8 Ağustos 2022 Pazartesi

Gomis'in rolü belli de, bu rolü ne denli benimseyeceği önemli olan


Gomis'in rolü belli de, bu rolü ne denli benimseyeceği önemli olan. Gomis'in, son 15 - 20 dakikalar adına önemli bir koz olduğunu söylemiştim. Çoğunluk da benim gibi düşünüyordu. Hazırlık maçlarında ise, bu rol adına o kadar istekli olmadığını düşünmeye başlamıştım. 11 başladığı maçlarda etkisi olmadı da, sonradan oyuna dahil olduğunda da, çok istekli görünmedi. Antalyaspor maçı ise, bu düşünceleri kırdı attı.

Fatih Hoca dönemi de 4-4-2'ye dönülüyordu ama bu şekilde değildi. Orta saha boşaltılır ve bir forvet oyuna alınırdı. Sonra da skor ararken, son dakikalarda golü yiyen taraf olurduk. Okan Hoca'nın 4-4-2'ye dönüşü farklı. Zaten 2 orta sahayla başladık, öyle de bitirdik. Kanat alıp, forvetin arkasındaki ismi kanada kaydırdı. Seferovic'i de biraz daha forvetin arkasında konumlandırarak, farklı bir 4-4-2 denedi. İstediğini de direkt olarak aldı. 

Gomis oyuna girerken, dakika 89'du. Antalyaspor zor deplasman, ligin ilk haftası adına da beraberlik kötü olmayabilirdi. Buna rağmen, Gomis'i oyuna aldı ve 4-4-2'yi denedi. Kazanmak adına hamle. Bu kritik dokunuşuyla da maçı kazandırmış oldu. Gomis'in yaşı belki ileride de, tecrübe ve kalitesi üst düzey. Son dakikalarda oyuna girmesi, kendisini diri tutması demek. Uygun anı bulduğunda da, attığı golle maçı kazandırdı.

Pozisyon içinde kendisini o kadar güzel konumlandırıyor ki. Boşa çıktı, önce ofsayttan sıyrıldı, sonra da net bir bitiriş. Gol sonrası da, senin ön alanda kalmanın ana sebebiydi. Tabiri caizse, pis işleri yaptı diyelim. Kaleciyi, rakip stoperi faul ile doldurdu, oyunu o ara soğuttu. Seferovic de, Gomis sonrası nefes aldı diyebiliriz. Daha özgür oynamaya başladı, çünkü ona adak Gomis'e kaydı. Bu rolüyle de, çok değerli bir alternatif olacak.

10 yorum:

  1. Son paragraf cok iyi özetliyor, kaleciye sarilmasi hatta oyunu durdurmasi degerliydi, Gomis oyuna girdikten sonra resmen Antalya kitlendi, 1 tane ciliz sutlari var.

    YanıtlaSil
  2. Asıl önemli olan 442 ye dönüş sekliydi okan hocanın. Senin de dedigin gibi fatih hoca orta sahayı boşaltır bir forvet alır defanstan birini de ileri gönderir ya tutarsa diye dua ederdi ki çoğu zaman tutmazdı. Defalarca denenip tutamadığı halde elindeki tek taktik buydu işte. Şimdi ise başka seyler deneniyor. Dün bu taktik te skor getirmeyebilirdi belki ama zihniyet değişikliğinin göstergesiydi sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de orada mutlu oldum. Orta sahayı önce değiştirdi, yeniledi. 2li kalmaya devam ederek de, tertemiz 4-4-2ye döndü.

      Sil
  3. Belki resmi maç olmadığı için isteksizdi gomis hazırlık maçlarında.iç saha maçlarında bir yarım saat oynatılmalı.olmaz ama giresun maçında baktın 60.dakika öne geçememişsin hemen alırsın harisle çift forvet arkalarına da mertensi alırsın akbabanın yerine.ikisi aynı anda bile girebilir skora göre.lucas 11 başlamalı..seyirci ikisini de görmek isteyecek.en iyi uyum sağlama maçla olur tabi rakib düşme aday adayıysa..midsö de keza ilk 11 başlamalı.oliveira biraz düşük form sorunu var gibi belki yedek soyunduralabilir..birde totemle bitireyim:fener buakşam cok rahat farklı alır 3ü penaltıdan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bilemiyorum. Sonuçta o maçları izliyoruz, üstüne yorumluyoruz :)

      Sil
  4. Son 15-20 dakikalarda sağlam bir Gomis rakip defanslari cidden çok zorlayacak gibi duruyor. Elimizde böyle bir silah bulunması da ayrı bir avantaj olacaktır

    YanıtlaSil
  5. Evander ve Alexis gelsin, hem başlangıç hem oyun içi planlarımız daha iyi işleyecek. Alexis-Mertens ikilisi örneğin deplasman maçları için kilit açıcı bir ikili olabilir; Evander-Torreira da forveti çiftleyip orta sahayı iki kişiyle tutacağımız zamanlar için ideal ikili olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evander bu saatten sonra şu yapıya lüks. Alexis Sanchez ise daha da lüks.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir