19 Ağustos 2022 Cuma

Halil Dervişoğlu & Galatasaray, şartların en olgunlaştığı zaman


Halil Dervişoğlu ismi, yeniden Galatasaray'la anılmaya başlamış. Hull City'e gideceği yazılıyordu da, hala o konuda hareket yok. Brentford'la iyi bir hazırlık dönemi geçirmişti. Klas hareketleri ve gollerini izledik. Yine de göze giremiyor. Rotasyonun o kadar dibinde ki, rotasyonda bile diyemiyoruz. Belli ki Premier Lig'de bir geleceği yok. Ülkemizde de +3 yerli kuralı adına, önemli alternatif. Bir o kadar da iyi bir yetenek.

Halil Dervişoğlu, ciddi potansiyel. Yaşı 22 ve geleceğini parlak görüyorum. Avrupa olmasa dahi, gelir ve takımında uzun yıllar oynar. Eksikleri elbette var. Karar alması, bitirebilmesi gibi büyük sorunları var. Diğer yanda da oyun aklı yüksek, topla dönüşleri, rakip eksiltebilmesi değerli. Klas oyuncu ve bu adam 9 numara değil. Forvetin arkasında ya da 2. forvet gibi kullanıldığında potansiyeli parlıyor. Galatasaray'da, 9 numarada çok kullanıldı.

Şu an forvet arkalı, onu da 2. forvet gibi kullanan bir düzenimiz var. Emre Akbaba, o pozisyonun alternatifi iken, Halil Dervişoğlu çok da olmazsa olmaz değil diyordum. Halil Dervişoğlu'nu çok sevmeme rağmen. Emre Akbaba, resmi maçlarda kayboldu. Haliyle de oraya, daha iyi bir yerli alternatif gerekebilir. +3 yerli adına da eliniz güçlenir, ilk 11 adına opsiyon oluşturmuş olursunuz. Potansiyeli var zaten, parlattığınız an da, gelecek adına büyük kazanım.

Geçen sezon kiralarken, bonservisi karşılanamayacak düzeydeydi. Opsiyon da koyduramadık. Şu an kiralık olmaz bu iş, bonservisiyle olacak. Halil Dervişoğlu'nun piyasasının dibe yaklaştığına inanıyorum. Bugün oldu, hala kimseden bir hamle yok. 2-3 milyon avro civarı bir bonservise bitecekse, bu transferi çok isterim. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün'le de, Milli Takım'daki uyumları oldukça iyiydi.

10 yorum:

  1. İcardi'te Belotti'ye harcadığımız enerjinin ve vereceğimiz paralarin çok daha azı ile şimdiye Halil'i kadroya katmıştık. Hem geri dönüşü olma ihtimali var. Hem daha uygun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil'i kadroya her şartta katarsın, o mesele değil.

      Sil
  2. Halil formdayken Akbaba'dan göremediğimiz hücum organizasyonlarini çok güzel yapıyordu, gelirse forvet arkası kullanılıp Akbaba'dan cikilabilir gibi, Seferovic ile iyi bir ikili olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücuma ciddi kalite ve daha önemlisi yetenek katacaktır.

      Sil
  3. Umarım gelir. Emre Akbaba ile geçmez tüm sezon o belli oldu. Aslında oraya daha net bir isim lazım ama artık şu vakitte Halil'e asla hayır diyemeyiz. Umarım bonservisi ile gelir bu kez.

    YanıtlaSil
  4. Süperligde iş yapar.Hemen alınmalı.Yaşı genç ve milli takımda ve Galatasaray 'da iyi iş yaptığı dönemler oldu.

    YanıtlaSil
  5. Umut Bozok 'u da almalıyız hem yerli hem 25 yaşında ve tecrübeli bir isim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir