8 Ağustos 2022 Pazartesi

İlk ve 2. yarı performans farkı, son dönemde görmediğim nitelikte


İlk ve 2. yarı performans farkı, son dönemde görmediğim nitelikte. İlk yarı performansına bakıyorum, sahanın en kötüsü. 2. yarı performansına bakıyorum, sahanın en iyisi. Boey'i atletizmi ve hızıyla ön plana çıkarırdık. Galatasaray'a gelirken de, savunma performansı üzerinden konuştuk. Geçen sezonu bir kenara bıraktım artık. Hatta bu sezonu da başlamadan bir kenara bırakacakken, Boey adına ışık yandı. Takıma döndürülmesi, alternatif konumuna getirilmesi önemli.

İlk yarı gösterdiği performans felaketti. Rakibin önünde yer alıp, bir anda arkasına nasıl düşüyor? Mücadeleye giriyor, hiç güç gösteremiyor. Boey üzerinden pozisyonlar verdik ve 2. yarıya girerken de, Nuri Şahin'in hücum odağı oraya kaydı. Odak oraya kayınca, Boey'in performansı yükseldi. Savunmada hiç hata yapmadı, tüm mücadeleleri kazandı, neredeyse çalım dahi yemedi. Bunun yanında da, seni hücuma hızlı çıkardı.

Belki hücum etkisi çok yok da, en azından top kazanıp, seni hızlı hücuma taşıyan isimlerden oldu. Kolay da değil. Takımla kampta yer almadı, hazırlık maçlarını oynamadı. Oynadı da, rezerv takımla devam ediyordu. Hazırlıklarını orada yaptı. En azından fizik olarak kendini hazır tutması, onun geleceği adına önemliydi. Bu performans sayesinde de, takımda kalmayı garantilemiştir. Daha önce de söyledim, Dubois için olabilecek en iyi alternatif.

Aynı dili konuşan 2 isim. Biri genç, biri ona göre daha tecrübeli. Boey de, kendisini hazır tutması halinde, çok iyi bir alternatif. Bugün olduğu gibi, ne alacağınızı bilebilirseniz önemli olacak. Maaşı az bir de, her açıdan iyi alternatif. Bugün gitse, yerine transfer gerekecek ki, maddi anlamda zarar bu. Omar ile anlaşıp, yolları ayırmak ve Boey ile devam etmek bence en doğrusu. Antalyaspor maçının 2. yarısı, onun adına oldukça mutluyum.

11 yorum:

  1. Dubois onun için şans çok şey öğrenebilir. Özgüven kaybı var. Kamp görmedi. Yine de iyi toparladı. Bence değerlendirilmeli. Sene sonu mutlaka piyasası oluşur ve gitmak isterse satılabilir.

    YanıtlaSil
  2. Dubois ile aynı mevkide oynamaları hem aynı dili konuşmaları hem duboisin en iyi özellikleri boeyin eksikleri olmasından dolayı çok önemli bu saatten sonra boey bunu fırsata çevirmeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca da tutacaktır diye düşünüyorum.

      Sil
    2. Omara güvenmediği belli onunla da yollar güzel bir şekilde ayrılmalı :)

      Sil
  3. Sağ bekte 3 yabancı alternati büyük lüks. Ya omar ya boey den çıkmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşa bakınca, Omar'dan çıkmak daha akılcı olacaktır.

      Sil
  4. Boey'nin kampa alınmamasının sebebi kalitesi değil, anlaşmış olduğu menajerlik şirketi. Oturup konuşulur da vazgeçerse kalır, yoksa ben çok imkan vermiyorum. İmkan olsa hem Omar'dan hem de Boey'den çıkar, Omeragic veya Olsen gibi birden çok pozisyon yedekleyen oyuncu alırdım. Elimizde Ali Turap gibi bir genç var, önünü açmak uzun vadede çok şey kazandırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey kalır. Menajerlik şirketi mi sorun emin olamadım.

      Sil
  5. Omar'ın dusunulmeyip aylardır takımdan tamamen kopmuş olan Boey'in birden takıma alınmasi Omar açısından çok kötü bir durum. Bu haldeki Boey'in bile gerisinde ise işi çok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Omar iyi görüntü veremedi maalesef. İşi zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir