22 Ağustos 2022 Pazartesi

Kötü başlasa da, böyle devam edeceği anlamına gelmiyor


Kerem Aktürkoğlu'nun sezona kötü girdiği doğru. Yunus Akgün / Kerem Aktürkoğlu kanatları özelinde, geçen sezondan bu yana hayallerimiz var. İlk 3 hafta oynandı, istediğimizi alamadık. Tabii bu, istediğimizi alamayacağımız anlamına gelmez. Bazısı geçen sezonu çabuk unutuyor ve silip, bitirme peşinde. Kestirip atılıyor. Tepkinin ve eleştirinin şu aşamada sınırı olur. Kerem Aktürkoğlu'nun toparlayacağına inanıyorum.

Geçen sezon, takımın 1 numaralı yıldızıydı. Galatasaray hücumunu, neredeyse tek başına taşıdı. Fatih Hoca dönemi de böyle, Torrent dönemi de. Torrent göreve gelince, yükselen ya da iyi çizgisini korumayı başarmış yegane isimlerden. Torrent'in de, Kerem Aktürkoğlu'ya taktik olarak dokunduğunu düşünüyorum. Geçen sezon biterken, iyi seviyedeydi. Bu sezona ise iyi başlamadı. Taktik etmenler bu düşüşte sebep midir, mutlaka konuşulmalıdır.

Her 2 kanadımız da, içeri kat etmeyi seviyor. Beklerin de çizgiye basması isteniyor. Boey o işi yapar da, van Aanholt düşüş yaşadı. Çünkü iyi özelliklerinden biri bu değil. Torrent dönemi, van Aanholt / Kerem Aktürkoğlu uyumu en güçlü tarafımızdı. Bu sezon ise zayıf karnımız gibi. Kerem Aktürkoğlu'nun çoğu hareketi tahmin edilebiliyor artık. Gole yakın, orayı zorluyor. Sağa çekip, şut atmayı zorluyor. Pas organizasyonu içine şu an girmiyor.

Sözleşme durumu çok konuşuluyor. Maaşı düşük kaldı, bu da mutsuz ediyor gibi. İyileştirme yapılabilir mutlaka da, geçen sezon sözleşmesini yeniledi. Bu durumu çoğu futbolcu yaşıyor. Kimi de "istediği teklifleri alamadığı için" düşüş yaşadı diyor. Buna morali bozulmuş. Bu da kendi düşüneceği konu. Karar alma mekanizmasını geliştirip, organizasyon içinde büyümesi lazım. Bu haliyle, maksimum ederi bellidir. Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu'ndan daha büyük potansiyel derken, onu farklı kılan özellikleri var.

13 yorum:

  1. Bence PvA'yı iç, Kerem'i dış koridora koyarsak takımın merkeze yığılmasını engeller, Mertens'i de daha özgür kılarız. PvA çizgiye indiği vakit geri dönemiyor, Pep'in Zinchenko'yu kullandığı gibi kullandığımızda ise etkisi yükseliyor.

    YanıtlaSil
  2. Kerem vücut dili olarak da yaydığı enerji olarak da antipatik bence. Yunus da iyi başlamadı ama onda böyle bir antipati yok. Bir de çok tek taraflı bir oyuncu. Artık tahmin edilebilir hale geldi. Artı geçen sene hücumdaki en önemli silahken şimdi kadro kalitesi ve seçenekler arttı. Öğrenmesi lazım. Öğrenmeye direnirse, taktik çeşitliliğe adapte olamazsa yedek kalır. Bir kere bu kadar top kaptırma olmaz. Giresun maçında 18 kere top kaptırmış. PVA da ondan aşağı kalmıyor. Böyle oyun kuramazsın, rakip sahaya yerleşemezsin... Kerem'in tek kalmasını istemiyorum. Ve yaydığı enerjiden hoşlanmıyorum. Hocanın sistemine adapte olur, taktiksel çeşitliliğe katılırsa kendi de gelişir. Artı bu haliyle kusura bakmasın ama hiçbir avrupa kulübü onu almaz. Böyle bir başına oyun tipi olmaz.
    umarım dönüşmeyi başarır. Takım olarak bizim yapmamız gereken ona mahkum olmayacak bir çeşitlilik yaratmak olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antipatik falan, bunlar yanlış söylemler. Geçen sezon baş üstü de, şimdi 3 hafta kötü diye mi antipatik. Çok yanlış.

      Sil
    2. Burakcım geçen sene de aynı şekilde sempatik gelmiyordu. Performans olarak kaydettiği gelişimi hep övdük çok mutlu olduk. Ama şimdi de biraz daha kendini vermesi gerek diyorum. Ve bir de işin saha dışı tarafı var. Yunus'daki o sempatiklik maalesef yok Kerem'de. Bu da önemlidir. Hırslı olması çok güzel. Hırs iyidir. Ben Kerem'den biraz daha fazla çaba bekliyorum. Etrafında dünya çapında birçok oyuncu var artık. Onlarla ilişkiye girip öğrenirse seneye transferini yapar.

      Sil
    3. Abi antipatik kelimesi iyi durmadı. Kendisini vermesi gerek demek ayrı, antipatik demek ayrı. Çok ağır.

      Sil
  3. Takım zaten topluca üç maçta iki gol atabildi. Kerem ne yapsın. Geçen sene ekstra bir şeyler yapıyordu çünkü hücum onun üzerinden şekilleniyordu. Bu sene durumlar bambaşka. Hücum organizasyonları içinde Kerem topla doğru yerde buluştuğunda gol ve asist katkısı yapacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da biraz daha çabalayabilir :)

      Sil
    2. Sorun tam da bu, herkes ona oynarsa zaten tek Kerem var takim kötü denip sahsi oynamalarini es geciyorduk, su an önünde gol atabilecek yetenekli ayaklar varken firsatlari olmayacak sekilde harcamasi cok göze batiyor, ya Mertens'in yolundan gidip kendini gelistirecek ya da ikinci bir Yasin Öztekin olacak, bence bu.

      Sil
    3. Geliştirecektir kendini. Silip atmak adına erken.

      Sil
  4. iki kanat daha farklı profil olmalı. onyekuru ve feghouli gibi. o yüzden nwakaeme transferine soğuk değilim. bu şekilde top kaybetme makinesi kerem de kulübeye geçer. top kontrolünü zerre kadar geliştiremedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. +3 yerli durumunda, bence Kerem biraz zor kulübeye geçer.

      Sil
    2. Ben de benzer yorumu diger basliga yazmisim, sana katiliyorum dostum sorun kanatlarda bizde, özellikle Kerem herkes ona oynarsa bu kadar siritmiyor ama takimda baska top yapan isimler olunca ne kadar sahsi ve yanlis oynadigo acayip göze carpiyor, zaten scout raporlari da bunlari söyluyordu, gec degil umarim uyarilara kulak asar ve kendini gelistirir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir