25 Ağustos 2022 Perşembe

Icardi'yi ister misin, istemez misin konusuna gelirsek


Aynı saat dilimi içinde 2 tane spor gazetecisi, Okan Buruk ile konuştuğunu söyledi ve bazı transfer haberleri verdi. Biri Icardi konusunda başka, diğeri başka şeyler söyledi. Bunu da, Okan Hocanın ağzından dile getirdi. Bir taraf "Icardi listede yok" derken, diğer taraf "Icardi listede ama zor iş, son ana kadar bekleyeceğiz" diyor. Dış basına bakıyorum, Icardi hakkında Galatasaray'ın istekli olduğu yazılıyor. Kiralama teklifi yapılmış, Icardi de gelmeye ikna olmuş. Opsiyon şartları konuşuluyor diye haberi verdiler.

Gündem midir, değil midir bilmiyorum. Dış basın iddialı, ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Takıldığım nokta başka. 2 farklı haber olunca, bu transfer için düşüncesi olan insan, işine gelen haberi kendine yontuyor ve çevreye ayar vermeye kalkıyor. Onun doğru olduğuna inanıyor. Tersi olunca da, twit silmeler başlıyor. Beklemek ve görmek lazım. Icardi'yi istersin, istemezsin. Her görüşe saygı var yoksa.

İster misin, istemez misin konusuna geçersek. Ben o kadar da soğuk değilim. Galatasaray'ın forvet ihtiyacı bariz ve net bir bitiriciye ihtiyacı var. Icardi'nin şu bitmiş hali dahi, Dünya üzerindeki en iyi bitiricilerden biridir. Icardi'yle alakalı sıkıntı mental. Futbol oynamak istemiyor gibi, her anlamda düşüş içinde. PSG, kendisinden kurtulmak istiyor. İtalya'da bıraktığımız o Icardi yok. Tabii İtalya'da bıraktığımız Icardi'yi de hayal edemezdik.

Aile yaşantısı, geçmişi beni ilgilendirmez. Bu "magazin" malzemesi haline ister istemez getirilir de, kimseyi ilgilendiren konular değil. Ben futboluna, saha içine bakarım. Galatasaray'ın hücum organizasyonu da sorunlu bu arada. Icardi, oyun içi katkılı bir forvet değil. Ceza sahası çevresi ve içinde net bitirici. Organizasyonu kurar, pozisyona sokarsınız, o da bitirir. Jardel'in hareketlisi diyelim. O tarzda bir forveti de uzun zamandır görmüyordur. Etiketli, çok iddialı bir forvet. 

İşin maliyeti de elbette konuşulası bir konu. Yine de ben, o kısımla da ilgilenmeyeceğim. İlgilenmeyeceğimi de daha önce yazdım. En iyi isimleri izlemek istiyorum, taraftar modundayım. Yöneticilerin düşünmesi gereken konular, onları ilgilendirecek. Forvet için iddialı bir isim isteniyor gibi. Alternatif isimlerle anlaşıldığı söylense de, beklemedeler. Özellikle Eylül ayına geldiğimizde, bu tarz birçok ismi konuşacağız.

24 yorum:

  1. Diri bir Torreirayı 6 ya kapatan Erden Timur bu adamı 4 5 bandında rahat alır getirir. Oyuncu oynamak istiyorsa da parayı pek sorun etmez. Eski günlerine burada rahatlıkla dönebilir üstüne bile çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kolay değil maalesef :)

      Sil
    2. Balotelli bitik hali ile bu ligde neler yaptı diyelim. Eser buralarda kendisi lakin şaka bir yana maliyet pek takılınmaması gereken bir oyuncu. Pazarda her zaman alıcısı var. En kötü Arap yarım adasına da olsa satarsın. Satınalma opsiyonu burada kıymetli yahut 2 yıl kiralık olabilir. Opsiyonsuz kiralanmasını istemiyorum doğrusunu isterseniz. Takımdaki Güney Amerikalı oyuncular arttıkça da iştahım kabarıyor doğrusu. Hamleler güzel devam ediyor geç kalınma sebebini de gayet görüyoruz her mevki için çok güzel bonservislere çok güzel isimler geldi. Geç oldu ama güzel oldu. Torreira o paraya büyük iş diyoruz da. Sergio ve Seferoviç o paralara normal mi gayet uygun işler. Dubois ayarında bir bek almaya kalk bu gün minimum 10 ödersin. Nasıl anlaşıldı cidden anlamakta zorluk çekiyorum. Ya oyuncuları projeler çok etkiledi evet Galatasaray dediler takımlarının eli ayağı bağlandı yada Erden Timur silah zoruyla getirdi bu adamları. Bu gün Seferoviçi pazara çıkart gönderirsin kaldı ki kendini yukarda tutmak zorunda. Takım oturdukça daha da ritim bulacak hazırlık maçlarında gösterdi bunu. Icardi için de çok enteresan bir anlaşma bekliyorum. Hadi canım diyeceğiz gibisinden. Nihayetinde zirveden toz kopartmaya çalışıyoruz. Kolay değil tek kulvardayız. Bu oyuncular da zirvenin adamları. İsteyeceklerdir. Umarım sarı kırmızı görürüz kendisini.

      Sil
    3. Gelsin de, bakalım neler olacak :) İddialı isim, umarım toparlarız.

      Sil
  2. Mertens için de olumsuz yorum yapmıştım, şimdi icardi için de aynı şeyi söyleyeceğim. İcardi bizde ol-maz. Bize güçlü, alıp giden, defansı sırtına alan, başakşehirli traore gibi oyuncu lazım. Bu yıldızların geçmişine çok takılıyorsunuz. İcardi ağır bir adam, artık çevikliği azalıyor, çalımı yok, ayağına topu atarsan etkili oluyor. Zaten sefer ve bafe var, 1 tane siyahı hızlı forvet almayı düşünmek bu kafar zor olmamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens için yanıldın, Icardi konusunda bilemiyorum. Ben de sana yakınım, başka bir tarz arayabiliriz. Traore daha çok kanat yalnız, ona katılmıyorum.

      Sil
  3. Gerek yok kesinlikle... Biz topu oraya taşırsak gol gelir. İcardi kendi başına gol sorununu çözemez. İçerde top bekler. Gomis kadar bile zorlamaz kendini. İcardi'yi transfer etmek yerine topu ileriye taşımak için yeni formüller denemek daha mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'yi beslemek gerekir. Beslenirse de çok gol atar. Bilmiyorum tabii ruh halini. Ülkenin forvet geni de malum :)

      Sil
  4. Icardi büyük forvet ama büyük kumar. Bence başka opsiyonlara gidilmeli bir an önce.

    YanıtlaSil
  5. PSG icardiyi serbest bıraksa ve 8milyon imza parası + 4milyon yıllık ücret vb olsa belki alınabilir; elbette bu anlasma kiralık +8 milyon satın alma opsiyonu şeklinde de duyurulabilir, ama opsiyonsuz kiralık için sanki lüks bir transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyonsuz kira olsa da, bonservis beklentileri yok bence. Gitse de kurtulsak diye bekliyorlar.

      Sil
  6. Icardi ve Kristianseni alalım ve transferi kapatalım, olmaz ama üçlü deneme ihtimaline karşı belki Olsen'i de alabiliriz. Transfer dönemi artık bitsin ve oyuna odaklanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kristansen'i nasıl alalım :)

      Sil
    2. Nellsson'u aldığımız gibi 8 M bonservis ödeyip alabiliriz, Marcao satışından gelen para böyle bir yatırımda kullanılabilir. Nelsson'un da satılma ihtimali konuşuluyor kaldı ki.

      Sil
    3. Şu gün için zor iş ve o transfer kolay değil. Adamlar CL yaptı, satmazlar.

      Sil
  7. Oyun organizasyonunda kanatlarda sorun varken biz ihtiyacımız olmayan adamın peşine koşuyoruz hem de bu maliyetlerle. Ayrıca yıldız hakkımızı Mertens'de kullandık. Bu kadar maliyete gerek var mı? Bize Seferovic ile rekabet edebilecek, savunmayı sırtında gezdirebilecek bir forvet lazım. Bence forvetten de ziyade Evander profilinde bir oyuncu, oyuna uygun bir sol bek ve Kerem'le rekabet edebilecek bir kanat oyuncusuna daha çok ihtiyaç var. Yedek forvet olarak Umut Bozok'a bile fitim. Galatasaray'ın sorunu oyun organizasyonu, bek ve kanatların set oyununda yaşadığı problemler. Bunları halletmediğiniz sürece forvete Ronaldo, Messi de getirseniz çözüm değil. Ayrıca İcardi bitik, özel hayatı sorunlu bu maliyetlere bu risklere hiç gerek yok. Bizim Evander'e Kristiansen'e ve genç potansiyel bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Bunlar olursa belki Efecan gibi, Nwakaeme gibi tecrübeli bir oyuncu daha düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanatlarda sorun çözülürse, Icardi net isim olur bu arada. Ama katılıyorum. Lüks olabilir. Bence forvette alternatif üretmek daha mantıklı. Yine de gelmesin diye çok katı bakmıyorum.

      Sil
    2. Yerli sorunu varken kanatları yabancı oyuncularla çözmek çok zor. Okan hocanın Muslera'dan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Mecburen Kerem ve Yunus'un gelişmesini bekleyeceğiz.

      Sil
    3. Maçına göre her hamle yaşanabilir.

      Sil
  8. Icardi istenmez mi abi super Ligde Icardi kadar ayaklarina hakim ikinci bir oyuncu gösteremezsin adam havada dönerek ters ayagiyla asist yapabiliyor, tek sorun senin dedigin gibi oynamak ister mi?
    Ben Turkiye'de ayaga kalkabilecegini dusunuyorum farkli ortam farkli macera esi de sevmis Istanbul'u diyorlar umarim gelir, Imaj acisindan da cok iyi olur Galatasaray'a.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenmeyebilir de. Elde forvetler var, oraya alternatif olabilecek bir isme de bakılabilirdi.

      Sil
    2. Seferovic'in gecen mac verdigi pasi dusunursek bence yok, Icardi o pozisyonu abartmadan 2 kere kaleye sokardi ayni sürede, Gomis de gol yapardi ama iste yarim saatlik enerjisi var. Icardi hakkindaki tereddutleri anliyorum ben de yuzde yuz gelsin cok faydali olur diyemiyorum ama isterim yani Shamar olmuyorsa Icardi olsun.

      Sil
    3. Orada hemen hemen herkes bitirtir. Gomis de bitirir. En kolay nokta orası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir