23 Ağustos 2022 Salı

Martin Braithwaite & Galatasaray, lüks fırsatlar


Fırsat günlerini konuşuyoruz. 1 Eylül'den sonra, ülkemiz adına çok daha net fırsatları konuşacağız. Çünkü o isimlerin elinde, çok fazla opsiyon kalmayacak. Bugünlerde de, bu tarz transferler için haberler çıkıyor. Büyük takımların takımlarında düşünmediği ve uygun şartlarda kiralayacakları futbolcular var. Herkes kadrosunu boşaltma peşinde. Transfer kovalıyoruz, bazı ihtiyaçlar var. Bu fırsatları iyi değerlendirmek ve en doğru isimleri kadroya katmak lazım.

Belli ki amaç direkt başarı. Zaten şu an önüne düşecek fırsat da, takımında düşünülmeyen, belli tecrübede olan futbolcular olur. Martin Braithwaite de bunlardan biri. Bu sezon maç kadrosuna dahi giremiyor, geçen sezon neredeyse hiç maçı yok. Önce ciddi bir sakatlık yaşamıştı, dönüşünde de kulübedeydi. Barcelona'nın kötü transferleri neticesinde, bugün yaşadığı ekonomik sıkıntı oluştu. Martin Braithwaite de o kötü transferlerden biri.

2.5 sezon önce, 18 milyon avro bonservis karşılığı bu transfer gerçekleşmişti. Leganes performansı başarılıydı, Milli Takım performansı da iyiydi de, Barcelona seviyesinde bir isim değildi. İlk etapta rotasyonda yer aldı, sonrasında adını konuşmaz olduk. Belli bir maaş haddi var, sözleşmesi devam ediyor ve yaşı 31. Fırsat olmasına fırsat da, Galatasaray'a gelişiyle seviyeyi arttırır mı? Uzun süredir de oynamıyor çünkü.

Galatasaray'ın hem kanat, hem forvet oynayabilecek bir isme ihtiyacı var. Net bir 9'dan ziyade, kanat özelliği de olan bir forvet istenmesi bence daha doğru. Braithwaite de böyle bir isim. Hızlı bir isim, yetenekli, çalışkan. Takım oyununa da yatkın ama bitiriciliği biraz soru işareti. Uzun zamandır forma giymemesi de, en büyük soru işareti. Forvette, kanatlarda oynatırsınız. Alternatif olarak bakınca, biraz lüks duruyor. Ciddi maliyetler konuşulacak çünkü.

6 yorum:

  1. Bitiremeyen bir seferovic var zaten bir de bunu almaya gerek yok. Takım zaten gol atmakta sıkıntıli bir de hem bu hem seferovic gibi son vuruşu yetersiz 2 adam tribünlerde isyan çıkarır.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle takıma hiçbir artı etkisi olacak bir transfer değil. Son gün fırsat transferleri bu tarz isimlerse kalsın. Kadronun bu hali daha iyi

    YanıtlaSil
  3. Memleketlisi hoca tarafindan alinmis torpillu bir Barcali, asla o seviyede degil, diger arkadasin dedigi gibi ihtiyacimiz olan isim degil bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barcelona'nın en kötü işlerinden biriydi kesinlikle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir