15 Ağustos 2022 Pazartesi

Gerekirse Kazımcan Karataş oynar noktasındayız


+3 yerli hesaplaması öyle noktada ki, nereden kimi kessek diye bakıyoruz. Takımın 4-3-3'e döndükten sonra büyümeye başlayacağına inananlardanım. Mitsjö'yü kesemezsin. Sergio Oliveira'dan da 2. haftadan vazgeçemezsin. Torreira / Midtsjö / Oliveira orta sahası oluşunca da, +3 yerli olayı karışıyor. Çünkü Mertens devreye girdiğinde, sol kanada kaymak durumunda. Kerem Aktürkoğlu da sallanmaya başlamışken, bu tarz bir değişiklik kaçınılmaz.

+1 yerli de, sol bekte gerçekleşir. van Aanholt kötü başladı çünkü. Yabancılar arasında, neredeyse en zayıf halka. Giresunspor maçında, o kadar fazla müsait anı vardı ki. Her top mu içeri kötü çıkarılır? Bu adam organizasyon içinde büyümüyor muydu? Nerede o hücum desteği? Oliveira, en az 3-4 kez, van Aanholt'u müsait noktalarda topla buluşturdu. Oliveira kötü diyorsunuz da, Galatasaray adına en önemli akıllardan biri.

Gerekirse Kazımcan Karataş oynar noktasındayız. Genç, potansiyeli olan bir yerli. Giresunspor maçında en zayıf noktamız kenar bekleriydi. Maçtaki tek iyi orta da, Kazımcan Karataş'tan geldi. Savunma defoları olabilir de, bence hücumda artı yazar. En azından Ümraniyespor maçında görelim. İş yapabileceğini düşünüyorum. Yapamazsa da, sol bekte ciddi bir sorun var demektir. van Aanholt'un acil şekilde ayağa kalkması lazım.

Eren Elmalı'yı kaçırmamız kötü oldu. Sol bekteki potansiyeli, bence Rıdvan Yılmaz'ın da önünde. Trabzonspor, ligde oynadığı 2 maçı kazanırken, bunu bekleri ile başardı. Eren Elmalı, çok büyük oynuyor. Trabzonspor'a transferi öyle bir zamana denk geldi ki, yönetim yeni seçilmiş, teknik direktör belirsizliği vardı. Haliyle de kaçtı. Şu an sol beki yerli yapmış, hem de kaliteli bir isimle oynuyor olabilirdik.

12 yorum:

  1. Kazimcan kazanilirsa harika olur. Net hücumcu bir sol bek. Kanat forvetten devsirildigi için hücumda daha farklı işler yapabiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giresunspor maçında sonradan girdi, fena değildi. Ümraniyespor karşısında görmek lazım.

      Sil
  2. Biraz sakin olalım bence daha 2.haftadan her oyuncuyu biçiyoruz, pva kötü durumda kerem kötü durumda evet ama geçen sene bu adamlar taşıdı takımı illa toparlanacaklar, ilk 2 hafta sonrası bu kadar radikal kararlar alırsak oyuncuları kaybederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocaya da biraz zaman vermek gerekiyor. Yeni takımız.

      Sil
  3. PVA ilk geldiği halinden uzakta, şu aşamada Kazimcan'la başlamanın kaybettirdigi bir şey yok getirdiği dinamizm var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torrent dönemi Aanholt ciddi ivmelenmişti Şu an bundan uzaklaştı.

      Sil
  4. biz o noktadayız da.. taraftar onu da harcar.
    taraftar demeye bin şahit ister.

    YanıtlaSil
  5. Ligin henüz başında müthiş bir panik var maalesef.Biraz takıma ve Hocaya zaman vermek lazım. Elimizde Okan ,Kazımcan,Kerem,Yunus ,Emre ,Abdülkerim, Berkan,Barış,Emre K. var. Bu oyuncuları değersizleştirmemek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O panikle de bazı transfer haberleri konuşuluyor mesela.

      Sil
  6. Efecan Karaca, Ozan Kabak, Kaan Ayhan, Mert Müldür gibi kaliteli yerliler alınabilir. Mete, Kazımcan, Hamza da devreye sokulabilir.
    Biraz fazla acele ediyoruz. Her sene sil baştan takım kuran bir kulüp olduk. Sürekli transfer ve hoca değişikliği yapılıyor. O yüzden bunlar doğaldır. Acele etmeyelim. Kazımcan bence de solda denenebilir. Eğer Martens'in gücü varsa sol açığa konulabilir. Hem Marten hem Kazımcan'la sol kanatta bizi delik deşik edebilirler. Bunu da düşünmek lazım. Okan Hocaya biraz lans verip zaman tanımak lazım.
    İBB, Konya, Alanya, Trabzon, Sivas, Antayla gibi bir sürü takımda hem kadro istikrarı hem de hoca istikrarı var. Giresun'da bile hocanın 3. yılı. Biz devamlı yap boz gibi çılgınca adam alıp gönderiyoruz. Eylül ayı gelsin. Transfer işi artık bitsin. Gelenler gidenler vs ondan sonra sezon başlayacak. Daha geleceği söylenen 3-4 oyuncu ile birlikte gayet yeterli bir kadromuz olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan, 11 adına bir şey katmaz. Ozan Kabak, yeni Hoffenheim'a gitti. Zor bu yerli işi. Efecan Karaca'yı çok isterdim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir