26 Ağustos 2022 Cuma

Layvin Kurzawa & Galatasaray, geçen sezonun da sol bek gündemlerindendi


Galatasaray'ın PSG ile, Icardi üzerinden yürüttüğü transfer harekatı, sadece onunla sınırlı kalmasa şaşırmam. Kurzawa ve Draxler gibi elden çıkartmak istedikleri isimler de var. Eylül ayına doğru gelirken, PSG için de, bu futbolculardan çıkmak istiyorlarsa, başka seçenek kalmıyor. Kurzawa'nın adı Galatasaray'la anılmış bile. Geçen sezon da bu ismi ciddi ciddi konuşuyorduk. Bugüne gelince, sol bek gündemi bir hayli sıcak ve oradaki transfer, fırsat tadında olacaktır.

Kurzawa, fırsat konumuna gelse de, kafamda soru işaretleri var. Geçen sezon oynadığı maç sayısı sadece 1. Sezona girerken, 1 aylık sakatlık dönemi olsa da, sonrasında geri döndü ve maç kadrosuna dahi alınmadı. Elden de çıkaramadılar ve hala bunu başarabilmiş değiller. Sözleşmesinin bitmesine 2 yıl var. Futbolcunun yüksek sayılabilecek bir yıllık maaşı olsa da, o maaşın büyük bölümünü PSG'e ödetip, bu transferi "kiralık" olarak gerçekleştirmek mümkün.

Sakatlığı olmasa da, maç eksiği var tabii. Monaco'dan PSG'e transfer olurken ve PSG'deki ilk dönemi çok büyük bir sol bekti. Sonrasında gözden düşmeye başladı ve son durumu da, yüzüne bakılmayacak halde. Yaşı 29 tabii, bitmiş bir şey de yok. Geçen sezonu kayıp olsa da, kalitesini biliyoruz. Kenardan oyun kurabilecek, teknik düzeyi bir sol bek için yüksek, Okan Hoca'nın istediği gibi, çizgiyi iyi kullanabiliyor. 

Ligue 1'de oynadığı maçlarda, gol ve asist sayısı gayet iyi. Orta kalitesi de yüksek ki, şu an yana yakıla aradığımız bir özellik. Bekler, hücumda çok etkin olamıyor. Dubois geldiğinde bir şeyler değişebilir belki. Sol taraf ise maalesef transfer istiyor. Ya da Okan Hoca, bek kullanım tarzını değiştirecek. Görüntü o ki, bunu değiştirmeyecek ve transfer yapılacak. Kurzawa da, Icardi için gündem olmuşken, konuşulabilecek bir isim.

6 yorum:

  1. Gerçekten bu kadar yıldız kariyerli etiketli adam almaya gerek mi var mı? 19 20 gibi mi olmak istiyoruz anlamıyorum gerçekten, neden genç potansiyel almıyoruz mesela neden kimse karşı çıkmıyor bu kadar fazla yıldıza? Geçen sene bunu yaptık 13. Olduk diyemi sırf?Dönüyor dolaşıyor yine yıldız transferlerine geliyoruz yine sonu hüsranla biterse ne olacak peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurzawa iyi bektir, yıldız isim diye bakmıyorum ona.

      Sil
  2. Madem gözümüzü bu kadar kararttık şartları biraz daha zorlayip Reguilon'a gidelim. Kendisi tam aradığımız profil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona gidildi zaten. Lazio, Atletico Madrid gibi takımlar peşinde.

      Sil
  3. Geçen senelerde ne yaptığından çok bundan sonra ne yapmak istediğini iyi analiz etmek lazım transfer edilecek oyuncunun. Eğer futbol oynamayı kafasında bitirmişse, son bir kontrat peşinde ise bizden uzak dursun. İş ahlakı yüksekse buyursun gelsin, kalitesi belli. Ama kalite tek başına yetmiyor. Bize geçmişte yaptıkları değil, gelecekte yapacakları lazım. Düşmüş futbolcuyu kaldırmaya karşı değilim. Düştüğü yer PSG sonuçta. Orası kurtlar sofrası, ilk hatada yerinize birini transfer edebilirler, ekonomik olarak sıfır sıkıntı yaşayan bir kaç kulüpten biri. Ama dediğim gibi oyuncuda ayağa kalkmak istiyorsa buyursun gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraları iyi araştırmak lazım. Kira olur bu tarz transferler. O da avantaj sağlıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir