17 Ağustos 2022 Çarşamba

Emre Akbaba konusunda, çoğunluk gibi ben de hayal kırıklığı yaşıyorum


Emre Akbaba konusunda, çoğunluk gibi ben de hayal kırıklığı yaşıyorum. Bazısı "ben zaten bekliyordum, söylemiştim" diyecektir elbet. Biraz da, mevcut şartlar üstünden yorumlamayı severim. İlk 11 adına +3 yerliyi düşünürken, Emre Akbaba'nın iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyordum. Geçtiğimiz sezonki Alanyaspor performansıyla, eski günlere dönüş yönünde iyi sinyaller vermişti. Galatasaray'la hazırlık maçlarını da iyi geçti. Haliyle de beklenti oluştu.

10 numara ya da 9.5 numara, artık ne derseniz deyin, Emre Akbaba'nın bu yükselişi sonrasında, transfer için "biraz daha bekleyebiliriz, fırsat kovalayabiliriz" düşüncesi oluşturmuştu. Emre Akbaba ile ilk haftalar geçilir diye düşündüm. İlk 2 haftada gördüğümüz ise büyük bir hayal kırıklığıydı. Hatta o kadar büyük hayal kırıklığıydı ki, Mertens'in beklenenden çok daha önce 11'e geçmesi bekleniyor. Emre Akbaba, kenardan geldiğinde ne verebilecek onu göreceğiz.

Fizik olarak da kötü durumda değil. Gayet diri, takım savunmasına yardımcı, hareketli olmaya çalışıyor. Beklenti ise hücum elbette. Hadi geçtiğimiz sezonlarda, 4-3-3 oynanıyor da, Emre Akbaba yanlış rolde kullanılıyor diyorduk. Şimdi 4-2-3-1 var ve forvetin arkası, tam da iyi olduğu rolde. Üstelik forvetin arkasını da, 2. forvet gibi kullanıyoruz. Emre Akbaba, tabelası ile yaşayan bir futbolcu. Gol katkısı vermek zorunda derken, bu beklentinin çok uzağında.

Şans verilmedi denemez, gayet o şansı buldu. İyi kullanamadı, üstüne transfer geldi. Bu noktadan sonra, kenardan gelip katkı vermeye çalışacak. Umarım toparlar da, +3 yerli tarafında elimizi güçlendirir. Buna da ihtiyacımız var. Silip atalım asla demiyorum. Her alternatife ihtiyaç var. Özellikle de yerliyse. Ama bu kötü görüntüsüne de anlam bulamıyorum. Her şey onun lehine olmalı, istediği ortam var. Doğru da yerde oynatılıyor.

18 yorum:

  1. Alanyadaki ve yazın hazırlık maçlarındaki formda görüntüsünden sonra bile yazmıştım tarz olarak büyük takım oyuncusu değil keşke fayda sağlayabilse bize ama maalesef yine olmayacak hayal kuruyoruz. Emreyi severim artık biraz da bizde başarılı olsun isterim ama umut bile edemiyorum artık transfer olduğundan beri bu kaçıncı şansı hayalet gibi dolaştığı kaçıncı maçı ben sayamadım.

    YanıtlaSil
  2. Kapasite meselesi. Bugün gitsin haftaya Alanya'da golü var. Burası Galatasaray. Hiçbir yere benzemez. Birisi sırf Galatasaray forması giyiyor diye anlamsızca sahip çıkmaz tarzı arabesk işler burda olmaz. Performansa dayalı yapılan bir işte her gün her maç her saniye iyi olmak zorundasınız. Beklenti böyledir. Bu bir realitedir. Bunu eleştirmek veya beğenmemek tercih meselesidir ama realite değişmez. Ben Galatasaray'a aşığım. Pek pek pek az oyuncu ile duygusal bağım oldu 40 senede. O sebeple üstünde durmanın manası yok bence. Vefa gibi anlamsız kelimelerin de benim açımdan hiçbir önemi yok. Saçma arabesk işleri girildiğinde Selçuk inan vs gibi oyunculara haddinden ve hakkında fazla katlanmış oluyorsunuz. Bizim camia vasatı sevmez. İdare etmez. Aynı tehlike Abdülkerim için de geçerli. Maalesef görüntü hiç iç açıcı değil.

    YanıtlaSil
  3. Baskıyı kaldıramadığını düşünüyorum.Hazırlık maçlarında iyi görüntü verip, ligde tam tersi olmasının nedeni bu.Bence bu sorunu yenmek için çaba göstermeli ve destek almalı.

    YanıtlaSil
  4. nedeni belli. baskı altinda oynayamıyor. alanyaspor'da rahat olduğu için performans veriyor ama burayı kaldıramıyor. bu tabiri çok sevmem ama "anadolu topçusu" tam olarak onu özetliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskı mı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum artık.

      Sil
  5. ben zaten bekliyordum, söylemiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahmut eren.

      Sil
    2. İsminizle yorum yaparsanız, ben de demiştin gerçekten diye söyleyebilirim. Ben söylemiştim deyince, adsız çıkıyor. Adsız yazan çok.

      Sil
  6. Aslinda büyük resime bakarsak Emre Akbaba yalniz degil, Irfan Can, Mert Hakan, Emre Kilinc bu oyuncularin hicbiri geldikleri kulüplerdeki performansina yaklasamadi bile.
    Emre Akbaba ise biraz daha farkli 2 kere denendi, gitti geldi orda 2 kere basarili oldu burda ikinci keredir olmuyor, büyük takim oyuncusu olmak baska bir sey, sorun mental.
    Mesela Ozan Kabak ya da Arda Guler bu cocuklari 18 yasinda da ilk 11'e koysan mental olarak ezilmiyorlar esas olay burada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrfan Can Kahveci bence özel isim. Onun tutmayışı, Fenerbahçe ile alakalı.

      Sil
  7. Hic baglanti kuramiyor, istasyon olamiyor, set oyununa katkisi cok sinirli, kanat ve bek performanslarimiz da beklenenin altinda olunca tikanip kaldik oynadiginda. Ben su saatten sonra bol sure bulmasini beklemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskıyı, presi arttırmış da, hücumda kayıp. Orada kayıp olunca da, geriye bir şey kalmıyor.

      Sil
  8. Rakip çıkarken baskıda top kaparak birkaç pozisyon yakalamamızı sağladı fakat top bizde iken daha etkili olmak zorunda tek vuruşluk bitiricilik yaparak Galatasaray'da tutunma şansı çok az

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir