24 Ağustos 2022 Çarşamba

Giresunspor maçında kullanabilmiş olsak, eminim ki o maçı çözerdik


Dubois ve Midtsjö konusunda yaşadığımız şanssızlıklar var. Dubois transferi, bizi en çok umutlandıran işlerden biriydi. Fiorentina maçının ilk dakikalarında sakatlandı ve geri dönüşü şu zamana kadar sarkmış oldu. Biraz daha hazır diye beklerken, üst üste hazırlık maçlarında yüklenildi belki de. Şöyle bir avantaj oldu, bu sayede Boey'i yeniden kazandık. Omar'la olmayacağını da görmüş oldu. Her şerde bir hayır vardır kısmı bu.

Boey ne kadar kazanılmış olsa da, yetmiyor. O da oyun tarzıyla alakalı. Temposu, mücadelesi tamam olsa da, hücuma katabileceği kalite sınırlı. Orta kalitesi yok, oyunu pek açamıyor. Galatasaray, bek katkısı tarafında düşük seviyelerde. Solda hiç yokuz, sağda ise Boey'in elinden geleni yaptığını görsek de, yetmiyor. Dubios ise kalite katar. Giresunspor maçında kullanabilmiş olsak, eminim ki o maçı çözerdik.

Orta kalitesi iyi, oyun aklı var. Hücum / savunma yönünde dengeli, hocanın istediği gibi çizgiyi iyi kullanan bir bek. Lider özellikli, tecrübesi yüksek. Yunus Akgün adına da büyük avantaj olacaktı. En azından sağdan iyi gelebilsek, sol taraf bu kadar göze batmayacaktı. Dubois'in yokluğunun handikabını yaşadık. Trabzonspor karşısında maç kadrosunda olacak, sonrasında da ilk 11'de izlemeye başlarız. Boey de onun adına, olabilecek en iyi yedek.

Midtsjö de iyi başladı, müthiş bir alternatif olacak derken, yaşadığı sakatlık talihsizlik. İstikrarlı bir isim olmasını bekliyorduk. Umarım geri dönüşü uzun olmaz. Orta saha adına, belki de en ciddi alternatif. 11 adına yazılacak, yeri garanti isimler belli de, Midtsjö de arkalarındaki en önemli güç. Bir yandan da transferi konuşmaya devam ediyoruz, değişeceğiz. Tam takım olarak devam edebilmeyi, en kısa sürede görmek isterim.

7 yorum:

  1. Ya bu adamların geçmişte de sakatlık sorunları vardı yada antrenmanda kondusyon yüklemeleri yanlış yapiliyor. Bildiğim kadarıyla ikisi de darbeye bağlı sakatlıklar değil. Eğer birinci tahminse bu adamların geçmişte sakatlık durumuna bakilmadi mı? Eger ikinci tahminse bu sezon böyle çok sakatlık göreceğiz demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmişinde sakatlık sorunları yok, idmanda ne oldu bilmem de, sakatlanmayan sakatlanmıyor. Şanssızlık, olabilir. Futbolda var bu.

      Sil
    2. Şansızlık bir olur iki olur. Biz de adale sakatlıkları çok fazla oluyor. Antrenman teknikleri ile ilgili bir sorun olduğunu gösterir bu.

      Sil
  2. Bu tarz sakatlıklar hep bizde oluyor. Hocaya, teknik ekibe, sağlık ekibine bakmaksızın hep bizde oluyor ya da bana öyle geliyor. Florya'nın çimlerinde mi bir şey var nedir bilmiyorum ama bu konunun incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yılda 50-60 maç oynayan adamlar bize geldi mi ilk idmanda bacağını tutar hale geliyor.

    YanıtlaSil
  3. Sağ beke Dubois'i yazmak elimizi çok güçlendirecek... Özellikle defanstan çıkarken Mariano kadar olmasa da daha sağlam bir seçenek olur Boey'e göre.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir