22 Ağustos 2022 Pazartesi

Galatasaray'ın erken ya da baskı anında gol bulup, devam ettirdiği bir maçı izleyemedik


Gol beklentisi rakamlarına bakınca, son 4 sezon içinde en kötü haldeyiz. Gol beklentisi ve sayısı düşmüş. Hücumda ciddi anlamda problem var. Henüz, herhangi bir organizasyondan söz etmemiz mümkün değil. Kazandığımız 2 maç, son dakikalarda, Gomis sayesinde. Ümraniyespor maçının, 45 - 60. dakikaları arası, hücum tarafında akıllı işler yapıp, pozisyonlar bulmak, gelecek adına umut verdi. İlk yarısı ise fazlasıyla düşündürdü.

Antalyaspor maçını bir kenara bırakıyorum. Çok iyi bir rakip ve zor deplasman. Dengeli bir maçtı ve oynanabilecek en doğru oyunlardan biriydi. Orada da mesela, ilk yarıda iyi oynanan sekans var. Üst üste pozisyonlara girildi. Giresunspor maçının ilk 15 dakikası da baskı ve pozisyonlar içindeydi. O baskı anlarında gol gelse, belki maçların gidişatı farklı olacak. O noktada da, geçen sezonun en büyük illetlerinden biri olan "bitiricilik" devreye giriyor.

Ümraniyespor maçının 5. dakikasında yaşanan mesela. Seferovic ne düşündü de o pası atmaya çalıştı bilmiyorum. 5. dakikada golü bulsan, gidişat nasıl olurdu? Galatasaray'ın erken ya da baskı anında gol bulup, devam ettirdiği bir maçı izleyemedik. Sürekli skor aradık. Golü bulduktan sonraki etkiyi de görmek isterim. Ümraniyespor maçının 45 - 60. dakikaları arası gol gelse, görüntü yine farklı şekillenir miydi? Bence şekillenirdi. 

Bu Giresunspor maçı için de geçerli. İlk 15 dakikada golü bulabilsen, belki farka koşacaksın. Rüzgarı da arkamıza alamıyoruz. Gol gelmiyor, baskı anı da uzun süreli olmuyor. Sonrası kötü oyun zaten. İşin savunma tarafında bence iyiyiz de, hücum kısmı sorunlu. Organizasyon problem, hala uyum aranıyor. Bir yandan da transfer konuşmaya devam ediyoruz. Gol kısmını, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'ü ayağa kaydırarak başarabiliriz. Mertens de ciddi kalite katacak.

15 yorum:

  1. Mertens'den daha çok Evander gerek diye söyledik. Mertens lüks transfer, kurulu takıma tamamlayıcı olarak eklenir. Biz daha Yunus dışında çalım atmayı bilen bir oyuncuya sahip değiliz, Evander kilit açıcı çilingir olacaktı, Mertens parası buna harcanmalıydı. Topu taşıyamıyoruz yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler ya. Mertens gelmiş, hazır olmayan hali, 45 dakikada ne yapacağını göstermiş. Marka isim. Çok net hamle.

      Sil
    2. (Emre)
      Kardesim saka mi yapiyorsun? Marka isim takintim yok,
      hatta Icardi ve Alexis transferlerine de karsiydim. Luks olan bence onlardi. Ama Mertens bircok ihtiyaci karsiliyor. Mertens kilit de aciyor, calim da atiyor, topu da tasiyor, Tam hazir degil su an, hazir olmayan hali bile takimin en iyisiydi. belli ki oyuncuyu da tanimiyorsun yorum yapiyorsun.

      Sil
    3. Mertens, çok net transfer.

      Sil
    4. (Emre)
      Katiliyorum abi size, cok net transfer.

      Sil
  2. Bence Okan hoca kendi takımındaki oyuncuları henüz yeterince tanımıyor. Zaten vakti de olmadı. Tanımadığı için de gerekli dokunuşları yapabilmiş değil. Keşke geçen sezon Torrent değil de Okan hoca gelseymiş. Yarım sezon çöpe gitmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımıyor da, tanıması lazım. Ligi ve takımın dinamiklerini bilen hoca demiştik.

      Sil
    2. Takimindaki oyuncuları tanımayan hoca jorge jesus olabilir ama okan buruk olamaz. Sanki lige yeni gelmiş bir teknik direktörden bahsediyorsunuz. Ligde herhangi bir hocaya sorsan kerem i yunus u vs vs nasıl bir oyuncu olduğunu mutlaka bilir ama aylardır takımın başında olup defalarca antrenman yapmış hazırlık maçları oynamış okan hocanın oyuncuları tanımadığını iddia etmek cok doğru bir şey değil. Hem ligi biliyor hem kulübü biliyor hem oyuncuları biliyor bu ligin kendi dinamikleri var diye diye okan buruk getirilmedi mi bu takımın başına? Gazetelerde tv lerde beni alın ben hazırım diye soylemlerde bulunmadı mı okan hoca? Ne yazık ki gördük hazır değilmiş. Her maç sonu röportajında oyuncuların bireysel hataları yüzünden diyerek sonuçları yorumlamaya devam ederse takımdaki geleceği çok uzun olacak gibi de görünmüyor zaten. Sürekli eleştirip kendi hatalarını görmezden gelmeye devam edersen o oyuncular gün gelir seni satar. Sorun bireysel hatalardan daha çok taktiksel hatalardan kaynaklaniyor ama hocanın bununla ilgili hiç öz eleştirisini duymadık daha.

      Sil
    3. Ona ben de katılıyorum. Takımdaki oyuncuları tanımıyor kısmı mazaret olmaz. Ligi bilen TD olduğu için istedik çünkü. Birlikte çalışınca, ekrandan belli olmayan bazı yönler ortaya çıkar da, bunlar saha içi ile alakalı olmaz.

      Sil
  3. Galatasaray gol atacak bir baskı kuramıyor dolayısıyla da erken gol bulunca izlemek gibi bir imkanım olmayacak. Fatih terim dönemindeki ilerideki oyuncuyu topla bulusturabilen bir oyun yapısını okan hoca da beceremedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kursa da, o baskılar kısa süreli oluyor diyelim. O süre uzamalı.

      Sil
  4. Sorun kanatlarda, dünkü Besiktas macini izlediyseniz Nkoudu otobana cevirdi o tarafi, Onyekuru varken biz de benzer etki gösteriyorduk, Kerem'in tek basina kanat oynadigi takimin iyi takimlara karsi etki göstermesi cok ama cok zor, ortadan da delemiyorsun Akbaba orayi yaraticilik anlaminda dolduramiyor ne yazik ki.
    Nwakaeme yasli diyorlar ama 25 gole etki etmis gecen sene getir etkisini gör o zaman anlarsin Kerem mi Nwakaeme mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun bence de kanatlar ve beklerde. Bu değişebilir ama, düzelir diye umuyorum.

      Sil
  5. Görüntü kötü elbette ama taktik oturdukça çok daha iyi olacak oyun. Şu anda kör gibi hücum ediyoruz fakat sorun asıl savunmadan cikamamaktan kaynaklanıyor. İşe bunu çözerek başlamamız gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma biraz oturuyor olsa da, hücum organizasyon arıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir