13 Ağustos 2022 Cumartesi

Bugün, ne parlak yıldızların ulaşamadığı bir kariyer seviyesi


Semih Kaya, 31 yaşında. Bu yaşta futbolu bırakıyor olmasından dolayı da üzüntülüyüm. Futbolu bırakmasının nedeni "sakatlık" gibi etmenler de değil. Maalesef futbol onu bıraktı. Ben bunu yazınca nedense tepki oldu da, Semih Kaya'yı sevdiğim için yazıyorum. Galatasaray'daki ilk çıkışını hatırlayın, en çok inandığım futbolculardan biriydi. Çok iyi bir Galatasaraylı, müthiş karakter. Bu takıma da hakkı, emeği çok olmuştur. Hatırlayın, Galatasaray'a son dönüşünü de çok istemiştim. 

Seferberlik vardı çünkü. O da bu seferberliğe takıldı. Belki saha içinde performans veremedi ama, o kötü hava içinde, takıma saha dışında kattıkları oldu. Gençler için iyi bir liderdir mesela. Örnek de bir karakter. Katkısının olduğuna inanıyorum. Gel deyince gelen, git denince giden bir futbolcu. Galatasaray'dan bir ayrılığı da, o dönem için fena olmayan bir bonservisle gerçekleşmişti. Avrupa'da denedi şansını. İstese burada çok uzun süre daha devam edebilirdi.

Şanssız sakatlıklar, onun kariyerini sarsan unsur. Hamza Hamzaoğlu dönemi, yaşadığı büyük bir sakatlık vardı ve sonrası gelmedi. Ondan sonraki kariyer biraz baş aşağı gitti. Fatih Terim ve Mancini'nin vazgeçemediği isimlerdendi. Hatta Mancini onu sağ beke kaydırmıştı ve eğer devam edebilseydi, bambaşka bir Semih Kaya da izleyebilirdik. Sonraki sezonlarda biraz alternatif gözüyle baktık. Güçlü bir savunma tandemi yoktu da, Semih Kaya o yapının içine giremedi.

Daha iyi bir kariyeri olabilirdi. O potansiyeli de vardı. Yine de müthiş bir kariyer. Galatasaray formasıyla 5 lig, 4 Türkiye ve Süper Kupa şampiyonluğu var. Bugün ne parlak yıldızların ulaşamadığı bir seviye. Bu başarılarda da pay sahibi. Özellikle ilk çıkışıyla. Kimse şans vermezken takımda kalmış, bulduğu şansı iyi değerlendirdikten sonra, Fatih Hoca kendisinden vazgeçmemişti. Ujfalusi de onun kariyeri adına kırılma noktalarından.

8 yorum:

  1. Herşeyden önce düzgün karakterli ve iyi bir Galatasaray taraftarı. Sakatlıklar sonrası birturlü toparlayamadı maalesef.Umarım yakın zamanda Galatasaray bünyesinde görev alır ve gençlere örnek olur. Semih gibi aidiyeti çok yüksek olan oyuncuların, futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray 'a hizmet etmeleri önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol sonrası ne düşünüyor bilmem de, antrenör bünyesine mutlaka katmak isterdim.

      Sil
  2. Haklisin herkes Semih,.Sabri gibi oyunculari son gunlerine göre yorumluyor ama muhtemelen yaslari ve futbol vizyonlari yetmedigi icin bu futbolcularin ilk piyasaya ciktiklari zamani hesaba katmiyorlar.
    Semih de Sabri de üst seviye potansiyellerdi, o zamanki röportajlari hatirliyorum herkes cok heycanliydi onlar icin, maalesef o zaman aldiklari egitimle bu kadar oldular, Ajax'tan cikmis olsalardi muhtemelen efsane olurlardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk piyasaya çıktığı dönemler, kazandırdıkları, kazanılan kupalar. Bunlar es geçiliyor.

      Sil
  3. Cabuklugu futbolunun önemli bir parçası olan hamleli stoperler , ağır sakatlıktan sonra eski seviyesine dönemiyor çoğu zaman, Luyindama'da da benzer bir durum oldu, dört dörtlük bir Galatasarayli olarak futbolu bizde bırakmasına sevindim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Uzun sakatlıklar, bu tarz futbolcularda, geri dönülemez handikaplar oluşturuyor.

      Sil
  4. Çağlar veya merih gibi çok genç yaşta avrupaya kapağı atsaydı her şey çok farklı olabilirdi. Türkiye liginde tarihte hangi stoper kendini geliştirmiş ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru. Burada kalıp, üst seviyeler zor. Yerinde sayıyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir