10 Ağustos 2022 Çarşamba

Geçmişte Belhanda'nın yaşadığını, bu dönem de Sergio Oliveira yaşayacak gibi


Ön yargı mevsimi açıldı gibi görünüyor. Geçmişte Belhanda'nın yaşadığını, bu dönem de Sergio Oliveira yaşayacak gibi. Hazırlık maçlarında başlamıştı bu eleştiriler. Antalyaspor maçında da devam etmiş. Sergio Oliveira'nın iyi bir maç çıkardığına inanıyorum. Özellikle de ilk yarıda çok beğendim. Sakinliğine, topu yönlendirmesine bayılmıştım. Baskı altında yılmıyor, seni rahatlıkla o baskıdan kurtarıyor, öne taşıyor.

Unutulmaması gereken bazı noktalar var. Bazı futbolcular için zaman lazım, çünkü uyum yakalamalılar. Bir de sıcak etkeni var, çoğu futbolcuyu zorladı. 2. yarıda, Sergio Oliveira'nın düşmeye başladığını gördük. Orada Okan Buruk'un doğru hareketi, orta sahayı yenilemesi oldu. Takımın direnci bu sayede düşmedi. Sergio Oliveira için, Torreira devreye girdikten sonra tekrar konuşalım. Eleştiriler, hücum tarafında geliyor.

Belhanda'da da bu yönde geliyordu. Hücumda verilemeyenler, orta sahada yapılan iyi işleri gölgeledi. Eleştiren de bunları görmek istemedi. Sergio Oliveira için de beklenti belli ki hücum tarafında. Tabela gelmedikçe de, bu eleştiriler olacak. Sergio Oliveira'yı hücumda özgür kılmanın yolu, yanında Torreira'yı izlememiz. Orta sahayı savunma tarafında, gerekirse tek başına tutabilecek bir 6 numara. Bu sayede de, Sergio Oliveira'nın yüzü tam anlamıyla hücuma dönecek.

Berkan Kutlu ile oynarken, ister istemez geri gelmek durumundasınız. Berkan Kutlu, gedikleri kapatmak için uğraştı. Top kullanımı, geriden çıkabilmek, topu hücuma taşıyabilmek adına, Sergio Oliveira mümkün oldukça orta saha çizgisinin gerisindeydi. Beklenti başka olunca da, orada yapılan iyi işler nedense görülmüyor. Torreira devreye girince, Sergio Oliveira da övülmeye başlayacaktır. Antalyaspor maçında beğenmiştim, görülmesi gereken noktaları ben görüyorum.

9 yorum:

  1. Herkes Midtsjö'yu yüceltip Oliveira'yi gömme peşinde ama iç sahada set oyunu oynamamız gerektiği zaman Oliveira'nın katkısı fark yaratacak. Verilen sözleşme soru işareti olsa da erkenden aşırı eleştiri son derece gereksiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira, Antalyaspor maçını da iyi oynadı bence. Haksızlık yapılıyor.

      Sil
  2. Yazılarınızı çok beğenerek okuyorum ancak Oliviera ile Belhansa'yı hücum anlamında karşılaştırmak doğru olmayacaktır. Oliviera net 8 numara iken Belhanda 10 numara mevkisinin oyuncusu olarak geldi. İki oyuncunun karşılaştırması doğru olmayabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara diye gelmedi. 10 numarayı aldı diye, bu çıkarımı taraftar yaptı. Bunu Tudor da, Belhanda da söyledi. Belhanda'yı mücadelesi üzerinden transfer ettiler. Ön alanda da bunu yapabilmek adına. Fatih Hoca dönemi de böyle oynadı. 2 oyuncuyu tarz olarak karşılaştırmıyorum. Belhanda'nın hakkı yendi, teslim edilmedi. Oliveira'da da o ışığı gördüm ben.

      Sil
  3. modeste gibi bir forveti birkaç sene önce kaçırdık. Şu yaşında şuan adam Dortmund forması taşıyacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olay inanılmaz. Dava dertlerine girmediler, ya da almamak için bunu kılıf gösterdiler. Bloga yazmak lazım aslında.

      Sil
    2. modeste almadık oğulcan için davalık olduk :)

      Sil
  4. Bir maçta topa düzgün vuramadı diye Haaland bile birden çöp ilan edildi Community Shield maçında. Simdi aynı kişiler Haaland'ı öve öve bitiremiyor. Bu her futbolcuya yapılıyor şu anda bunlara takılmadan devam etmeli futbolcular. Sıradan oldu artık bu saçmalık

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir