16 Ağustos 2022 Salı

Galatasaray'a geldiği dönem, bonservisi elindeydi ve potansiyelli bir futbolcuydu


Sekidika ve Ozornwafor gibi transferlerin, Galatasaray'a zarar vermediğini düşünüyorum. Biri çıkış, Sekidika'nın menajerlik ücretlerine kadar yazmış da, yediğinin içtiğinin parasını eklemeyi unutmuş. Bu tarz transferleri denersin. Galatasaray'a geldiği dönem, bonservisi elindeydi ve potansiyelli bir futbolcuydu. Maliyet de o dönem adına uygun durdu ve transfer edildi. Tutmadı ayrı konu. Yarın başkası tutabilir. 

Sekidika'nın Eskişehirspor günleri değerliydi. Ciddi bir potansiyeldi. Takımının yaşadığı ekonomik sorun neticesinde boşa çıktı, Galatasaray da fırsatı değerlendirdi. Belki o dönem kiralık olarak başka bir takıma yollayabilirdi, ülke içi ciddi talipleri vardı. Onyekuru'nun sıtma durumu olunca, takımda kaldı. O yarış içinde çok fazla şans bulamadı tabii. Ertesi sezon ise kullanıldığı bir dönem var aslında. Fatih Hoca da, yavaş yavaş kazanıyoruz dedi ama gerisi gelmedi.

Kiralık gitti, geri döndü. Galatasaray'da bir ara sağ bekte de denendi. Olmadı yani. Eyüpspor'a kiralık gittiği dönemi de çok tutmamıştım. Şimdi de Eyüpspor'a, bu sefer bonservisiyle gidiyor. Galatasaray, sözleşmesini karşılıklı olarak fesih etti. Yani bu işte maddi bir zarar yok. Hatta kazanılan kira bedelleri oldu. Maliyet hesapları yapan, bu rakamları niye konuşmuyor. Kulüpler niye batıyor demiş bir de. Galatasaray ne ara battı, benim mi haberim yok? Yeni Malatyaspor'la mı karıştırdı acaba?

Hayırlısı olsun diyelim. Gözden çıkan futbolcuların, bu şekilde ayrılıklarının devam etmesi gerekiyor. Bu tarz hamleler de devam eder. Kimi tutar, kimi tutmaz. Tutturduğunda, mali kazanımın çok büyük olur. Almayınca ve x takımda büyüyünce, biz neden görmedik oluyor. Alınca da, neden aldık deniyor. Bu kesime herhangi bir şeyi beğendirmek zor. Kimsenin de battığı yok bu arada. Hele ki Galatasaray'ın. 

6 yorum:

  1. Fırsat transferinde olmadı. Her transfer tutacak diye bir kural yok.Morutan bizde olmadı, gitti ilk maçında 2 asist yaptı. Bu tür transferler herzaman yapılmalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette. Bu işleri denemeye devam edeceksin. Yeter ki maliyet uygun olsun.

      Sil
  2. (Emre)
    Kerem vs gibi az sayida tutanlar oluyor. Biraz da Sistem, istikrar ve huzur olsa tutanlarin sayisi artabilir de.
    bøyle yatirimlara devam edilmeli. Bu isimlerden biraz daha fazla para da kazanilabilirdi. Biz beceremiyoruz. Stoper yokken Gedson yerine Ozornwafor oynasa belki bir stoper kazanmis olurduk. 100 bin euro yerine 2-3 milyona gitmisti belkide. Sonucta milli takim havuzunda ve saglam menajeri vardi. Kerem'in ilk sans buldugu gunler, Sekidika'da sans buluyordu.
    oyuna sonradan girdigi maclarda katki da verdi, etki de etti. Kiralik Konyaspor ve sonrasinda Belcika dogru yerlerdi aslinda. Sekidika'da biraz suc kendisinde gibi geliyor . Kendini gøsteremedi. Bundan sonrasi da zor onun icin. Ozornwafor hic degilse iki-uc iyi sezon gecirip Standard Liege yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu tarz denemelerden asla geri durmamalı.

      Sil
  3. Bu tarz transferleri yapıyoruz güzelde gelişimleri için planlarımız yok. Alıp bekletmek yerine kiralık veya rotasyona dahil etmek gibi gelişim planımız yok. Koray Gunter misal Türkiye şartlarında çok çok iyi bir stoper olurdu. 4-5 yıllık gs kariyerinde ne sürekliliği oldu ne kiralık gonterilip gelişimi takip edildi. Sekidika açık alanda kullanılabilecek bir rotasyonda. Oyuncunun uzun süre maç oynamamasıkotelmesine yol acmakta. Yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sekidika şans da buldu, doğru takımlara kiralık gittiği anlar var, forma buldu. Aşama kaydedemedi maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir