9 Ağustos 2022 Salı

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı izleyince, Abdülkerim Bardakcı transferi adına tekrar keyiflendim


Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı izledik. Her 2 takım da, +3 yerli tarafında sıkıntı yaşamalarının yanında, stoper kaliteleriyle de düşük kaldılar. Abdülkerim Bardakcı transferinin ne kadar önemli olduğunu tekrar görmüş olduk. Hem ilk 11'de oynatacağın yerli tarafında elini güçlendiriyor, hem de kaliteli stoper. Biz ise şu sıralar futbolcuyu eleştirme peşindeyiz. Stoper uyumu noktasında zaman gerektiğini unutuyoruz.

Abdülkerim Bardakcı, sol ayaklı, topla ilişkisi iyi ve dikine çıkmayı seven bir stoper. Konyaspor'da da bu özelliğiyle, stoper oynamasına rağmen birçok asist yaptı. Bunu Galatasaray'da da zorluyor. Antalyaspor maçında izledik, topla çıkmayı seviyor. Bu çıkışları, senin oyununun da güçlü yanlarından biri olacak. Abdülkerim Bardakcı'ya çıkma diyemezsin, o zaman kendisinden geriye pek bir şey kalmayacak.

Bu çıkışların düzene oturması için de zaman lazım. Açık alanda soru işareti gibi görülse de, Galatasaray savunması genel olarak, özellikle ilk yarıda çok kötüydü. Nelsson ve Boey de buna dahil. Savunma arkasına çok fazla uzun top attılar ve zamanlamayı ayarlayamadık. 2. yarıda ise bunu çözüp, savunmacıların yükseldiğini gördük. 2. yarı performansıyla, Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı yükseldi. Daha da büyümeleri adına zaman gerekecek.

Tabii bir de, Nelsson'un transfer durumu var. Tam ona alışıyor derken, yeni bir partnerin gelmesi olası. Onun adına da yine zaman gerekecek. Bir noktadan sonra da, Abdülkerim Bardakcı'nın iyi performansını konuşmaya başlayacağız. Çünkü bu adam büyük takım stoperi. Özelliği bunu söylüyor. Transfer olurken de yazmıştım. Abdülkerim Bardakcı'yı alamamak, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ne denli zor duruma soktu gördünüz. Sen de 11'e +3 yerli yazarken elini güçlendirdin. Aksi halde, yerli adına kim bilir kimi kesecektin.

16 yorum:

  1. Abdülkerimi Galatasaray'a getiren şey Türk vatandaşı olması da varsa özellikleriydi marcaoya en benzeyen stoperlerden biri :)

    YanıtlaSil
  2. Nelson gider,evander gelmeyecek,çünkü okan hoca stadda canlı izlemediği oyuncuyu söylentiye dayalı almaz. fb alsın:)..Alexis(%65bizde,gelmesini istemeyenleri anlamıyorum,bu bildiğimiz şilili alexis sanchez)+denayer(%55bizde,besiktaş%45)+sevilladan 18M€+okan hocanın bu takımdan istediği bir (kuzey)afrikalı kiralık forvet(kolay çünkü sevillada ençok bu bölge dolu)+8 eylülde de ingiltereden kiralık 2fırsat: stoper+ortasaha(inşallah vlasiç+çağlar)transferiyle bu iş noktalanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu ben yazmadım ama sanırım Çağlar Söğüncü den bahsediyor. Leicester City de Evans ve Fofana nın gerisindeydi Amartey i de Çağlar'ın önünde görüyorlar şu an. Ama Türkiye ye getirmek yine de çok.

      Sil
    2. O kadar imkanı olmayan işler ki :)

      Sil
  3. Abdülkerim'in bu maçta arkaya adam kaçırdığı yönünde eleştiriler görüyorum . Bu arkadaşların dikkat etmediği detay Abdülkerim'in ne kadar yanlız kaldığı.

    Van Anholt içe doğru kaymayı seven bir sol bek , kerem savunması zaten yeterince olmayan ve yine içe kat ederek oynamaya çalışan bir oyuncu , Oliviera zaten çok savunma özelliği olan bir adam değilken özellikle ilk yarıda Boey ve Berkan'ın alan kapatmadaki hatalarından dolayı oda sağ tarafa doğru kaydı. Bi anda Abdülkerim'in önünde 30-40 metre bomboş bir alan kalıyor. Burada ihalenin direk Abdülkerim'e kesilmesi şaşırtıcı.

    Nelsson gidici orası bi garanti gibi. Bizim için pek hayırlı olmayacak netice de en zor uyum sağlanan yer stoper tandemi.

    İnşallah 20 milyon altında bir rakama satılmaz. Oyuncunun gitmek istemesi de Monchi'nin ekmeğine yağ sürmüştür. Eğer satılacaksa bu iş çok uzatılmadan bir an önce halledilmeli.

    Yerine alınacak stoperler çok önemli. Kaan ayhan'ı alıcaz gibi büyük ihtimalle.(Fetiş herhalde ille de alınacak) Bir de Denayer adı geçiyor ki büyük hata olur.

    Lyon'da çok iyiydi madem neden kimse almıyor ? Sorusunun cevabı aslında bize lazım olan profili de cevaplıyor. Çünkü pozisyon bilgisi zayıf. Çevre kontrolü zayıf. Nelsson ile kıyas kabul etmez.

    Abdülkerim arkasına onu toparlayacak pozisyon bilgisi yüksek , alan kapatmayı iyi bilen mümkünse "atletik" bir oyuncu almamız lazım.

    Antalya spor maçında Abdülkerim'in arkasına atılan bir topta Nelsson sadece doğru yere gidip alanı kapatarak pozisyonun gol olmasını engellemişti. Denayer'de bunu yapacak bir pozisyon bilgisi yok.

    Umarım gidip Denayer'e yıllık 2.5 milyon + imza parası verilip de doğru giden sisteme çomak sokulmaz. Sisteme uygun oyuncuya verilir para.

    Becir Omeragic mesela tam Nelsson yerine cuk oturacak bir oyuncu evet pahalı, evet çok takip edeni var ama sözleşmesinin son yılı.

    Nelsson senin savunmanın belkemiği , ondan gelen paranın yarısını dahi bu adama bağlayabilirsin. Ve de bağlamalısın. 10 milyon euro'ya kadar gerekirse çıkmalısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper tandemi biraz uyum işi. Zaman gerekecek.

      Sil
  4. gayet iyi oynuyor. sosyal medya taraftarı saçmalıyor her zamanki gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyada bir beğeni düşüklüğü var. İnanılmaz seviyelerde :)

      Sil
  5. Bu adam geldiği gün bu eleştirilerin olacağı net belliydi. Türkiye'de durum bu şekilde artık ne yazık ki. Oyuncu transfer edilesiye kadar mutlaka alınmalı büyük ihtiyaç denir. Alındı mı da yetersiz diye eleştirilir. Aynısı bugün Oliveira için bile yapılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış yapılıyor maalesef. Oliveira için de ayrı bir yazı yazdım zaten.

      Sil
  6. Antalya maçında gayet iyi buldum, transferin normal getirisini yanında FB ve BJK'nin çok ihtiyacı olan profili onlara kaptırmamak da önemli tabii ki. Bilhassa BJK çok arayacak, dilerim Nelsson giderse Abdülkerim için uyumlu bir partner buluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyi buldum ve uyumla birlikte daha da yükselecektir.

      Sil
  7. Bizim ülkede bir şeyi beğenmemek moda oldu. Beğenmeyen kendini farklı, zeki sanıyor, görülmeyeni gördüğünü sanıyor. Halbuki 100 adamdan 99'u beğenmiyor hiçbir şeyi, farklı değil aynı oluyorlar. Objektif bakmak bu kadar zor olmamalı. İyiye iyi, kötüye kötü dersin olur biter. Abdülkerim şu ana kadar yer yer sallandı evet ama kalitesini gördük geçen sene, takıma uyum, özellikle yanındaki partnere uyum (ki o yine değişecek gibi duruyor) sonrası bence gayet iyi bir stoperimiz olacak. Bizden avrupaya transfer yapacağınıda düşünmüyorum, en az 5-6 sene yanına partner ararız, 11'e kendisini yazarız gibi geliyor. (Gelen stoperlerin Marcao-Nelsson gibi potansiyelli ve satılacağını varsayarak söylüyorum.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de beğenilmiyor. Ne yapılırsa yapılsın beğenilmiyor. Akılcı bir iş olsa dahi, kulp aranıyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir