralında da, ona çok ihtiyacın var.

      Sil
  4. oyuncu satmak kolay değil diyorduk. yeni yönetim daha beter ama eleştiren yok. eskiden diagne üzerinden bile para kazanıyorduk

    YanıtlaSil
  5. Yabancı hakkı açılsın diye yapıyorlarsa bile şu an geniş kadroda öyle bir sıkıntımız yok sanırım. Çok kötü kiralama şartları oyuncudan bu saatten sonra bir şey kazanmak çok zor artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu paralara gidiyorsa, onun için yapılıyor sanırım.

      Sil
  6. 10 numara yedeği olarak Emre Akbaba'nın önünde olabilirdi biraz sabredilseydi. Yanlış yaptık.

    YanıtlaSil
  7. Çok şaşırdım.Acaba bilmediğimiz veya açıklanmayan birşey mi var?Zorunlu satın alma gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan'da, Mostafa Mohamed'de o şartlar açıklanmıştı.

      Sil
  8. şu an ayni tarzda bir kiralamayi Sacha Boey icin yapmak uzereler, kiralama ucreti yok basarili olunursa satin alma opsiyonu var, ne yapmaya calisiyorlar anlamiyorum ligin 4. haftasi oynaniyor elde saglikli bekin yok, ucreti zaten seni zorlamazdi.
    Fatih Hoca'yi cok elestiririz ama bu durumlarda oyuncusuna sahip cikardi onun takimlarinda böyle isler pek olmazdi su an gönderelim de ne olursa olsun gavasi var peki yerine aldigin adamin Cica ya da Boey'den daha iyi olacaginin garantisi var mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmayacaklar, o iş olmaz artık. Onlar da farkındadır.

      Sil
    2. Evet Trabzon macindan sonra Suleyman Rodop en önce bonservissiz gönderilmeyecegini onun da 6 milyon Euro oldugunu söyledi sora da Okan Hoca aciklama Sacha kalacak diye aciklama yapti, biraz sakinlestim cünkü Omar ile bu sezonu gecirmemiz imkansiz.

      Sil
    3. Niye gönderilsin ki. Yeri dolmayacak isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir