27 Ağustos 2022 Cumartesi

Julian Draxler & Galatasaray, sakatlıktan ne zaman ve ne şekilde dönecek?


Henüz medyada adı çıkması da, beklentim var. İddialı bir kanatla daha görüşmeler var deniliyor. Aklıma da 3 isim geliyor. Depay, Cengiz Ünder ya da Draxler. PSG'nin elden çıkarmak istediği isimlerden biri de o. Handikap şu, futbolcunun sakatlığı bulunuyor. Hem de uzun bir süredir sakat ve ne zaman döneceğini bilmiyorum. Transferde yer yer adı geçiyordu. Futbolcunun, PSG ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. 28 yaşında bir de. Hiçbir şey bitmiş değil.

Schalke 04'ün piyasaya sunduğu bir isim. Sonrasında Wolfsburg'a çok büyük bir bonservis bedeli karşılığında gitti, devamında da PSG'ye. PSG'de uzun zamandır oynuyor ve rotasyonlarında da önemli bir yer tutuyordu. Geçtiğimiz sezon 24 maçta 2 gol 2 asisti vardı. Joker niteliğinde bir de. Ağırlıklı olarak sol kanatta izlesek de, sağ kanat, 10 numara ya da merkez orta sahada da kullanılıyor. Yaşadığı son sakatlık olmasa, belki de vazgeçmezlerdi.

Rotasyonda yeri vardı çünkü. Joker yapısı da onu değerli kılıyordu. Tekniği ve dripling özelliği üst düzey, topla dikine iyi çıkan, kolayca rakip eksiltebilen bir futbolcu. Bence fena da bir bitirici değildi. Kanatlarda piyasaya çıksa da, yıllar içinde merkez orta saha özelliği de kazandı. Topla çıkışları oldukça değerli. Bu sayede orta saha oynarken, bağlantıyı da oluşturabiliyor. Kanatta oynadığında da, hücumu sürükleyen isimlerden.

Çalışkan ya da güçlü bir futbolcu diyemesek de, tekniğiyle ön planda. Hele ki bu seviyeler adına, üst düzey bir hücumcu. Uzun sakatlıktan nasıl ve ne zaman döneceğine bakmak lazım. Yakın bir zamansa, önce kiralamayla, devamında opsiyonu düşünülerek transferi gerçekleşebilir. Şu an zaten oynayabilecek durumu olsa, çok daha ciddi talipleri olurdu diye düşünüyorum. Sakatlık geçmişi kabarmaya başladı da, sahada olduğunda, PSG gibi bir takımda ciddi işler yapıyordu.

2 yorum:

  1. Cengiz under ve depay anlaşılır fakat Draxler gerekli değil bence. İmkanları zorlayip yatırım yaptığımıza değmez. Sağlıklı olsa bile takımla yükselen bir futbolcu bizi yukarı cekmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Draxler gelse yok demem, büyük futbolcudur. Önceliğim olmaz, ayrı konu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir