29 Ağustos 2022 Pazartesi

Hücum işini çözersek, savunma performansı da konuşulmaya başlar


Hücumu eleştirirken, savunma performansını övmek gerekiyor. 4 maçta yenen gol sayısı sadece 1. O da bireysel hatadan geldi. 4 maçtaki savunma performansına bakınca da, iyi durduğumuzu söylerim. Antalyaspor ve Trabzonspor gibi zor deplasmanlarda, çok iyi bir savunma performansı verdik. Rakibin, senin bulduğun kadar büyük imkanları yok. Ümraniyespor karşısında özellikle ilk yarıda, geçiş içinde bazı pozisyonlar verdik. Giresunspor karşısında da orta sahayı boşalttığımızda.

Savunma işi biraz da uyum gerektiriyor. Abdülkerim Bardakcı yeni isim ve Nelsson ile uyum sağlamaları lazım. İlk haftalarda da, Nelsson için "gitti mi kaldı mı" muhabbetleri vardı. O süreci aşmak kolay değil. Haftalar geçtikte o uyumu görüyoruz ve bireysel hatalar azalıyor. Daha güçlü durmaya başladılar. Abdülkerim Bardakcı'yı, Trabzonspor deplasmanında çok beğendim. Fizik olarak diri durdu, birçok hızlı hücumu kesti, orta saha çizgisinde baskısını yaptı. Top kullanımı da gayet iyi.

Nelsson da, transfer muhabbetinden sıyrılınca, o da iyi olduğu haline dönüyor. Abdülkerim Bardakcı, bireysel hatası üzerinden eleştiriliyordu. Oysa o haftalar, Nelsson kendisinden daha iyi durumda değildi. Şimdi Torreira da geldi, orada iyi bir hat oluştu. Muslera da formda ve savunması güçlü bir Galatasaray var. Tek aksayan ayak van Aanholt ama onu da daha çok hücum performansı üzerinden eleştiriyoruz.

Savunma performansı değerlidir. Bu tarz zorlu maçlarda da anahtarındır. Hücumda işler iyi gitmediği için, işin bu yönü hiç konuşulmuyor. Rakibe çok fazla imkan tanımamak, akan oyunda gol yememek gibi değerli istatistikler var. Hücum işini çözersek, savunma performansı da konuşulmaya başlar. Galatasaray'ın kötü gittiğine, gelişmeyeceğine inanmıyorum. Bence umut var ve zaman geçtikçe yükseliş başlayacaktır.

8 yorum:

  1. Seferovic fizik olarak çok zayıf, torrera ve olivrera da çok pasif oynuyorlar ,35 yaşında mertens hepsinden iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira tam hazır değil, Oliveira da bence işini yapıyor, pasif değil.

      Sil
  2. Yalnız şu da var hücumdaki kısırlık ile az gol yememiz bağlantılı, Okan Hoca geçen sene çok olan atağı kötü sonlandirip kontradan gol yeme olayı olmasın diye sıkça uzun topla çıkarıyor defanstan, ki uzun attığın isim Babel değil Yunus Kerem olunca iyice etkisiz kalıyor bu ataklar. Demeye çalıştığım bu kadar garantili oynayınca az gol yemek kolay, set hücumlari oturunca da kontra gollerini önleyebilir miyiz önemli olan o. (böyle oynamaya devam edeceğimizi sanmam zira o zaman Oliveira niye aldık? Geçen sene pas yapabilen olmadığı için sisiriyorduk bu sene gerek kalmamalı)

    Tabii yine de Abdülkadir Nelsson'un hakkını vermek gerek. Abdülkadir'i Giresun maçı dahil (hatası haricinde) müthiş beğendim,çok doğru bir transfer olmuş. Aynı meziyetleri olan başka bir yerli stoper yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun oynamak, biraz da uyumsuzluk kaynaklı. O da zamanla gelişecektir.

      Sil
  3. Dünyadaki bütün büyük teknik direktörler bir takıma imza attıklarında o takımda ilk gözlenen şey savunma performansındaki yükselmedir. Okan da ileride büyük teknik direktör olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma performansının yükselişi bence de değerli. Hücum işi bir şekilde çözülecektir.

      Sil
  4. Önce kolay gol yememeye bakmak mantıklı. Şu anda bu işi bir şekilde başarıyoruz fakat hücum anlaminda ufak gelişmeler bile yok ne yazık ki

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir