12 Ağustos 2022 Cuma

Fırsat kovalanacak


Transferde "akşam pazarı" moduna geçildiği söyleniyor. Bu mod ne demek derseniz, "fırsat" kovalanacak. Boşta olan ve bugüne gelmiş bazı iddialı futbolcular da olabilir, dev takımların kadrolarında düşünmediği, elden çıkartmak istediği futbolcular da. Geçmiş yıllara bakınca da, bu yollu birçok ismi takıma kattık. Süper Lig'e gelen birçok iddialı yıldız da, bugünlerde geldi. Türkiye'de transfer dönemi, Avrupa'ya oranla 1 hafta daha uzun olunca, Eylül ayına sarkmak durumunda kalan birçok iddialı ismin tek şansı burası olacak.

Nelsson konusunda Sevilla'nın isteği olsa da, Galatasaray o konuda sağlam duruyor. Nelsson transferi, Marcao transferine benzemez. Nelsson "illa gideceğim" diye baskı yapmaz, çıkar topunu oynar. Önü Dünya Kupası zaten, piyasasını her koşulda yapacak. İstediği transferi de mutlaka gerçekleştirir. Tabii Galatasaray'ın menfaatine uygun şekilde. 4 yıllık sözleşmesi var. Çıkış maddesi de ortada. Galatasaray'ın beklentisi 20 milyon avro ve bundan aşağı düşmeyecektir.

Bu noktadan sonra da, Nelsson takımda kalır diye düşünüyorum. Nelsson'un varlığında, Galatasaray'ın 1 stoper hamlesi yapacağı konuşuluyor. O da yukarıda bahsettiğim gibi, fırsat transferi niteliğinde olur. Bonservisle ya da kiralama yoluyla da biri alınabilir. Denayer konuşuluyor, Kaan Ayhan ismi hiç gündemden düşmedi, Andreas Hanche-Olsen de son dönemin gözdesi. 3 ismin de kendisine göre avantajları var.

Denayer, iddialı isim. Hala Avrupa'nın en atlet ve hızlı stoperlerinden biri. Kaan Ayhan'ın avantajı yerli olması ve yönlülüğü. Bu da +3 tarafında avantaj. Andreas Hanche-Olsen ise hem stoper, hem sağ bek. Yedek kalmayı da, diğer 2 isme göre sorun etmeyecek isim. Nelsson / Abdülkerim Bardakcı oynamaya devam eder, bu tandemin bozulacağını düşünmüyorum. Galatasaray da stoper transferini alternatif olarak düşünüyor. Tabii Nelsson giderse, başka şeyler konuşuluyor. O zaman 1'i net olmak üzere, 2 stoper hamlesi birden konuşulur ve bu 3 isim de Galatasaray'ı kesmeyebilir.

14 yorum:

  1. kimse gitmeyecekse gerek yok. nelsson-abdul ikilisi gayet yeterli. alternatif olarak da emin ve metehan da gayet yeterli. luyindaması bile var daha ama eskiyi yakalaması çok zor diye onu saymıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Denayer mutlaka alınmalı çünkü hem bonservisi elinde hemde eski futbolcumuz.kaan ayhan 5milyona alınabilir,daha fazla verilmemeli.olsen alınabilir çünkü yıllık 7k istiyor.forvet transferinde birde umudumuz var(fb liler uyanmasın diye şifreli yazdım)alamadığımız bir ronaldo kalır onun için okan hoca bellotti ve icardi birbirinin alternatifi değil ikisini de alın dedi.bu ikiliyi aynı anda almak tek başına ronaldoyu almak kadar sansasyon yaratırmı?yaratmaz tabiki ama şu ana kadar bu ülkenin transfer piyasasında patlatılmış en büyük bomba olur.rakiplerin moralini etkisi 6&12ay sürecek şekilde bozmakta bir transferdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer de fırsat aslında. Düşünülebilir bu anlamda. Nelsson da kalacaksa, güçlü yapı oluşacak.

      Sil
  3. Metehan ve Emin var.Luyundiama var.Neden hala yedek stoper alıyoruz anlamıyorum.Metehan ve Emin alternatif olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de almam ama düşünüyorlar. Daha önce de yazmıştım. Luyindama gidici gibi.

      Sil
  4. Nelsson gitmiyorsa Luyindama Metehan ve Emin alternatif olur. Abdullerim ve Nelsson ikilisi de ligi çıkarır. Biraz da içeriden üretelim çözümleri artık

    YanıtlaSil
  5. Emin kalsa bile kaç maç oynayacak Bolu gibi direkt ilk 11 oynayacağı bir takıma 1 sezon daha verilmesi gelişimi için daha doğru olur bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, yine de alternatif. Yerine transfer yapmaktan iyidir kalması.

      Sil
  6. Denayer bayadir mac oynamiyor, grlsin isterim cok da severim ancak cok bize uygun degil gibi su an.

    YanıtlaSil
  7. Denayer mevkisiz bir adam. Stoper olarak iyi bir oyun kurucu ama bir savunmacı olarak zayıf. Boşta ve yaşı ileri değil buna rağmen kapan yok. Ön libero olarak iş yapar ama ona da ihtiyaç yok. Abdülkerim gibi kazma değil en azından ama o kadar para bunun için verilmez. Yeni isimler bulunmalı. Scout diye bir şey kalmadı sanırım. Aynı isimler dönüp duruyor ülkede. Nelson da gidiyorsa gitsin yeni 2 stoper alınsın. Ama şu anki. İkili uyumsuz ve başarısız olacak çok belli

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir