29 Ağustos 2022 Pazartesi

Dubois / Boey, senin kağıt üzerindeki en güçlü rotasyonun olacak


Boey, maksimumunu oynuyor. Hücumda bundan fazlasını veremez mesela. Fark yaratacak özelliği, hücumda yok. Oyun kurucu özelliği yok, çok teknik değil, doğru pas açılarını çoğu zaman bulamıyor. Temposu ve hızıyla fark yaratıp, mücadelesiyle ön planda. Dubois'in olmadığı şu zamanlarda, önemli bir kazanım. Gidiyor derken kazanıldı. Yerine transfer düşünsen, Boey'in gideceği rakamdan çok daha fazlasını harcayacaksın.

Bazı transfer iddiaları okuduk. İtalya'dan bazı takımlar, Boey'i kiralamak istiyorlardı. 3.5 - 4 milyon avro'ları bulsan sat da, satın alma opsiyonu ile o iş olmaz. Kiralama çok mantıksız. Cicaldau'yu o şartlarda kiralamaktan daha mantıksız. Elinde, kullandığın ismi, komik şartlara kiralayacaksın. Dubois dönecek de, alternatifi Omar mı olacak? Dubois / Boey, senin kağıt üzerindeki en güçlü rotasyonun olacak.

Boey'in mevcut performansı, Dubois'in olmadığı haftalarda nefes oldu. Omar ile sağ bekte çok zorlanırdık. Boey, kampta olmasa da, rezerv takım ile iyi çalışmış. Fizik olarak hazır ve oyun olarak da sırıtmadı. Her geçen hafta da üzerine koyduğunu düşünüyorum. Kadro dışı olduğu dönem şu teklifleri alsa, kesin gönderilirdi. Biraz toparlayınca, teklifler artmaya başladı. Yarın o teklifler daha da büyüyecek. Neden vazgeçeyim?

Geçen sezon, Başakşehir deplasmanı, Trezeguet karşısında düştüğü durum hazindi. Bu sefer ise güçlü olan taraftı. Trezeguet de kötü başladı tabii, çok formsuz ve Nwakaeme sonrası sırıtıyor. Boey için bakarsak, ilk 4 haftayı iyi geçtiğini söyleriz. Şu ortamda da, kesinlikle takımda kalmalı. Alternatif üretmekte zorlanırken, yükselişiyle ilaç gibi geldi. Nasıl olacak bilmiyorum da, Omar ile yollar ayrılmak zorunda.

14 yorum:

  1. Dubois sol boey sağ bekte devam etmeli bu boey kesilmez adam premier lig temposunda bek oyunu izletiyor bize iddaa ediyorum böyle devam etsin premier lige orta sıra takımlarına transfer olur tam onlarlık topçu güçlü atlet dinamik topla sınırlı, zaten topla iyileri liverpool falan yapıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz. Dubois sağ bekte oynamalı.

      Sil
    2. Boey telnik olarak kısıtlı çizgiyi kullanıp vurupmgiden bir profil solda teknik olarak yetersiz olduğu için ters ayak çizgi yerine içe vurup gidip çok top kaybeder. Tekniği sağ ayakla solda oynamak için bence yetersiz ama dubois teknik olarak soluda kaldırır.

      Sil
    3. Hiçbir bek, zorlama ile ters tarafta oynamamalı.

      Sil
  2. Belki 3 lü stoper oynayan takımlarda ciddi fark yaratır. Yada belki stopere devşirilebilir. Senin de söylediğin gibi teknik ve oyun kurucu özelliği olmadığından tek düze bir bek oyuncusu. Artık bu tarz oyuncular kalmadı ne yazık ki. Ama şahsi fikrim. Kanatlar biraz kendine gelse bekler de daha verimli olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratır da, o iş burada olmaz. Stopere evrilmez, fizik, koordinasyon, odak zayıf kalır.

      Sil
  3. Artık oyuncu satışı lafı geçtiğinde ödüm kopuyor yine bedavaya verecekler diye , neyse ki hoca kalmasını istemiş. Ayrıca kamp görmemiş Torreira , Boey ve Mertens'in en enerjik üç isim olması enteresan değil mi?

    YanıtlaSil
  4. kamp yapmayan oyuncunun diğer oyunculardan daha hazır olması da ilginç baya.

    YanıtlaSil
  5. Bence sezonu temmuzda filan acmamali takımlar Türkiye'de. Sonuçta sezon öncesi kampın hiçbir anlamı olmadığı her sezon görülüyor. Bu sezon takımın en formda oyuncuları da takımla kamp yapmayanlar. En azından oyuncular bir ay daha tatil yapsınlar ağustosta gelsinler baslasinlar lig maçları ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferler hep son döneme kalınca, dediğin çok doğru :)

      Sil
  6. Tabii ki dubois müzmin sakat degilse olacak bu iş. Adam daha ilk haftada elimizde patladı. Sonra nasıl oldu da bu adamı alabildik biz diyoruz. İşte bu yüzden alabiliyoruz. Fransa milli takım havuzundan başka türlü adamı nasıl alacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzmin sakat değil. Her sakatlanan, müzmin mi oluyor. Sakatlık bu oyunun doğasında var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir